Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑI ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ Ο ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

44 ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
ΕΜΠΛΕΟΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ
Μετά από 42 και πλέον χρόνια στην Αγία Τριάδα Χολαργού και 44 χρόνια ως ιερέας, ο πατήρ Γεώργιος Αργυράτος παρέδωσε και τυπικά την εφημερεία του ναού στον πατέρα Ειρήναρχο. 
Σε ένα κλίμα έντονα συγκινησιακό με τον παπα Γιώργη να βουρκώνει αρκετές φορές, ο πατήρ Ειρήναρχος τον ευχαρίστησε για τις πολύχρονες υπηρεσίες του, προσφέροντάς του ως δώρο, χρυσό σταυρό της Αγίας Τριάδος.  Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο πατήρ Ειρήναρχος τόνισε ότι ο ιερέας δεν παύει ποτέ να είναι ιερέας και ως τέτοιος θα είναι  και στην Δευτέρα Παρουσία. "Ο ιερέας δεν είναι τέως αλλά πρώην", διευκρίνησε και ότι πάντα θα βρίσκεται κοντά στο ποίμνιό του. 
Ο παπα Γιώργης αφού παρέλαβε τον σταυρό και ευχαρίστησε τον κόσμο που τον χειροκροτούσε, γεμάτος συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, υπογράμμισε ότι επί 44 χρόνια φορούσε τον σταυρό του πατέρα του και τώρα πλέον θα φοράει και τον σταυρό του ιερού ναού. 
Όλοι οι πιστοί παρέλαβαν το αντίδωρο από το χέρι του παπά Γιώργη, ευχαριστώντας τον για το έργο και την πολύτιμη προσφορά του.

1 σχόλιο:

  1. o papa giorgis timise panta to raso tou, tin eklisia pou upiretei kai tin koinotita tou. Me to xioumor tou kai tin kalosini tou mas mazepse konta tou apo paidia. Na nai kala kai na mas xamogelaei panta me tin ageiosini tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή