Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΛΕΓΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...

Προχωράνε όπως φαίνεται οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και έχουν πιάσει υποθέσεις διαφθοράς...

(καταθέσεις από αδιαφανείς πηγές, μη δικαιολογημένη ακίνητη περιουσία και πειθαρχικά παραπτώματα) σε υπουργεία, δήμους, Περιφέρειες, και υπηρεσίες του Δημοσίου.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», μέσα στο 2015 το ΣΕΕΔΔ διενήργησε 295 ελέγχους,. Στα χέρια των αρχών βρίσκονται δεκάδες πορίσματα των ελεγκτικών σωμάτων που εντόπισαν πόρους από αδιαφανείς πηγές και οι σχετικές εκθέσεις διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο πειθαρχικό προϊστάμενο, για να πάρουν οι υποθέσεις τον δρόμο της πειθαρχικής δίωξης, στις εισαγγελικές αρχές, στον γενικό επίτροπο Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη ΔΟΥ των υπαλλήλων. Μερικές από αυτές αφορούν:
 Αδικαιολόγητες καταθέσεις
Αδικαιολόγητες καταθέσεις 417.957 ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλου της αποκεντρωμένης διοίκησης. Όσα παραστατικά προσκόμισε δικαιολογούν ποσά ύψους 324.216 ευρώ, από τις συνολικά 742.173 ευρώ που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς του, πλην μισθοδοσίας, τόκων και μεταφορών από άλλους λογαριασμούς. Και αυτή είναι μία μόνο από τις υποθέσεις που στοιχειοθετούν ενδείξεις διαφθοράς στο Δημόσιο και που ήρθαν στο φως το 2015.
Αδικαιολόγητες καταθέσεις 355.267 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς υπαλλήλου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, για τον οποίο μάλιστα οι έλεγχοι ανέδειξαν σοβαρή και μη δικαιολογημένη μεταβολή της ακίνητης περιουσίας του, που δεν καλύπτεται από τα οικογενειακά του εισοδήματα ιδίως κατά το έτος 2007. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπαλλήλου πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις, πλην μισθοδοσίας του υπαλλήλου και της συζύγου του, τόκων και μεταφορών από άλλους λογαριασμούς, συνολικού ύψους 632.001 ευρώ και 1.408 στερλίνες. Δικαιολόγησε καταθέσεις συνολικού ποσού 276.733 ευρώ και 1.408 στερλίνων.
Υπάλληλο σε περιφερειακή υπηρεσία υπουργείου που βρέθηκε με πόρους που δεν καλύπτονται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα και μη δικαιολογημένες καταθέσεις ύψους 254.241 ευρώ.
Δημοτικό υπάλληλο που βρέθηκε με αδήλωτες καταθέσεις 289.872 ευρώ. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπαλλήλου εντοπίστηκαν καταθέσεις εκτός μισθοδοσίας και τόκων συνολικού ύψους περί τις 400.000 ευρώ.
 Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου βρίσκονται τα στοιχεία των ελέγχων στη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας. Με 31 πράξεις, υπάλληλος χαρακτήρισε εκτάσεις 52,5 στρεμμάτων, περίπου, ως δάση και δασικές εκτάσεις, την ώρα που ο έλεγχος κατέδειξε ότι δασικές είναι εκτάσεις συνολικού εμβαδού 239 στρεμμάτων. Η αρμόδια υπηρεσία τις χαρακτήρισε «γεωργικώς καλλιεργούμενες».
Στον εισαγγελέα έχει διαβιβαστεί φάκελος με τα πορίσματα της εξέτασης της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας των δήμων της Αττικής.
 Εντωμεταξύ υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας των ελέγχων, τον περιορισμό της παρατεταμένης κακοδιοίκησης σε δημόσιες υπηρεσίες, την απλούστευση των διαδικασιών και τη χρήση σύγχρονων πρακτικών, όπως υπηρεσίες Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων (ΟΠΣ).
Στη συνεργασία προβλέπεται ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών δράσεων και η συγκρότηση ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου εκπαίδευσης επιμόρφωσης των επιθεωρητών σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, κοινωνικής πολιτικής και περιβάλλοντος.

1 σχόλιο:

  1. να ελεγξουν και την υπόθεση κλοπης των σκληρων δισκων του μητρωου αλλοδαπων που έγινε το 2013 απο το Δημαρχειο Παπαγου ...καθως και τους υπαλλήλους που το χειρίζονταν ..

    αληθεια ο νεός δήμαρχος τι ένεργειες εχει κανει για το παρπάνω θέμα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή