Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ! ΜΠΟΥΚΩΣΑΜΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

Οι αναφορές πολιτικών και τα δημοσιεύματα σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος εντός του 2016, πληθαίνουν μέρα με την μέρα, προερχόμενες κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, και τη Ρωσία...


Ωστόσο, σε πιθανή επίλυση δημιουργείται ένα άλλο, πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς θα πρέπει είτε να αξιοποιηθούν οι άντρες της Εθνικής Φρουράς, είτε να αποζημιωθούν για την συνεισφορά τόσων χρόνων, αφού με την επίλυση, το σενάριο προβλέπει τη διάλυση της.

Μαζί με την εθνική φρουρά, θα καταργηθεί και η στρατιωτική θητεία, ενώ οι Μόνιμοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, ήδη ανησυχούν σύμφωνα με τις πληροφορίες του voicenews.gr, καθώς θα πρέπει να εργοδοτηθούν στις ομοσπονδιακές δυνάμεις ασφαλείας, το μέλλον τους όμως παραμένει και πάλι άγνωστο.
Τώρα, από την πλευρά του το Υπουργείο Άμυνας, έχει μελετήσει το ενδεχόμενο λύσης του Κυπριακού ζητήματος, ώστε να είναι προετοιμασμένο, οπότε το πλάνο προβλέπει αρχικά μείωση της στρατιωτικής θητείας, στους 14 μήνες.
Η μείωση θα εξαρτηθεί από τις προσλήψεις των Οπλιτών Βραχείας Υποχρέωσης, τους Κύπριους υπηκόους δηλαδή, που έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική τους θητεία.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, ανάλογα με την ανταπόκριση των Κύπριων, θα προσληφθούν και Έλληνες, ενώ υπάρχει και ηλικιακό όριο των 30 χρόνων, που δεν πρέπει να το ξεπερνούν οι ενδιαφερόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου