Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΑΝΤΙ ΓΙΑ "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΕΣΤΗΣΕ ΜΙΑ ΡΟΔΑ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ! ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ!!! ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δήμαρχος Καμίνης αποχριστιανοποιεί την Αθήνα. Τα παραδοσιακά "Καλά Χριστούγεννα" και το χριστουγεννιάτικο δένδρο αντικαταστάθηκαν από μία τεράστια ρόδα του λούνα παρκ και για τα ...



μάτια του κόσμου έβαλε ένα στολισμένο καραβάκι! Πουθενά όμως δεν υπάρχει η φράση 'Καλά Χριστούγεννα" ούτε βεβαίως στα αγγλικά γραμμένη, προφανώς συμπορευόμενος με τις επιθυμίες των λαθρομεταναστών ισλαμιστών και βεβαίως κάνοντας πράξη την επιθυμία του να ουδετεροποιήσει θρησκευτικά τον Δήμο της Αθήνας. 
Στο μεταξύ έγινε χαμός στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, εξαιτίας της διάστασης που έδωσε στο θέμα από το προφίλ του f/book ο Νίκος Βραχιολίδης. Το σχόλιο του Νίκου ήταν το εξεής: "Ενώ ήταν όλα καλά, την ξεστησαν τη ρόδα γιατί εάν γινόταν σεισμός ή φυσούσε δυνατός αέρας υπήρχε πιθανότητα να πέσει! Έκαναν νέα μελέτη και αποφάσισαν να βάλουν αντίβαρα στην εξέδρα του! Ποιος μας εγγυάται ότι υπάρχει 100% ασφάλεια; Γιατί φέτος βάλανε τη ρόδα και όχι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να μην προκαλέσουν τους λαθρομετανάστες; Ας απαντήσει ο Δήμαρχος που του αρέσει η παρανομία!". 
Αυτό προκάλεσε ολόκληρο σαματά στο ΔΣ του Δήμου Αθηναίων. 
Το σχετικό ρερορτάζ ανέδειξε το press-gr.com του Ανδρέα Καψαμπέλη:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΞΕΣΠΑΣΕ μεγάλο σκάνδαλο (και στο Δημ. Συμβούλιο) με τη ρόδα στο Σύνταγμα!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σε φιάσκο και σε σκάνδαλο εξελίσσεται το θέμα της ρόδας που με αφορμή τις γιορτές εγκαταστάθηκε στην πλατεία Συντάγματος. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, την Πέμπτη, ξέσπασε μάλιστα μεγάλος σάλος.

Κατά τη συνεδρίαση προέκυψαν πολλά θέματα.
Κατ' αρχάς, η ρόδα έχει εγκατασταθεί χωρίς να έχει δοθεί έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ότι είναι ασφαλής. Γι αυτό και μέχρι τώρα -που είναι ήδη Χριστούγεννα!- δεν μπορεί να λειτουργήσει. Άλλωστε και το ότι στηρίζεται σε κοινές ξύλινες παλέτες προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία και δημιουργεί κινδύνους. 

Δεύτερον, αποκαλύφθηκε ότι η ρόδα τοποθετήθηκε μεν για να λειτουργεί δωρεάν την περίοδο των γιορτών, αλλά με την προοπτική μετά τις 20 Ιανουαρίου -και για τουλάχιστον δύο μήνες- να λειτουργεί με εισιτήριο το οποίο θα εισπράττει η ιδιοκτήτρια εταιρεία της... 

Πώς προέκυψε όμως η ρόδα; Επισήμως άγνωστο! 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ έγινε μεγάλος καβγάς αλλά άκρη δεν βρέθηκε. Ο Χρήστος Τεντόμας (που έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου και προαλείφεται για υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ!) ως αρμόδιος πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας είπε ότι υπήρξαν προσφορές από δύο εταιρείες και ότι η μία από αυτές ήταν πρόταση από την πλευρά του ίδιου του δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Ο κ. Καμίνης γύρισε και πήρε το λόγο αψιμαχώντας με τον Χ. Τεντόμα και αποποιούμενος κάθε ευθύνης. Τελικά και οι δυο βρέθηκαν πλήρως εκτεθειμένοι... 

Πολύ σκληρός στις επισημάνσεις του ήταν ο Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να εγκριθεί η τοποθέτηση της ρόδας και ότι θα πρέπει να γίνει τώρα πλειοδοτικός διαγωνισμός στο πλαίσιο του οποίου όποιος κερδίσει θα καταβάλει στον δήμο ένα συγκεκριμένο ποσό για να μπορέσει στη συνέχεια να την εκμεταλλευτεί εμπορικά για ένα διάστημα. 

Αντιδράσεις ξεσηκώθηκαν και από τη συμπολίτευση. Πήραν το λόγο και σε έντονο ύφος κατήγγειλαν αυτή την κατάσταση η Νέλλη Παπαχελά, η Πόπη Διαμαντάκου καθώς και ο Παναγιώτης Μπέης που όπως και ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποχώρησαν στη συνέχεια από τη συνεδρίαση. 

Έτσι ναυάγησε η προσπάθεια να υφαρπαγεί παραμονές Χριστουγέννων απόφαση για "νομιμοποίηση" της ρόδας η οποία δεν έχει εγκριθεί ούτε από πλευράς ασφάλειας ενώ είναι φανερό ότι κάποιοι πήγαιναν μέσα στο κέντρο της Αθήνας να στήσουν με ...αέρα μια τεράστια "μπίζνα" ίσως και πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Αρκεί να υπολογιστεί ότι το εισιτήριο σχεδιαζόταν να είναι 4-5 ευρώ και η λειτουργία της ρόδας να παραταθεί ίσως και επ' αόριστον στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας από το οποίο καθημερινά περνούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και τουρίστες. 

Η σημερινή αποκάλυψη του Press-Gr ανοίγει ένα μεγάλο θέμα που θα έχει και συνέχεια καθώς πολλές πτυχές του παραμένουν αναπάντητες και θα απαιτήσουν έρευνα σε διάφορα επίπεδα.



4 σχόλια:

  1. ΑΠΑΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΡΑΜΑΖΑΝΙ θα γιορτάζουμε σε λίγα χρόνια!
    στείλτε τους στον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υποχωρητικότητα δεν θα μας βγάλει σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια είναι τα καλά του πολυπολιτισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι βέβαιος ότι τις νταλίκες δεν τις έφτιαξαν για να περνάνε πάνω από σώματα ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή