Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΝΑ...ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ!!!!

Λίγες μόνο μέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ ο Ομπάμα δείχνει ότι είναι...παιδί των παγκοσμιοποιητών και των Illuminati! Επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία επειδή...λέει ενεπλάκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Τραμπ! Παραδέχεται δηλ. αφενός ότι το σύστημα των ΗΠΑ είναι ξέφραγο αμπέλι, παραδέχεται ότι μια χώρα όπως η Ρωσία μπορεί να επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, αφετέρου στέλνει μήνυμα ότι είναι αντίθετος με την εκλογή του...

Ντόναλντ Τραμπ και παράλληλα δίνει αντίστοιχο μήνυμα στους παγκοσμιοποιητές ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος πρόεδρος για τους Αμερικάνους, διότι εξελέγη... από τους Ρώσους! 
Απίστευτα πράγματα, όμως δηλωτικά του τι μπορεί να δούμε να γίνεται στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα. Και αναφορικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσία και σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ!!
Το παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ είναι από το  ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε σήμερα την επιβολή μιας σειράς κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω των προσπαθειών που της προσάπτει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των φετινών αμερικάνικων προεδρικών εκλογών και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες αμερικανικές ενέργειες.
"Οι ενέργειες αυτές ακολουθούν επανειλημμένες κατ' ιδίαν και δημόσιες προειδοποιήσεις μας προς τη ρωσική κυβέρνηση και αποτελούν μια απαραίτητη και προσήκουσα αντίδραση στην προσπάθεια να πληγούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, κατά παράβαση των καθιερωμένων διεθνών πρακτικών συμπεριφοράς", τόνισε ο Ομπάμα σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική προεδρία.
"Αυτές οι ενέργειες δεν θα αποτελέσουν το σύνολο της αντίδρασής μας στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας. Θα συνεχίζουμε να κάνουμε διάφορες ενέργειες σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας, ορισμένες από τις οποίες δεν θα δημοσιοποιηθούν", συμπλήρωσε ο Ομπάμα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι μια έκθεση υπηρεσιών της κυβέρνησής του για τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου και για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις θα υποβληθεί στο Κογκρέσο τις προσεχείς ημέρες.
Η σημαντικότερη από τις κυρώσεις είναι η απέλαση 35 ρώσων διπλωματών που κηρύσσονται "ανεπιθύμητοι" (personae non grata) καθώς χαρακτηρίζονται από την Ουάσινγκτον πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας.
Ακόμη στην ανακοίνωση ο Ομπάμα καλεί τις "φίλες και σύμμαχες" χώρες των ΗΠΑ να "εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπιστούν οι προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει τις διεθνείς πρακτικές και να παρέμβει στη δημοκρατική διαδικασία" σε διεθνές επίπεδο.
Ο Ομπάμα είχε διαμηνύσει ότι θα προχωρούσε σε αντίποινα για τις "κυβερνοεπιθέσεις" εναντίον των Δημοκρατικών, την ευθύνη για τις οποίες επέρριψε στη Ρωσία, και θεωρεί ότι έπαιξαν ρόλο στην εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον.
Ο Τραμπ έχει πει ότι "δεν πιστεύει" τις κατηγορίες αυτές, τις οποίες η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει "απρεπείς". Αλλά είναι απομονωμένος ακόμη και στις τάξεις του δικού του κόμματος.
Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν, υποστήριξε ότι η Ρωσία "αποπειράται συνεχώς να υπονομεύσει" τα αμερικανικά συμφέροντα και πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα επιβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση.
"Αν και η σημερινή ενέργεια της κυβέρνησης είναι καθυστερημένη, είναι ένας προσήκων τρόπος για να τερματιστεί η αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων οκτώ ετών έναντι της Ρωσίας", υποστήριξε ο Ράιαν σε ανακοίνωσή του.
Ο Ράιαν έκανε επίσης λόγο για ένα "λαμπρό παράδειγμα της αναποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης που κατέστησε την Αμερική πιο αδύναμη στα μάτια του κόσμου".
Η αντίδραση της Ρωσίας
Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο νέος γύρος κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί μια εξέλιξη η οποία πλήττει τις διμερείς σχέσεις.
Ο πρόεδρος Πούτιν, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θα δώσει εντολή να επιβληθούν "προσήκοντα" αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις.
Αντιδρώντας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σήμερα θα βλάψουν τη διαδικασία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων.
Από την πλευρά το ο Κονσταντίν Καζάτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, υποστήριξε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία σήμερα από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αποτελούν τον "επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων".
Κλείνουν δύο ρωσικές κτιριακές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ
Όπως ενημέρωσε νωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, η κυβέρνηση Ομπάμα απελαύνει 35 ρώσους διπλωμάτες και κλείνει δύο ρωσικές κτιριακές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ σε αντίποινα για μια σειρά παρενοχλήσεων στη Ρωσία εναντίον αμερικανών διπλωματών στη Μόσχα.
Ο αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι ρώσοι διπλωμάτες έχουν 72 ώρες να εγκαταλείψουν τη χώρα. Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις δύο εγκαταστάσεις από το μεσημέρι αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.
"Οι ενέργειες αυτές αναλήφθηκαν σε αντίδραση στη ρωσική παρενόχληση αμερικανών διπλωματών και τις ενέργειες διπλωματών που θεωρήσαμε ότι δεν συνάδουν με τη διπλωματική πρακτική", είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου