Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ!

Από την τοποθέτηση τόσο του τ. δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου όσο και του Γιάννη Σταθόπουλου κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 15-1-2014 ανακύπτει ένα πολύ σημαντικό θέμα που έχει περάσει στα ψιλά…
Επίσημα πλέον ακούγεται για τρίτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να το διαψεύδει κανείς πως υπάλληλος του δήμου φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί το δήμαρχο για λογαριασμό συγκεκριμένου ενημερωτικού μέσου στο οποίο φαίνεται ότι έχουν γίνει και απευθείας αναθέσεις.
Από την έρευνα προκύπτει ότι ο κος Γιαννακόπουλος τον έχει καταγγείλει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάιο ενώ και ο Γιάννης Σταθόπουλος έχει αναφερθεί σε αυτόν σε πρόσφατη συνεδρίαση.
Επιπλέον το Μάιο υπάρχει και η παραδοχή του πολιτικού του προϊσταμένου αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών (από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου) Κώστα Τσιαμπά:
ΤΣΙΑΜΠΑΣ: Σας παρακαλώ, εγώ δε διέκοψα κανέναν και δε διακόπτω ποτέ. Δεύτερον, σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο υπάλληλο που έχει site. Πράγματι είμαι πολύ αυστηρός μαζί του και όταν ζητάει, όπως και άλλοι υπάλληλοι, δίωρες τους δίνω αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχει να πάρει. Τον έχω πιάσει δύο φορές παράνομα, διότι τον έχουν καλέσει δύο αρχηγοί παρατάξεων και έχει παραβρεθεί για επεισόδια που έχει γίνει, εσείς και ο κ. Σταθόπουλος και το λέω.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως εννοεί την αυστηρότητα ο πάλαι ποτέ ένστολος, αλλά ο κος Τσιαμπάς μέσα στον πανικό του και προσπαθώντας να πείσει ότι ο υπάλληλος του δήμου υπακούει στην αντιπολίτευση και όχι στη διοίκηση που μπορεί να τον στείλει εν μια νυκτί εκεί που πρέπει, εντέλει προβαίνει σε αποκαλύψεις.
Τον έχει πιάσει – λέει- δύο φορές παράνομα;
Αυτό δε λέγεται παράβαση καθήκοντος;
Ο κος Τσιαμπάς ενημέρωσε το φάκελό του;
Σε τι ποινές προχώρησε;
Διότι αν δεν έπραξε τα παραπάνω, παράβαση καθήκοντος δε λέγεται και αυτό;
Επίσης τι ορίζει ο νόμος για τις δίωρες; Ότι μοιράζονται σαν μαρουρόφυλλα για να ιδιωτεύει κανείς εν ώρα υπηρεσίας; Διότι εμείς γνωρίζουμε ότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρός. Αυτές οι δίωρες είναι γραμμένες πουθενά; Εσείς ξέρετε πολλούς να λαμβάνουν δίωρες;
Επιπλέον αναρωτιόμαστε αν ο υπάλληλος αυτός έχει λάβει σχετική άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο και με ποια αιτιολογία διότι ο ΝΟΜΟΣ είναι σαφής πότε και πως παρέχεται αυτή η δυνατότητα. Μόνο για παρεμφερή ενασχόληση εκτός ωραρίου και σίγουρα όχι για να κάνεις το δημοσιογράφο στο δήμο όπου εργάζεσαι ως δημοτικός υπάλληλος όπως καταγγέλλουν οι παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι. Το γιατί και τους συνειρμούς, τους καταλαβαίνει ο καθένας.
Άραγε μια ακόμη απευθείας ανάθεση για τις απόκριες θα πάει προς τα εκεί; Διαβάζουμε στην εισήγηση:

Δημιουργία και φιλοξενία για χρονικό διάστημα που ορίζεται από την ημερομηνία ανάθεσης μέχρι και την ημερομηνία πραγματοποίησης των εκδηλώσεων σε κεντρικό σημείο της ιστοσελίδας, σταθερού banner (πλαισίου) προβολής και ενημέρωσης των πολιτών για συμμετοχή στην ως άνω διοργάνωση του Δήμου Αγ. Παρασκευής μεγέθους 300 χ 300 pixel (κόστους 300,00€ προ ΦΠΑ)
Κε Γιαννακόπουλε και κε Σταθόπουλε έχετε ηθική υποχρέωση να τον κατονομάσετε στο λαό της Αγίας Παρασκευής που όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων δοκιμάζεται πολύ σκληρά. Επίσης οφείλετε να απαντήσετε και στον αντιδήμαρχο.
Καταδικάζετε αυτά τα φαινόμενα ή τα νομιμοποιείτε δια της ανεκτικότητας και της σιωπής;
Αλήθεια για ποιους έγραφε δημόσια στις 17/5/2013 σε ομάδα κοινωνικής δικτύωσης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος λέγοντας ότι:
> “κάποιοι απολαμβάνουν προφανώς μια ιδιότυπη ασυλία”
> “θεωρώ ότι είναι υπό την εποπτεία του δημάρχου”
> “έχει προσπαθήσει πολλές φορές ο συγκεκριμένος υπάλληλος να με γελοιοποιήσει”
> και πως τον έχει καταγγείλει με επιστολή του
Πού έγινε και κυρίως τι απέγινε η καταγγελία;
Σε ποιον αναφερόταν ο κος Αλεξόπουλος που κι αυτός εμφανίζεται ως υποψήφιος δήμαρχος όταν στις 8/9/2012 έγραφε πάλι δημόσια:
Ποιος είναι αυτός ο υπάλληλος του δήμου που έχει βουήξει η Αγία Παρασκευή; Την κοπανάει από τη δουλειά και κάνει τον φωτογράφο και ρεπόρτερ του δημάρχου; Έχει εντολές από τον ίδιο το Ζορμπά τι να γράφει στα ρεπορτάζ; Ξέρει κανείς τίποτε;
και συνεχίζει:
Οι φωτογραφίες και τα σχόλια φυσικά είναι από υπάλληλο του Δήμου που αντί να δουλεύει όπως οφείλει στην υπηρεσία του κάνει τον φωτογράφο του Δημάρχου
Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά; Η χώρα βουλιάζει, ο κόσμος χάνει το σπίτι του κι ακόμη συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα;
Ποιος είναι κε Αλεξόπουλε; Δεν μπορείτε να μας πείτε το όνομά του; Μήπως αυτός που σας έγραφε επακριβώς ένα ανοιξιάτικο βράδυ του 2012 (με τα όποια λάθη, το βάζουμε αυτούσιο):

“symperasma loipon afou 8eleis na ma8eni o kosmos as akousi loipon oti eisai maurogialouros kai ma8e stn zoi sou na kaneis tous logariasmous sou sosta kai ma8e na plironeis otan se provaloune kai ean synexiseis ayti tin taktiki 8a exeis sovaro provlima me emena min vlepeis pou den sou milao kratieme apo tin gynaika mou alios eisai gia polles klotsies karagkiozi
a kai kati akoma min dianoi8is kai svisis to minima giati 8a sou kano oloselidi selida sto sait mou kai 8a paizi gia ena mina na ma8i oli af=gia paraskevi ti lamogio eisai kai propanton ti mayrogialouros tis politikis eisai pia plitikis tis plakas eisai”
Ποιος είναι αυτός ο υπάλληλος κε Αλεξόπουλε που σας απειλούσε ότι θα έχετε σοβαρό πρόβλημα μαζί του;
Σε ποιον αναφερόταν ο γνωστός δημοσιογράφος της πόλης μας Ανδρέας Μπαλωτής όταν σχολίαζε δημόσια πριν λίγους μήνες απαντώντας σε πολιτευτή του δημάρχου ότι «Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και δεν προβλέπεται να γίνει αφού ο κ. δήμαρχος και οι “συν αυτώ” έχουν επιλέξει αντί τους διαλόγους με τις εφημερίδες και τους δημοσιογράφους να παραχωρήσουν την όποια “επικοινωνία” τους μέσω ιστοσελίδας υπαλλήλου του Δήμου».
Εσείς κε Κρητικίδη ξέρετε κάτι; Εσείς που κάποιος “δημοσιογράφος” σας ρωτούσε αρχικά για τη δίκη για το Σιστοβάρειο και την κατεδάφιση όπου πήγατε ως μάρτυρας “τι ξεχρεώνετε έναντι του επιχειρηματία;”
Η πόλη μας αυτή τη στιγμή έχει τρομερές ελλείψεις σε θέματα φύλαξης. Όλοι βλέπουμε βανδαλισμένους χώρους σε πλατείες και παιδικές χαρές. Δημοτικοί αστυνόμοι και σχολικοί φύλακες εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί. Τι είναι αυτά που καταγγέλλονται και λέγονται επίσημα; Πληρώνουμε νυχτοφύλακες να φωτογραφίζουν; Μήπως να προσλάβουμε φωτογράφους για να φυλάνε;
Επιπρόσθετα δεν τίθεται και ένα θέμα άνισης μεταχείρισης έναντι των άλλων εργαζόμενων του δήμου Αγίας Παρασκευής με βάση τις καταγγελίες σας αλλά και την παραδοχή του ίδιου του αντιδημάρχου; Για να καταλάβουμε, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο δήμο είναι κορόιδα; Αλήθεια, αυτοί τι γνώμη να έχουν άραγε;
Από τη δημοτική αρχή, είναι προφανές μετά από όλα αυτά ότι δεν έχουν οι δημότες τίποτε να περιμένουν σε θέματα που άπτονται της ηθικής και της νομιμότητας. Τίποτε δεν έχει αξία μπροστά στην εξουσία και τη διατήρηση σε αυτή.
Απεναντίας όμως, εσείς κε Γιαννακόπουλε, κε Σταθόπουλε, κε Γκιζιώτη και κε Αλεξόπουλε καλείστε να αποδείξετε σε όλους εμάς τους δημότες ότι είστε άμεμπτοι και κάθετοι σε ζητήματα διαφάνειας ειδικά όταν φαίνεται πως έχουν γίνει και απευθείας αναθέσεις προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Καλείστε να αποδείξετε ότι θα είστε δήμαρχοι των δημοτών και όχι των ολίγων που “εξυψώνουν” και “αποθεώνουν” όπως κάνουν άλλοι.
Αναμένουμε, σε πρώτο χρόνο, τη θέση σας και τις ενέργειές σας…
Η κοινωνία ματώνει από τις θυσίες, ζητά το καινούριο και απαιτεί κάθαρση. Εσείς; Μπορείτε να το εκπροσωπήσετε; Και αν ναι πώς;
Αν σε ένα τέτοιο απλό θέμα κάνετε τα στραβά μάτια, τότε τι να περιμένουν οι δημότες στα δύσκολα και σύνθετα; Πώς θα διεκδικήσετε για την πόλη όταν θα πρέπει να χτυπήσετε τη γροθιά σας και να ματώσετε για την πόλη;
Διότι όπως ο δήμαρχος σας κάλεσε να αποκηρύξετε ένα νομιμότατο μέσο ενημέρωσης, κι εμείς σας καλούμε όλους να αποκηρύξετε και να σταματήσετε τη συνέχιση αυτών των φαινομένων.
Και όσοι εκτίθενται με κάποιους, για να δανειστούμε τη φράση κάποιου, ας είναι πλέον πολύ προσεκτικοί διότι πράγματι θα έρθει η στιγμή που θα βρεθούν πολύ σοβαρά εκτεθειμένοι και θα τρίβουν τα μάτια τους. Τα δε όνειρά τους για πολιτική μπορεί να τα πάρει κι ο βοριάς…

…to be continued…
πηγή: agiaparaskevi-guide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου