Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΔΟΥΛΕΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: "ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ"! ΝΑΙ ΡΕ ΚΟΥΛΗ, ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ; ΠΟΛΥΠΑΘΕ ΛΑΕ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΙΑ ΖΩΗ...

Μητσοτάκης: Κύριε Σόιμπλε, υποσχέθηκα ότι θα μειώσω δραστικά τους φόρους. Πειράζει; 
Σόιμπλε: Προεκλογικά πες ό,τι θες., Μόλις εκλεγείς πρωθυπουργός θα τους ξεσκίσεις στους φόρους και στις απολύσεις. Εξηγηθήκαμε;
Μητσοτάκης: Ό,τι πείτε κύριε Σόιμπλε. 
Μπορεί να είναι διάλογος-αστικός μύθος, αλλά μην νομίζετε ότι διαφέρει καθόλου από την πραγματικότητα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι θα μειώσει δραστικά τους φόρους, ως ...


Πρωθυπουργός! Την ώρα που μονομερείς αποφάσεις απαγορεύονται διά ροπαλου, την ώρα που την οικονομική πολιτική καθορίζουν οι δανειστές, δηλαδή ο Σόιμπλε, ο Μητστάκης εκτοξεύει μπούρδες και υποσχέσεις-φούσκες για να πείσει τον πολύπαθο λαό! Μια ζωή τα ίδια φούμαρα και η ίδια παγίδα για τον λαό στην οποία πέφτει πάντα μέσα και μένει σαν πρόβατο στο μαντρί!  
Ιδού τα κύρια σημεία της συνέντευξης Μητσοτάκη, όπως τα καταγράφει το iefimerida.gr:
Αναλυτικά, γράφει:
«ΠΡΩΤΟΝ, στη δραστική μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσουν η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Για να απελευθερωθούν πόροι και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα πολιτών και επιχειρήσεων που θα αναζωογονήσει την οικονομία. Δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του φόρου εισοδήματος από το 29% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από το 15% στο 5% και σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, στην επιτάχυνση των αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων. Για να μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα μας όσοι σήμερα αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Στη δημόσια διοίκηση, που πρέπει να αξιολογείται. Στην Παιδεία, που χρειάζεται περισσότερη ελευθερία σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα. Στη Δικαιοσύνη, που πρέπει να απονέμεται πολύ πιο γρήγορα.
ΤΡΙΤΟΝ, στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου και τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων πολιτών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος κρατάει την οικονομία καθηλωμένη. Θέλουμε όσοι έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προχωρήσουν στη ζωή τους.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, στην επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Είναι το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής πολιτικής και αφορά σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας. Στο νέο ξεκίνημα για τη χώρα μας κανένας δεν θα μείνει πίσω».

1 σχόλιο:

  1. Εμαθε απο τους προκατοχους του και νομιζει οτι τρωμε ακομα σανο...
    Ετοιμαζεται και αυτο το σκ@το, αυτος ο εξυπνακιας, να μας πει ''ουδεις αναμαρητος''

    ΑπάντησηΔιαγραφή