Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ: "ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ..."!

Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι έχει λάβει σγκεκριμένη υπόδειξη από τους τοκογλύφους: Σπάστε το μέτωπο των αγροτών. Είναι το πιο σοβαρό εμπόδιο μπροστά σας. Πρέπει να δείξετε πυγμή και να μην κάνετε πίσω....
Ό,τι και να γίνει πρέπει να επιβάλλετε την απόφασή σας και να προχωρήσετε στις μεταρρυθμίσεις. Αν κάνετε πίσω θα διογκωθεί το λαϊκό αντίσταση. Αν όμως επιμείνετε τότε θα έχετε σπάσει κάθε λαϊκή αντίδραση και θα μπορέσετε να συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει. Τότε θα παραμείνετε για καιρό στην εξουσία! 
Η κυβέρνηση Τσίπρα λοιπόν είναι αποφασισμένη με κάθε μέσο ακόμη και να χυθεί αίμα θα χτυπηθεί κατά μέτωπο με τους αγρότες. 
Το πιο ρεπορτάζ από το pronews.gr αναφέρεται σε αυτό ακριβώς το θέμα:
Σε σύγκρουση μέχρι τέλους εξελίσσεται η διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό με προοπτική να εκτραχυνθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σε τέτοιο βαθμό που να υπάρχουν φόβοι ότι θα χυθεί αίμα.
 
Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για επιδοτήσεις για να κάνουν πίσω αλλά για τέτοια υπερφορολόγηση που ουσιαστικά θα τους κάνει να δουλεύουν δωρεάν και σίγουρα θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα επιβίωσης, όπως και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
 
Ουσιαστικά θα δίνουν το 60% του εισοδήματός τους, και παραπάνω ακόμη, στο κράτος κάνοντάς το συνέταιρο, στα κέρδη μόνο, ή και στα "φανταστικά" κέρδη βάση των τεκμαρτών εισοδημάτων, όχι όμως στα ρίσκα και στις ζημιές.
 
Είναι σαφές ότι απειλείται η επιβιωσιμότητα της κυβέρνησης ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτοι βουλευτές, όπως ο Γ.Μιχελογιαννάκης που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό.
 
Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή εξέφρασε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλης σε επαφή που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατρούγκαλο, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.
 
Δηλαδή αμέσως η κυβέρνηση είναι μείον 2 βουλευτές, και έπεται συνέχεια.
 
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη όπου εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντήσει τους εκπροσώπους των αγροτών που θα εκφράζουν τα αντιπροσωπευτικά αιτήματά τους.
 
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει  ανοικτή στο διάλογο.
 
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών.
 
Πάνω από 15.000 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όλης της χώρας με τα καταγεγραμμένα μπλόκα να ξεπερνούν τα 50, ενώ το μεγαλύτερο από αυτά με 3.000 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια και το μικρότερο με 300 τρακτέρ στο Κιλκίς.
 
Σήμερα  το μεσημέρι αντιπροσωπείες από την πλειονότητα των μπλόκων που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα συναντώνται στα Τέμπη, προκειμένου να χαραχθεί μία κοινή γραμμή με τη στάση των αγροτών από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να σκληραίνει ημέρα με την ημέρα. 
 
Πάντως, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κόψουν τη χώρα στα δύο μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που σχεδιάζει σε ασφαλιστικό και φορολογικό. 
 
Στο πλαίσιο της μαζικής αυτής σύσκεψης των αγροτών η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πειραιώς-Aθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ) από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου απαγορεύεται από τις 12.00 η κυκλοφορία όλων των οχημάτων για όση ώρα κριθεί απαραίτητο (δείτε αναλυτικά εδώ).
 
Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, έτσι και μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δρόμοι θα κλείνουν και θα ανοίγουν για μερικές ώρες σε διάφορα σημεία, όμως, από την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. 
 
Πάνω από 2.500 τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας 
 
Στο μπλόκο της Νίκαιας εξακολουθούν και σήμερα να προσέρχονται τρακτέρ, τόσο από τα Φάρσαλα όσο και από την Καρδίτσα, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν πλέον τα 2.500 και με τους διοργανωτές να έχουν βάλει «στοίχημα» να μαζέψουν όλα τα τρακτέρ του κάμπου στη Νίκαια.
 
Σήμερα πραγματοποιήθηκαν από το πρωί συνελεύσεις των αγροτών που συμμετέχουν στο μπλόκο ενώ πανεργατικό συλλαλητήριο που είχε οργανώσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για το ασφαλιστικό εν τέλει κατέληξε στο μπλόκο Νίκαιας όπου οι συμμετέχοντες έκαναν πορεία και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες.
 
Για αύριο στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας καλούν τους μαζικούς φορείς όλης της Θεσσαλίας να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μπλόκου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στα αιτήματα που προβάλλουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας.
 
Όπως επισημαίνουν οι αγρότες, το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί σημείο αναφοράς στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της.
 
Λόγω του μεγάλου αριθμού των τρακτέρ στο μπλόκο Νίκαιας και για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, εξακολουθεί να απαγορεύεται στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μεγάλου Μοναστηρίου και διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.
 
Τα μπλόκα ξεπερνούν πλέον τα 50 και σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στη Λακωνία και στην Κορινθία, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους πιο δυναμικά.
 
Από τα ξημερώματα αγρότες μπλόκαραν την είσοδο του σούπερ μάρκετ Lidl που βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και το Βλαχιώτη, πετώντας περισσότερους από δύο τόνους πορτοκάλια και από τις 5.30 το πρωί μετακινήθηκε το μπλόκο του Βλαχιώτη στο Lidl καταλαμβάνοντας την είσοδο, μην επιτρέποντας στο προσωπικό να περάσει και το κρατούν κλειστό.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα Χρήστο Αναγνωστάκο, θα κρατήσουν κλειστό το σούπερ μάρκετ όλη την ημέρα και πρόσθεσε: «Θέλουμε να στείλουμε σαφές μήνυμα στη Γερμανία ότι δεν είμαστε βλάκες. Να ξέρουν ότι δεν έχουμε τίποτα με τον γερμανικό λαό, είναι φίλοι μας, αλλά με τη γερμανική κυβέρνηση που θέλει να μας εξαφανίσει και να επιβάλει καθεστώς κατοχής και εξαθλίωσης».
 
Στην Κορινθία οι αγρότες, νωρίτερα, από το μπλόκο της παλιάς Σωληνουργίας με μεγάλη δύναμη τρακτέρ και αγροτικών αυτοκινήτων έχοντας βάλει μαύρες σημαίες μπήκαν περίπου στις 12.00 στην πόλη της Κορίνθου και έκαναν αυτοκινητοπορεία μπλοκάροντας κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης.
 
Στη συνέχεια έφτασαν στα διόδια Ισθμού, στο Καλαμάκι και έκλεισαν την εθνική οδό.
 
Συγκεκριμένα, από τις 14.40 περί τους 750 αγρότες με 450 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα με πανό και μαύρες σημαίες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων, ενώ από τις 15:00 έκλεισαν και το ρεύμα προς Κόρινθο. Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα από τον Ισθμό με παράκαμψη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού έως περίπου τους Αγίους Θεοδώρους.
 
Στην Αργολίδα παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου οι αγρότες με μικρή σχετικά δύναμη τρακτέρ και στη Δαλαμανάρα με εβδομήντα τρακτέρ οι αγρότες της ΠΑΣΥ. Το απόγευμα στις 6.00 το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο και από εκεί θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία μέχρι το μπλόκο της Δαλαμανάρας όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στήριξης του αγώνα των αγροτών.
 
Αποκλεισμοί των δρόμων σε πολλά σημεία σε Φθιώτιδα και Βοιωτία
   
Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας μέχρι τις 2 το μεσημέρι προχώρησαν οι αγρότες της Βοιωτίας σε δύο σημεία στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της διασταύρωσης στίβων αλλά και στο 110 χιλ. στο ύψος του Κάστρου.
 
Πριν λίγο στο μπλόκο των αγροτών της Βοιωτίας στο Κάστρο βρέθηκε ο μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς Γεώργιος, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αγρότες δηλώνοντας πως «…και ο ίδιος είμαι αγροτόπαιδο και μπορώ να καταλάβω…».
 
Στη Λαμία το μπλόκο στο 210 χιλ. στο ύψος της Ανθήλης ενισχύθηκε και με τρακτέρ από την Στυλίδα. Επικεφαλής στο κομβόι που έφτασε στην Ανθήλη ήταν ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.
 
Οι αγρότες στην Ανθήλη έκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας κλείνοντας συγχρόνως και τους παράδρομους για την άνοδο από Αθήνα προς Λαμία. Έτσι ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο με κατεύθυνση τη Λαμία καθώς η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από το ύψος του Μπράλου στο 200ό χιλιόμετρο στην παλιά εθνική οδό αλλά και σε παράδρομους και στη συνέχεια μετά από την πόλη της Λαμίας παίρνουν κατεύθυνση προς Βόλο και Λάρισα επανερχόμενοι στην εθνική οδό. Οι αγρότες απειλούν να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους επιβάλλοντας δύο δίωρους αποκλεισμούς κάθε μέρα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το βράδυ συντονιστική τους επιτροπή ζητώντας από την κυβέρνηση απόσυρση του ασφαλιστικού και συζήτηση από μηδενική βάση με τον πρωθυπουργό.
 
Παράλληλα, σε αποκλεισμούς των δρόμων προχώρησαν και οι αγρότες που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο 43ο χιλιόμετρο στο ύψος του Δρούγου.
 
Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί τρακτέρ και από την περιοχή των Φαρσάλων και προχωρούν σε αποκλεισμούς της παλιάς Εθνικής οδού από Λαμία προς Λάρισα.
 
Σε ενδεικτικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λαμίας- Αθηνών προχώρησαν λίγο μετά τις 13:00 και οι αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο 140 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στον κόμβο της Αταλάντης. Οι αγρότες έκλεισαν για μία ώρα περίπου το ρεύμα κυκλοφορίας από Λαμία προς Αθήνα αναγκάζοντάς την Τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία στο παλιό δίκτυο και στους παραδρόμους.
 
Τέλος ένα νέο μπλόκο, των αγροτών της δυτικής Λοκρίδας, στήθηκε από σήμερα το πρωί στην παλιά εθνική οδό Λαμίας και Λιβαδειάς στο ύψος του παλιού Λεβέντη. Οι αγρότες της περιοχής μετακίνησαν εκεί δεκάδες τρακτέρ από Τιθορέα Ελάτεια και τα γύρω χωριά και προχωρούν σε αποκλεισμούς του δρόμου.
 
Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έκλεισαν σε δύο σημεία την εθνική Αντιρρίου-Ιωαννίνων
 
Εν τω μεταξύ, σε δύο διαφορετικά σημεία απέκλεισαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις 12 το μεσημέρι την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Ειδικότερα, η εθνική οδός έχει κλείσει στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στην κοινότητα Ευηνοχώρι και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.
 
Σύμφωνα με τις συντονιστικές επιτροπές των αγροτών, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων είναι συμβολικός και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες δηλαδή μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.
 
 
Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος της Βόνιτσας.
 
Στους δρόμους και οι αγρότες της Αιγιάλειας
 
Αλλά και αγρότες της Αιγιάλειας παρέταξαν σήμερα το πρωί τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, χωρίς όμως να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
 
Όσον αφορά στα μπλόκα των αγροτών σε Αχαΐα και Ηλεία, εξακολουθούν να υπάρχουν σταθμευμένα τρακτέρ σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Κάτω Αχαΐας, Κουρτεσίου, και Μαραθιάς.
 
Απέκλεισαν τα τελωνεία Κήπων και Ορμενίου
   
Οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων κατά του νέου ασφαλιστικού συνεχίζονται και στην Αλεξανδρούπολη.
 
Ειδικότερα, σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων προχωρούν οι αγρότες νοτίου Έβρου από τις 12 έως και τις 2.00 μετά το μεσημέρι, χωρίς μπλόκα στο οδικό δίκτυο της περιοχής αυτής.
 
Όσον αφορά στον βόρειο Έβρο σήμερα και αύριο υπάρχει αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Καστανέων- Ριζίων (στη γέφυρα), από τις 11.00 έως τη 1.00 και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης, δήλωσε πως τα παρατεταγμένα αγροτικά μηχανήματα ουσιαστικά αποκλείουν το τελωνείο του Ορμενίου. Ως προς τη δυνατότητα μετακίνησης αύριο, των διαδηλωτών κατά του φράχτη στην περιοχή του τελωνείου των Καστανέων ο κ. Μαργαριτίδης εξήγησε ότι μπορούν να μεταβούν μέσω των παράδρομων, διευκρινίζοντας όμως την απόφασή τους να μη συσχετιστούν οι δύο δράσεις. 
 
«Εμείς δεν θα εμποδίσουμε κανέναν να διαδηλώσει. Δεν έχουμε όμως καμία σχέση. Παλεύουμε για κάτι άλλο. Δεν θέλουμε να πλησιάσουν το μπλόκο, εδώ έρχονται μόνο αγρότες».
 
Στον Πύργο πέταξαν πατάτες, κρεμμύδια, ελιές, μαρούλια στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας
 
Στον Πύργο, πάντως, αγρότες του Νομού αφού έκαναν πορεία το πρωί στην πόλη μαζί με το ΠΑΜΕ και στη συνέχεια πέταξαν πατάτες, κρεμμύδια, ελιές, μαρούλια, σανό και έχυσαν γάλα στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας Ηλείας.
 
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.
 
Μάλιστα, ο αγρότες ζητούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει δράση και να δεχτεί να τους ακούσει από κοντά. Εάν αυτό δε συμβεί και τα σχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό δεν αποσυρθούν, στις κινητοποιήσεις τους θα περιλαμβάνεται μέχρι και πολυήμερη αποκοπή του εθνικού οδικού δικτύου, γεγονός που θα παραλύσει τα πάντα στη χώρα, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.
 
«Οι υπουργοί ήταν τραγικοί. Δεν έπεισαν κανέναν. Ο κόσμος που είναι έξω είναι σαλταρισμένος. Οι αγρότες που ζουν από αυτό το επάγγελμα και μόνο είναι 248.000 και 163.000 είναι οι συνταξιούχοι. Το νούμερο που λέει η κυβέρνηση για 1.250.000 είναι όσοι δηλώνουν αγρότες. Ο γιατρός που δηλώνει και στρέμματα, ο δικηγόρος κι άλλοι δεν έχουν καμία δουλειά με εμάς που έχουμε ένα μικρό εισόδημα μόνο από τα αγροτικά. Τα νούμερα που λένε είναι ψεύτικα. Δουλεύουν τον κόσμο στην κυριολεξία», τόνισε στο protothema.gr ο κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών.
 
«Περιμένουμε τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία. Από Δευτέρα θα αλλάξει το σκηνικό σε όλη την Ελλάδα. Δε θα κλείνουμε και θα ανοίγουμε τους δρόμους. Πρέπει ο πρωθυπουργός να μην αμολάει τους υπουργούς του που κάθε ημέρα αλλάζουν και προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο. Δε μπορεί να αποδώσει ο αγροτικός κόσμος, όπως και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτά τα νούμερα που θέλουν να εισπράξουν. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας», πρόσθεσε.
 
Όπως, μάλιστα, επισήμανε στο protothema.gr o γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Στέλιος Βογιατζής, «εάν η κυβέρνηση δεν καταλάβει και δεν αποσύρει αυτά που σχεδιάζει, μέσα στα επόμενα βήματά μας θα είναι να κατέβουμε μαζικά στην Αθήνα μαζί με τα μηχανήματά μας. Σκληραίνουμε σιγά-σιγά τη στάση μας. Καταρχάς θα προχωρήσουν κάποια μπλοκ σε οριστικό κλείσιμο δρόμων. Η κάθοδός μας στην Αθήνα θα είναι το τελειωτικό μας χτύπημα κι εάν δεν τα αποσύρουν θα γυρίσουμε στα μπλόκα. Δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας». 
 
«Ακούσαμε τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. Αυτός ο άνθρωπος είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Περιμένουμε η κυβέρνηση ή να πάρει πίσω τα μέτρα ή εάν δε μπορεί να παραιτηθεί. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να κατεβάσει το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό και φορολογικό. Εάν το κάνει αυτό θα κλείσουν τα σπίτια μας», σημείωσε, παράλληλα, ο κ. Στέργιος Λίτος, πρόεδρος των αδέσμευτων αγροτικών συλλόγων του νομού Σερρών.
 
«Αυτό που είπε ο υπουργός ότι από το 2008 έχουμε πάρει όλα τα χρήματα είναι ψέματα. Μας χρωστά πολλά χρήματα η κυβέρνηση. Είμαστε απλήρωτοι εδώ και χρόνια από λάθη του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλους. Υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες και βγαίνουν και λένε ψέματα στον ελληνικό λαό, προσπαθώντας να βάλουν απέναντί μας τις άλλες κοινωνικές τάξεις. Πετρέλαια μας χρωστάνε από το 2013. Στο νομό Σερρών πρόπερσι είχαμε ένα τεράστιο χαλάζι και πέρυσι μία καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ για αποζημιώσεις. Τα χρήματα που βγάζουμε δε μας φτάνουν για να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας. Όλοι χρωστάμε από εδώ και από εκεί. Θα δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Εάν κάνουμε πίσω, καταστρεφόμαστε», τόνισε, ακόμη. 
 
 
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους κι η κυβέρνηση να υποχωρήσει. Το κλίμα αγανάκτησης και δυσαρέσκειας είναι διάχυτο σε όλο τον αγροτικό κόσμο, ενώ χθες, μεταξύ άλλων, αγρότες έκαψαν και πέταξαν αβγά σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα «έψαλαν» σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. 
 
Πιο αναλυτικά, στις Σέρρες, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής αγρότες της περιοχής κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία των βουλευτών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ) και Αφροδίτη Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ). Οι αγρότες ζήτησαν να συναντηθούν μαζί τους, αλλά οι βουλευτές έλειπαν από τα γραφεία τους με αποτέλεσμα να πετάξουν αβγά στην είσοδό τους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έβαλαν φωτιά στις σημαίες του κόμματος και στις αφίσες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πετώντας και πάλι αβγά. 
 
Και μπορεί οι κυρίες Κόλλια-Τσαρουχά και Σταμπούλη να έλειπαν από τα γραφεία τους και να μην ήρθαν αντιμέτωπες με τους αγρότες, ωστόσο, σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση βρέθηκαν, επίσης την Παρασκευή, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόλις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» στην Καστοριά. Ο Μίμης Δημητριάδης βουλευτής Κοζάνης και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτής Καστοριάς, συνάντησαν τις έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων αγροτών, οι οποίοι ζητούσαν σαφείς απαντήσεις στα προβλήματα που τους δημιουργεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. 
 
Οι βουλευτές δεν ικανοποίησαν τους αγρότες με τις απαντήσεις που έδωσαν κι έτσι τα... άκουσαν από τους συγκεντρωμένους. Οι αγρότες κι οι εκπρόσωποί τους δεν έκρυψαν την οργή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά και στους δύο βουλευτές τα εξής: «Λέτε ψέματα και μας δουλεύετε». 
 
Μάλιστα, λίγο αργότερα, όταν κατάφεραν να βγουν στα σκαλιά της αίθουσας αφίξεων του αεροδρομίου, και προσπαθώντας μέσω μιας ντουντούκας να τους πείσουν για τις προθέσεις της κυβέρνησης για διάλογο, οι αγρότες αποδοκίμασαν έντονα τους δύο βουλευτές.
 
Στην Πάτρα, από την άλλη, οι αγρότες εξέφρασαν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση, κηρύσσοντας ανεπιθύμητο τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, ενώ στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας, αποκλείοντας την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μετέτρεψαν τον κ. Τσίπρα σε... τζιχαντιστή. Κι όμως, οι αγρότες παρομοίασαν την κατάσταση που βιώνουν με τα δεινά των αιχμαλώτων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έχοντας βάλει στη θέση των σκληρών εκτελεστών ως επικεφαλής τον πρωθυπουργό, αλλά και τους κ.κ. Κατρούγκαλο και Αποστόλου. 



1 σχόλιο:

  1. Προβλέπω να γίνεται ότι γίνεται τόσα χρόνια. Όταν θέλουν να σου πάρουν 10, σου ζητάνε 20 και μετά από αντιδράσεις και δήθεν διαλόγους κατεβάζουν τις απαιτήσεις τους στα 10 και έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι. Περνάει τελικά το αρχικό τους σχέδιο. Και να το αποτέλεσμα που έχουμε φτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή