Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ; ΑΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Σε μία πρώτη συνάντηση κάλεσε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χολαργού κα Γκούμα την Eπιτροπή Πολιτών για την υποστήριξη του...


προγράμματος Ecomobility στο οποίο από φέτος συμμετέχει και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού με ομάδα μαθητών της Γ' τάξης του 1ου Γυμνασίου Χολαργού.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα παραβρέθηκε και ο κ. Ζαφειρόπουλος Πρόεδρος της Ecocity ο οποίος συνομίλησε με την ομάδα πάνω στις βασικές σκέψεις και τον αρχικό σχεδιασμό που πρέπει να τεθεί εν όψει της ενεργοποίησης της Επιτροπής. Ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι μπαίνοντας φέτος στο 13ο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος η οργανωτική ομάδα του Ecocity εντόπισε ότι αυτό που λείπει είναι η ενεργοποίηση των πολιτών. Ετσι για πρώτη χρονιά αποφασίσθηκε να λειτουργήσουν και ομάδες πολιτές υποστηρικτικά προς το πρόγραμμα και παράλληλα με τις δράσεις των μαθητών. Είναι μία νέα σκέψη η οποία θα συνδιαμορφωθεί από την Ecocity και τους πολίτες με στόχο πάντα την ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών ώστε να έχουν μία ώριμη συμπεριφορά ως ενήλικες πολίτες και βεβαίως τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πεζών της ελευθερίας και της ισότητας στο βάδισμα.

Η Επιτροπή Πολιτών του Δήμου μας που είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες που ενεργοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο ξεκίνημα της απαρτίζεται εκτός από την κα Κ. Γκούμα που επιφορτίστηκε με την ευθύνη του συντονισμού η κα Μ. Πάλλη τοπική σύμβουλος της Κοινότητας Παπάγου, ο κ. Ν. Στάππας Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού και μέλος της ΠΕΖΗ, η κα Β. Ρετσινιά πρ. Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, ο κ. Μ. Δημητρόπουλος από τους Ποδηλάτες Π-Χ και ταμίας της ΕΚΣ του 1ου Συστήματος Προσκόπων Παπάγου, η κα Ν. Χαμηλοθώρη Πρ. του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου και ο κ. Τ. Πουρναράκης δημοσιογράφος. Αυτό που έγινε ξεκάθαρο από όλους είναι η ανάγκη διεύρυνση της Επιτροπής και με άλλους πολίτες του Δήμου εθελοντές ευαισθητοποιημένους στο θέμα της ελεύθερης βάδισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου