Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ! "Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ-ΙΔΕΑ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΩΓΜΟ"! ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ! ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

Όπως γεννάει η...κουνέλα, κάπως έτσι γεννοβολάει το πνεύμα του Βύρωνα Πολύδωρα. Είναι αστείρευτος και τα έργα του κυριολεκτικά ρουφιούνται. Είναι μαγεία ο τρόπος που αποτυπώνει τη σκέψη του στο χαρτί. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Είναι από τα πνευματικά καρποφόρα δένδρα του τόπου μας. 
Το νέο του βιβλίο τιτλοφορείται "Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Μια υπόθεση-ιδέα υπό συνεχή διωγμό". 
Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας το έστειλε σε ηλεκτρονική μορφή. Διαβάζουμε ένα απόσπασμα από το σημαντικό έργο του:
Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Μια υπόθεση-ιδέα υπό συνεχή διωγμό
 
Ο νόστος, φυσική δύναμη και πρώτη επιλογή...

Όλα αρχίζουν από τον Όμηρο. Η διδασκαλία των προτεραιοτήτων και μάλιστα  των ηθικών στη ζωή τού ανθρώπου αρχίζει – όπως γίνεται με όλους τους βασικούς ορισμούς – από τον Όμηρο. Ο μέγας δάσκαλος μάς διδάσκει στην Οδύσσειά του (Ραψ. α, 55-57) τον τρόπο με τον οποίο ο εχέφρων, ευφυής και πολυμήχανος Οδυσσέας επιλέγει. Αντί της καλοπέρασης, της χλιδής, της ραστώνης, της απόλαυσης και της ηδονής, ακόμη και της υποσχόμενης αθανασίας στο παλάτι της Καλυψούς, όπου έμεινε επτά και πλέον χρόνια, εκείνος «νοσταλγών» επιλέγει την Ιθάκη του.
«…Άτλαντος ολοόφρονος θυγάτηρ (εννοεί την Καλυψώ) δύστηνον οδυρόμενον κατερύκει,
αιεί δε μαλακοίσι και αιμιλίοισι λόγοισιν
θέλγει, όπως Ιθάκης επιλήσεται· αυτάρ Οδυσσεύς
ιέμενος και καπνόν αποθρώσκοντα νοήσαι
ής γαίης θανέειν ιμείρεται».

«…Του κακόγνωμου Άτλαντα η θυγατέρα (Καλυψώ) κατακρατεί τον δύστυχο που οδύρεται,
και πάντα με γλυκόλογα πασκίζει να τον κάνει
να λησμονήσει την Ιθάκη του · γιατί αρκούσε στον Οδυσσέα
να ιδεί να σηκώνεται καπνός
από τη γη του και ας πέθαινε, βαθειά ποθούσε».

Σήμερα; Σήμερα οι παλιοί ορισμοί χάθηκαν. Σήμερα μας έχουν ζώσει οι εχθροί. Τελούμε υπό πολιορκίαν. Μα, δεν είναι μόνον οι απέξω. Είναι και οι εντός των τειχών. Δεν τους λέω «πεμπτοφαλαγγίτες». Ούτε κάπως αλλιώς. Απλά διερωτώμαι. Τί τους έπιασε όλους εκείνους, Έλληνες και ξένους – πιο πολύ πονάω για τους Έλληνες - που έχουν αποκηρύξει και διαγράψει και απαγορεύσει την πατρίδα, την Ιθάκη, την έννοια «έθνος» και «εθνική συνείδηση» από το λεξιλόγιο του σύγχρονου Έλληνα; Τυχαίο; Δε νομίζω. Γιατί τόσος πόλεμος; Ποιοί και πώς ωφελούνται; Και ποιοί ζημιώνονται; Και κατά τί; Πού βρέθηκαν τόσοι πολλοί ιεροκήρυκες της παγκοσμιοποίησης; Μισθοφόροι ανόητοι, δοκησίσοφοι ή προδότες; Αφελείς ή πράκτορες του βαθέος δόλου;


1 σχόλιο:

  1. Εάν σβήσει η Εθνική συνείδηση, χάνεται η Ελλάδα.
    Η Παγκοσμιοποίηση προσπαθεί αυτό ακριβώς το εμπόδιο να παραμερίσει
    στην πορεία της για υποδούλωση των λαών.
    Τα ανοιχτά σύνορα πού αποσκοπούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή