Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ!!!ΑΓΝΟΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Νεκρό εντόπισαν οι Αρχές της Βραζιλίας τον πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, Κυριάκο Αμοιρίδη, ο οποίος αγνοείτο από τη Δευτέρα....

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αστυνομία εντόπισε στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου μία απανθρακωμένη σορό μέσα σε ένα λευκό καμμένο αυτοκίνητο και υποψιάζεται ότι ανήκει στον Έλληνα πρέσβη.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία, οι πινακίδες του λευκού αυτοκινήτου ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.
Η σορός μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί, ενώ στη Βραζιλία μεταβαίνει ο Ελληνας πρέσβης στην Αργεντινή για να συντονίσει τις έρευνες. 
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς ο Κυριάκος Αμοιρίδης βρέθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός, αλλά και το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από το θάνατό του. Πάντως οι Αρχές είχαν εξαρχής την υποψία ότι η υπόθεση της εξαφάνισης μπορεί να κατέληγε αρνητικά, καθώς την αναζήτησή του είχε αναλάβει η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας σε βραζιλιάνικη εφημερίδα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια να έχει πέσει θύμα απαγωγής. «Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είχε πει ο εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα.
Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετούσε πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015. Ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη. Όταν εξαφανίστηκε βρισκόταν σε χριστουγεννιάτικη άδεια και το κινητό το ήταν απενεργοποιημένο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την εξαφάνισή του είχε δηλώσει η σύζυγός του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πρέσβης είχε θεαθεί τελευταία φορά το απόγευμα της Δευτέρας να φεύγει από σπίτι φίλων της Βραζιλιάνας συζύγου του σε ένα φτωχό και επικίνδυνο προάστιο της μητροπολιτικής περιοχής του Ρίο. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε την Τετάρτη.
Αμανατίδης: Ο πρέσβης δεν είχε δεχθεί απειλές 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση και ότι συνεχίζονται οι έρευνες. Όπως ενημέρωσε, η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε για την υπόθεση της εξαφάνισης στις 28 Δεκεμβρίου και αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών κινητοποίησε όλες τις υπηρεσίες τους.
Πάντως και ο κ. Αμανατίδης επιβεβαίωσε ο Έλληνας πρέσβης δεν είχε δεχτεί απειλές, ενώ για το ενδεχόμενο απαγωγής το απέκλεισε τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία για να ζητηθούν λύτρα. «Είμαστε σε επαφή με τις αρχές της Βραζιλίας και συνεχίζονται οι έρευνες», κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.
Σε αναμονή των αποτελεσμάτων η ελληνική πρεσβεία
Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, επιβεβαιώθηκε κατόπιν εποικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία έχει ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια εκ μέρους των αρμόδιων ιατροδικαστικών αρχών του ελέγχου και της σχετικής ταυτοποίησης και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.
Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία.
Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος 'Αιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου