Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: "ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ"! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΕΟΠΥΥ ζητέι για δεύτερη φορά να κάνει πλιάτσικο στα καταστήματα και στην περιουσία των οπτικών. Θέλει να υποχρεώσει όλο τον κλάδο να κάνει σύμβαση για να τους φάει τα χρήματα. Να δίνει με τα χρήματα των οπτικών τσάμπα γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους. 
Η ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδος είναι σφοδρή:

ΑΘΗΝΑ 28/12/2016
Δελτίο Τύπου
Προς: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ
Θέμα: Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Εδώ και καιρό σας είχαμε ενημερώσει εκτενώς με κάθε δυνατό τρόπο....

σχετικά με τη διάθεση του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε σύμβαση με κάθε μέσο. Ο ΕΟΠΠΥΥ μετά την (προς το παρόν τουλάχιστον) παταγώδη αποτυχία δημιουργίας ΝΠΔΔ προκειμένου να μας «μαντρώσει» οδηγώντας μας στη «σύμβαση υποτέλειας» και μετά από σκληρούς αγώνες που δώσαμε μαζί στο ΣΟΟΕ, τώρα μας καλεί επειγόντως να υπογράψουμε σύμβαση προκειμένου να παραδώσουμε τα κλειδιά των καταστημάτων μας.
Αρνούμαστε κατηγορηματικά και με κάθε τρόπο τη μετατροπή του επαγγέλματός μας σε κρατικούς δουλοπάροικους υπό το πρόσταγμα του εκάστοτε κρατικού ρυθμιστή της αγοράς μας υπέρ των μεγάλων αλυσίδων.
Η προτεινόμενη σύμβαση και όποια άλλη που μας μετατρέπει σε παρόχους του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί παρά να αποτελέσει την ταφόπλακα του κλάδου μας ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.
Καλούμαστε να συνεργαστούμε με ένα ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ φορέα, το κράτος πρακτικά, που πολλάκις οδηγεί σε όλα τα προβλήματα που έχουμε σήμερα. Οι κρατικά επιδοτούμενες συνταγές για πολλά χρόνια οδήγησαν τη δουλειά μας σε λίγους επιτήδειους και κατέστησαν τον οφθαλμίατρο και το κράτος ρυθμιστές της δουλειάς μας και εμάς υπαλλήλους μέσα στα ίδια μας τα καταστήματα.
Για τα παραπάνω θέματα που σας αναλύσαμε διεξοδικά ΚΑΙ στις γενικές μας συνελεύσεις τις επιλογές μας. Με την εξουσιοδότηση που μας έχετε δώσει, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΟΟΕ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ αυτής της κατάστασης και
1. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τη μείωση της δαπάνης του ΦΠΑ, όπως στην Ιταλία, για τα γυαλιά οράσεως και όλα τα ΟΠΤΙΚΑ ΕΙΔΗ που διατίθενται για την όραση στο 6%, πράγμα το οποίο ΑΜΕΣΑ και χωρίς κρατική επέμβαση στην ελεύθερη αγορά θα οδηγήσει σε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ για τον καταναλωτή.
2. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΘΕΝΑΡΑ την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων του ενιαίου επαγγέλματος Οπτικού – Οπτομέτρη. Επιτέλους, μέχρι πότε θα καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας με φόβο;
3. Επειδή μας έχουν πολλάκις αποκαλέσει εμμέσως κλέφτες, καλούμε το κράτος να δωρίσει το τμήμα του κρατικού προϋπολογισμού που αναφέρεται στα 100€ για τα γυαλιά οράσεως στο χαμόγελο του παιδιού, ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ. Με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα αυτά θα πάνε σε κοινωνική δαπάνη και το κράτος θα σταματήσει την υπερσυνταγογράφηση, τη διαπλοκή μέσω των κρατικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα.
Συνάδελφοι,
Ενωμένοι σα γροθιά ΠΡΕΠΕΙ να πολεμήσουμε.
Μη φοβάστε, δεν μπορούν με 100 μαγαζιά να μας τρομοκρατήσουν, οι τρόποι άμυνάς μας είναι ΠΟΛΛΟΙ.
Κυρίως, ο ίδιος ο καταναλωτής, που καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί ένας ολόκληρος κλάδος να εκβιάζεται στον αφανισμό, ειδικά όταν πρόκειται για τον επιστήμονα ΟΠΤΙΚΟ ΟΠΤΟΜΕΤΡΗ, τον επαγγελματία εκείνο που ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ και ΥΠΗΡΕΤΕΙ την όραση.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, είναι η θανατική μας καταδίκη!
Στα χέρια σας θέτουμε το μέλλον ΟΛΩΝ μας αλλά και των παιδιών μας…
Μετά τιμής,

Για το ΔΣ του ΣΟΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου