Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ Ο ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ΓΙΑ "ΦΕΣΙ" ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ...

Οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης, που...

κρίθηκε ένοχος για απάτη από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σχετικά με το φέσι 3.000 ευρώ (!) που άφησε σε κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ο -σημερινός εμπορικός διευθυντής του Έψιλον – Μένιος Φουρθιώτης κατάφερε, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, να «αρπάξει» δύο πανάκριβα laptops τελευταίας τεχνολογίας από τον ιδιοκτήτη εταιρίας ηλεκτρονικών Μιχάλη Μακράκη.
Ο νυν παρουσιαστής της εκπομπής «Αποκαλυπτικά», που τότε (το 2010) εκτελούσε και χρέη μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, σύμφωνα με τη δικογραφία εξαπάτησε τον επιχειρηματία με την υπόσχεση μόνιμης συνεργασίας σε εκπομπή telemarketing που όμως δεν έγινε ποτέ! Πάντα σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο κ. Μακράκης, ο νυν διευθυντής προγράμματος του Έψιλον τον προσέγγισε τον Ιανουάριο του 2010 ζητώντας του να αγοράσει τους δύο υπερσύγχρονους υπολογιστές, αξίας περίπου 1.600 ευρώ ο καθένας, με σκοπό να τους προωθήσει μέσω της εκπομπής που θα άρχιζε να παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Extra.
Όπως κατέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μακράκης: «Στις 13 Ιανουαρίου ήρθε από το κατάστημα στο οποίο ήμουν συνέταιρος και προσπάθησε να πείσει τον γιο μου που βρισκόταν εκεί να του δώσει δύο laptops, τα οποία, όπως είπε, ήθελε να πουλήσει μέσω εκπομπής. Επειδή δεν είχε επιταγή ή μετρητά για να πληρώσει, ζήτησε 10ήμερη πίστωση και ήταν ιδιαίτερα επίμονος υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να πάρει αμέσως τα μηχανήματα, γιατί την επόμενη ημέρα ξεκινούσαν τα γυρίσματα».
Όπως παραδέχθηκε, ο ίδιος είχε αρκετούς ενδοιασμούς, καθώς δεν είχε καν… ακουστά τον παρουσιαστή. «Δεν ήταν καθόλου γνωστός και μάλιστα αναζητώντας το όνομα του στο διαδίκτυο προκειμένου να αντλήσω πληροφορίες δεν βρήκα καμία αναφορά σε εκείνον» είπε.
Σύμφωνα με την Espresso, εν τέλει ο επιχειρηματίας, όπως είπε, ενέδωσε στις πιέσεις του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος «υποσχόταν μακρόχρονη συνεργασία με κοινό όφελος για τις δύο πλευρές», εξαιτίας ενός DVD που του επέδειξε ο Μένιος προκειμένου να τον πείσει για την φερεγγυότητα του! «Είχε μαζί του ένα DVD με το κονσεπτ της εκπομπής του και, αφού το είδα, θεώρησα ότι είναι αξιόπιστο, καθώς οι λήψεις και το μοντάζ φανέρωναν πως επρόκειτο για επαγγελματική δουλειά» εξήγησε στο δικαστήριο ο εξαπατηθείς επιχειρηματίας.
Ωστόσο, ενώ επιχειρηματίας παρέδωσε τους υπολογιστές στον Μένιο με τη συμφωνία να κατατεθούν εντός 10 ημέρου τα χρήματα στον λογαριασμό του, ο Μένιος Φουρθιωτης έκανε τον… Κινέζο!
Μάλιστα, ο Μιχάλης Μακράκης απευθύνθηκε στο Εxtra για να ζητήσει εξηγήσεις και έπεσε από τα σύννεφα, όταν του ανακοίνωσαν πως δεν έχουν καμία σχέση με τον Φουρθιώτη.
Στα τηλεφωνήματα του επιχειρηματία προκειμένου να πάρει τα χρήματα του, ο κατηγορούμενος προέβαλλε αρχικά δικαιολογίες, αλλά στη συνέχεια άλλαξε στάση, σύμφωνα με τον μηνυτή; «Μου είπε να κόψω τον λαιμό μου, και ότι ο ίδιος έχει χαρτί γιατρού ότι πάσχει από νευρική ανορεξία, και ότι δεν μπορώ να του κάνω τίποτα, ακόμα κι αν κινηθώ δικαστικά!»
Ο κ. Μακράκης κατέθεσε αγωγή εις βάρος του παρουσιαστή διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. «Είχε εξαρχής πρόθεση να με εξαπατήσει» κατέληξε ο επιχειρηματίας και τον ισχυρισμό του ενστερνίστηκαν τόσο ο εισαγγελέας όσο και ο πρόεδρος του δικαστηρίου. «Ψευδώς υποστήριξε ότι είχε εκπομπή στον σταθμό Εxtra, ενώ η συνεργασία του είχε λήξει, προκειμένου να εξαπατήσει τον παθόντα!» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.
 scoops.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου