Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

"ΑΛΗΤΕΙΑ" ΕΟΠΥΥ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥΣ!!! ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΕΟΠΥΥ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ....ΦΑΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ....

Αθλιότητα ΕΟΠΥΥ! Ενώ οι Οπτικοί Σύλλογοι (ΣΟΟΕ εδώ) και η ΠΕΟΟ (εδώ) απέρριψαν κατηγορηματικά το τελεσίγραφο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με τις τσέπες των οπτικών αποφασίζει να μοιράζει σε όλους τους....

ασφαλισμένους δωρεάν γυαλιά οράσεως, αφού κάνει πως δεν καταλαβαίνει, προχωρεί σε διαρροές μέσω του τύπου, ανακοινώνοντας τους σχεδιασμούς του για δωρεάν παροχή γυαλιών οράσεως στους ασφαλισμένους, χωρίς οι τελευταίοι να καταβάλουν το αντίτιμο της αξίας τους! Ο ΕΟΠΥΥ λογαριάζοντας χωρίς ...τον ξενοδόχο, ανακοινώνει ότι θα κάνει συμβάσεις με τους οπτικούς και άλλους παρόχους υγείας και ότι θα τους αποπληρώνει μέσω αυτών συμβάσεων! Πρόκειται για συμβάσεις υποτέλειας και για ΑΠΑΤΗ, μια και ο ΕΟΠΥΥ ήδη οφείλει πολλά εκατομμύρια ευρώ από αντίστοιχες συμβάσεις οι οποίες ήταν σε ισχύ μέχρι το 2012! Από το 2010 ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει εκατομμύρια ευρώ στους παρόχους υγείας τα οποία τους τα έφαγε με τον ίδιο τρόπο: παρείχε δωρεάν γυαλιά οράσεως, φυσιοθεραπείες και άλλες υπηρεσίες υγείας με τις τσέπες των επαγγελματιών! Επαγγελματίες οι οποίοι καταχρεώθηκαν για να χορηγούν υπηρεσίες και προϊόντα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, πλήρωσαν ΦΠΑ γι’ αυτές, και μέχρι σήμερα τρέχουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους! 
Κι έρχεται σήμερα ο ΕΟΠΥΥ να επαναλάβει την ίδια λαμογιά στέλνοντας στον τύπο ανακοινώσεις σαν την παρακάτω που μετέδωσε το ΑΜΠΕ:
"Ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει αλλαγές στον τρόπο προμήθειας προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και οφέλη για τον πάροχο, όπως η μείωση του χρόνου αποπληρωμής.



Για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας του πολίτη στις θεραπευτικές επιλογές «με δίκαιο και συγχρόνως ελεγχόμενο τρόπο», οι ασφαλισμένοι πλέον θα μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα και υπηρεσίες δωρεάν ή καταβάλλοντας -όπου προβλέπεται- τη συμμετοχή τους. 
Σήμερα για παράδειγμα ένας ασφαλισμένος για την αγορά γυαλιών οράσεως, καταβάλλει ο ίδιος τη δαπάνη (προπληρώνει). Στη συνέχεια καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση (ΠΕΔΙ) και μετά τον σχετικό έλεγχο ξεκινάει η διαδικασία αποζημίωσης. 
Με το νέο τρόπο, η προμήθεια θα γίνεται χωρίς προπληρωμή του ασφαλισμένου αφού ο πάροχος θα αποζημιώνεται απευθείας από τον Οργανισμό, ενώ δεν απαιτείται κατάθεση δικαιολογητικών στις ΠΕΔΙ. 
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν τα στελέχη του Οργανισμού στην ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Έτσι και όπως αναφέρουν, η έγκριση από τους ελεγκτές του Οργανισμού θα γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του πολίτη. 
Στελέχη του ΕΟΠΥΥ κάνουν λόγο για καλύτερη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Οργανισμού και εξορθολογισμό των δαπανών και στο πλαίσιο αυτό καθιερώνονται κλειστοί προϋπολογισμοί σε όλες τις κατηγορίες. 
Όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, με τη συμβασιοποίηση των παρόχων επαναπροσδιορίζεται η σχέση του Οργανισμού μαζί τους με όρους δικαιοσύνης και διαφάνειας και τίθενται οι προϋποθέσεις για υγιή επιχειρηματικότητα. 

Επιπλέον οι πάροχοι θα αποζημιώνονται με το νέο σύστημα εκκαθάρισης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, μειώνεται ο χρόνος αποζημίωσης τους, από τις 180 - 300 ημέρες που είναι σήμερα, σε λιγότερο από 90 ημέρες. Αποσαφηνίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τα συμβαλλόμενα μέρη και περιορίζεται η γραφειοκρατία. 

Σύναψη νέων συμβάσεων


1 σχόλιο:

  1. Ας τερματίσουν τις συβάσεις τους με το δημόσιο, αφού δεν τους συμφέρει.
    Τι τους εμποδίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή