Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ! ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

Η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας...


και δεν είναι απίθανο να χτυπήσει ακόμη και μέσα σε τουρκικές περιοχές με τη συνδρομή των Κούρδων σε περίπτωση που η Άγκυρα επιχειρήσει να εισβάλει στη Συρία ή να προωθηθεί περαιτέρω, καθ' ότι πληροφορίες θέλουν τουρκικά στρατεύματα να έχουν ήδη εισβάλει.
Το θέμα μεταδίδεται ως έκτακτη είδηση από τα τουρκικά ΜΜΕ (Hürriyet κ.α.) και εμφανίζεται ως ισοδύναμο τετελεσμένο στην προσπάθεια της Άγκυρας να αναπτύξει στρατεύματα εντός της Συρίας δήθεν για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές, με τις πλάτες των ΗΠΑ, τους οποίους αυτοί εξοπλίζουν.
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην περιοχή του Kamıslı, στη βορειοανατολική Συρία, ενώ η Τουρκία επιχειρεί να εισβάλει στη Συρία βόρεια του Χαλεπίου και συγκεκριμένα μεταξύ Azaz και Jarablus. Στόχος ασφαλώς της Άγκυρας είναι οι Κούρδοι, αλλά οι Κούρδοι έχουν ήδη ετοιμάσει την απάντηση τους έχοντας τη στήριξη του Στρατού του Άσαντ και των Ρώσων.
Όπως μεταδίδεται λοιπόν οι Ρώσοι σε συνεργασία με τους Κούρδους του ΡΚΚ και τους Κούρδους της Συρίας (PYD), που μάχεται αυτές τις μέρες με σφοδρότητα τους τζιχαντιστές, έχουν προωθηθεί και έφτασαν στην περιοχή του Kamıslı ακριβώς δίπλα στα τουρκοσυριακά σύνορα, προκαλώντας ένταση με την εμφάνιση τους στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Την πληροφορία αυτή γνωστοποίηση αρχικά η Οργάνωση Παρατηρητών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συρίας που πρόσκειται στην συριακή αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για ρωσικά αεροπλάνα που αποβιβάζουν συνεχώς Ρώσους κομάντος στην περιοχή ακριβώς δίπλα στα τουρκικά σύνορα. Την είδηση επιβεβαίωσαν, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ στη συνέχεια και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Πρόκειται για εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα, καθώς το Kamıslı βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην “καυτή” ζώνη της νοτιανατολικής Τουρκίας που αυτές τις μέρες συγκλονίζεται από πραγματικές μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων.
Τα ρωσικά αεροπλάνα, όπως αναφέρεται, απογειώνονται από τα αεροδρόμιο Ceble της Lazkive, και μεταφέρουν Ρώσους κομάντος και πολεμοφόδια στο Kamıslı προφανώς βάσει σχεδίου για κάποιες επιχειρήσεις στην περιοχή. Ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Όπως αναφέρουν κάποιοι να ανακοπεί η όποια προσπάθεια της Άγκυρας να εισβάλει στη Συρία με μία αντίστοιχη επιχείρηση σε δικό της έδαφος από περιοχή που ελέγχει ο Συριακός Στρατός και οι Κούρδοι.
Δεν αποκλείεται δηλαδή οι ρωσικές δυνάμεις να χτυπήσουν και εντός της Τουρκίας αν η κατάσταση στην περιοχή κλιμακωθεί λόγω και της αλαζονείας του Ρ. Τ. Ερντογάν να δημιουργήσει μια αυτόνομη περιοχή βόρεια του Χαλεπίου. Είναι ο μόνος τρόπος να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους με τους Τουρκομάνους και τους τζιχαντιστές, αφού οι Ρώσοι με τους βομβαρδισμούς τους έχουν κόψει τις περισσότερες γέφυρες.

Image


Ο εκνευρισμός του Ερντογάν δείχνει τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Σύμφωνα με την Hürriyet ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι “ο μόνος στόχος των τρομοκρατών είναι να εκτελέσουν το καθήκον που τους έχουν αναθέσει αυτοί που τους κατευθύνουν, εκτελώντας το συμβόλαιο που έχουν αναλάβει». Δεν αποκάλυψε ποιους υποπτεύεται αλλά όλοι εκτιμούν ότι “βλέπει” το Ισραήλ και τη Ρωσία ως “υπεύθυνους”.
Και ο εκνευρισμός της Τουρκίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, καθ' ότι η Ρωσία την στριμώχνει και από την Μαύρη Θάλασσα, όπου έχει αναπτύξει τελευταίως μεγάλες ναυτικές δυνάμεις ως απάντηση στις κινήσεις όχι μόνο της Άγκυρας, την οποία σπεύδει να προειδοποιήσει με αεροπορικές κινήσεις στα σύνορα της, αλλά και του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη άσκηση με την ονομασία «Kafkaslar 2016», δηλαδή «Καυκάσιοι 2016» και με την ευκαιρία αυτή έχει παρατηρηθεί μεγάλη κινητικότητα ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων κοντά στις τουρκικές ακτές, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμός τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η τουρκική εφημερίδα Milliyet, που επικαλείται δημοσίευμα της ρώσικης Novaya Gazeta, αναφέρει ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ισχυροποιείται συνεχώς επιχειρησιακά στέλνοντας μηνύματα και προς την τουρκική και προς την ουκρανική πλευρά, αλλά και σε κάθε άλλη χώρα της περιοχής που συνδέεται με το ΝΑΤΟ.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Vyaçeslav Trukaçov, άλλα δεκαπέντε ρωσικά πολεμικά πλοία ενσωματώνονται στην μοίρα της Μαύρης Θάλασσας ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τον ρωσικό στόλο στην περιοχή.
Όπως όλα δείχνουν σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της Συρίας και οι Ρώσοι δεν ξεχνούν πώς οι Τούρκοι τους κατέρριψαν το Su-24 ούτε ότι οι κινήσεις τους έρχονται σε πλήρη αντίθεση με της στρατηγικές τους επιδιώξεις. 
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου