Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

TO BOYΛΕΥΜΑ ΓΙΑ MARFIN ΒΑΖΕΙ "ΦΩΤΙΑ"
Μετά την αποκάλυψη του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που κατονομάζει τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς των επιθέσεων της 5ης Μαΐου 2010 στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα και το βιβλιοπωλείο «Ιανός», όπου κινδύνεψαν 24 άτομα, μπαίνει σε νέα φάση η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη για τον φερόμενο ως δράστη (έναν από τους τρεις) Θεόδωρο Σίψα που κατονομάζει το βούλευμα, έχουν "δεθεί" μεσω τηλεφωνικών υοκλοπών σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Η κυβέρνηση φωτογραφίζει τους εν λόγω κατηγορούμενους ως έχοντες σχέση και πολιτική συγγένεια με τον ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια ο τελευταίος αντιδρά προ του κινδύνου να βρεθεί κανένα "αδέσποτο" καταστατικό όπως το ... Σύνταγμα των Κορυσχάδων το οποίο κείμενο δημοσίως έχει ασπαστεί το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρ.Δούρου και να τους συλλάβουν για σχεδιαζόμενη ανατροπή του πολιτεύματος.
Προειδοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου «να μην παίζει παιχνίδια με τη φωτιά» απευθύνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην εφημερίδα «RealNews» και δηλώνει πως «ορισμένοι ακραίοι, που - δυστυχώς - είναι άνθρωποι του Αντώνη Σαμαρά, μηχανεύονται προβοκάτσιες και σχέδια αποσταθεροποίησης».

 
Ο κ. Παπαδημούλης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ακραία και εμπρηστική συμπεριφορά, όταν ταυτίζει τη ΧΑ με όσους διαφωνούν μαζί του για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας υποκρισία την πρόταση για κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής.
Την αναγκαιότητα επαγρύπνησης των λαϊκών δυνάμεων και την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, για την αντιμετώπιση σχεδιαζόμενων εκτροπών που μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή, με ευθύνη της κυβέρνησης, επισημαίνει ο Δημήτρης Στρατούλης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, δεν αποκλείει «χοντρές προβοκάτσιες» με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως άμεσα πρέπει να τεθούν η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.
"Θεωρούν ως πρώτο πολιτικό αντίπαλό τους το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί από αυτόν κινδυνεύει η κυβερνητική εξουσία τους. Επιμένουν στην ανιστόρητη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων για να χτυπήσουν τους λαϊκούς αγώνες και την Αριστερά και δεν αποκλείεται να το κάνουν και με χοντρές προβοκάτσιες.
Σύμφωνα με τον Δ. Στρατούλη, «ο πρωθυπουργός πρέπει να έλθει στη Βουλή να απαντήσει σε όσα γράφονται, λέγονται η ρωτιούνται ακόμα και από στελέχη της Ν.Δ. για παραβιάσεις του τηλεφωνικού απορρήτου ή για ενδεχόμενες προβοκάτσιες. Η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να υπαχθούν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Οι σχεδιαζόμενες εκτροπές και προβοκάτσιες μπορούν να αντιμετωπιστούν πρώτα από όλα από το λαϊκό κίνημα, αλλά και με την επαγρύπνηση και την κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News για το πόρισμα της Μarfin, δράστης της επίθεσης στην τράπεζα είναι ο Θεόδωρος Σίψας, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί για τα εγκλήματα της «ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν αποπείρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Στο εδώλιο μαζί με τον Σίψα, όπως γράφει η Real News, θα καθίσει και ο Παύλος Αντρέεβ, ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», κατηγορούμενος για τα αδικήματα «της απόπειρας ανθρωποκτονίας τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της εκρήξεως εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πρόσωπα και ανθρώπους, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Το αξιοσημείωτο, επισημαίνει η εφημερίδα, είναι πως παρότι το βούλευμα συντάχθηκε τον περασμένο Μάιο, ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης, παρ’ όλο που πρόκειται για υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και όλοι ζητούσαν να μάθουν τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας.
Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια στις 29 σελίδες του βουλεύματος ενώ, σύμφωνα με τους δικαστές, "ο Θ. Σίψας ενεργώντας με ακόμα δύο δράστες- που δεν κατάφερε να εντοπίσει η ανάκριση- είχε την πρόθεση να σκοτώσει όχι μόνο τους τρεις αλλά και «τους ευρισκόμενους εντός του εν λόγω διωρόφου κτηρίου- 24 άτομα- πλην όμως η πράξη του αυτή δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση και υπαναχώρηση αλλά ένεκα εξωτερικών εμποδίων και δη εξαιτίας του ότι τα ανωτέρω 24 άτομα κατόρθωσαν μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς να απομακρυνθούν από το ως άνω φλεγόμενο κτήριο…»
Κατά τους δικαστές οι δολοφονικές επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες βήμα- βήμα, υπήρχε προμελέτη των εγκλημάτων και «μια ομάδα νεαρών ατόμων, περί των έντεκα με δώδεκα στον αριθμό (…)» μετά την αναγκαία προσυνεννόηση για τον τρόπο δράσης διαχωρίστηκε σε δύο υπο-ομάδες. Η μία κατευθύνθηκε προς το βιβλιοπωλείο και η άλλη στη Marfin".
Όπως φαίνεται μπορέι να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε με την Χρυσή Αυγή, και να εμπλακούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ως αναμειχθέντα στις τότε πορείες και στη διοργάνωση επεισοδίων που οδήγησαν στην τραγωψδία της Μarfin.
Επί του πρακτέου η κυβέρνηση μπορέι να ισχυριστεί τα ίδια πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι διοργανώνει επισόδια, και εκτροπές, ότι στελέχη του έχουν συναυτουργία σε κακουργηματικές πράξεις, και ουδείς γνωρίζει τι παρακολουθήσεις τηλεφώνων έκανε τότε η ΕΥΠ, και που έκαναν τηλεφωνικές κλήσεις οι κατηγορούμενοι έκεινες τις ώρες.
Μετά από ότι συνέβη στην δολοφονία Φύσσα, μια "αδέσποτη" τηλεφωνική κλήση αρκεί για να οδηγήσει σε προφυλακίσεις.
Όσο για τον χαρακτηρισμό "εγκληματικής οργάνωσης" πολύ εύκολα μπορέι να αποδοθεί με βάση το προηγούμενο της Χρυσή Αυγής.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν πάρα πολύ φαίνεται από τις δηλώσεις των δύο στελεχών, φοβούνται ότι θα χρησιμοποιηθιούν παρόμοιες διαδικασίες εναντίον τους, είτε για να τους "κοντύνουν" δημοσκοπικά, είτε για να τους φοβίσουν και να αφήσουν την κυβέρνηση ανενόχλητη, είτε και να τους εξαφανίσουν με τον ίδιο τρόπο. Το παράδειγμα Ν.Μιχαλολιάκου δείχνει ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν "κολώνει" να βάλει έναν πολιτικό αρχηγό στη φυλακή, με "δημοκρατικές" διαδικασίες.
Το "κλειδι" στις δηλώσεις βρίσκεται στα περί κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΕΥΠ. Ανησυχούν όχι μόνο για τώρα, αλλά και το τι "ακούστηκε" το Μαϊο του 2010. Γιατί και τότε έγιναν σίγουρα πολλά τηλεφωνήματα, αλλα κανείς δεν ξέρει ποιοι ήταν οι "ακροατές".
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου