Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ...ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!!!

Μετά την δήλωση Χατζημαρκάκη που βλέπει κάτω από 20% να παίρνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αθροιστικά στις ευρωεκλογές και να οδηγούμαστε σε εθνικές εκλογές, οι Γερμανοί (των οποίων ο Ελληνογερμανός ευρωβουλευτής εκφράζει τις ανησυχίες τους) αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις διαρροές, ότι δεν θα επιτρέψουν την διεξαγωγή εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι επέρχεται συντριβή των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εξέφρασαν τον φοβο τους μέσω του Γ.Χατζημαρκάκη, και επειδή έχουν γνώση ότι έιναι σφόδρα πιθανό τα δύο κόμματα να πετύχουν αθροιστικά ποσοστά κάτω του 25 % προσπάθησαν να θέσουν μέσω του ευρωβουλευτή τους ένα όριο της τάξεως του 20% με το οποίο θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα μπορέι να σταθεί στα πόδια της!
Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και εάν τελικώς πετύχουν ένά άθροισμα 25% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα υπολείπεται 17,5% από το 42.5% που τα δύο κόμματα είχαν επιτύχει στις εθνικές εκλογές (την δεύτερη φορά μετά από προπαγάνδα και εκφοβισμό των ψηφοφόρων).
Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργεί ανησυχία στο Βερολίνο σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», με τους Γερμανούς να διαμηνύουν, άτυπα, προς τη χώρα να «ξεχάσει» τις πρόωρες εθνικές εκλογές. «Για τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να είναι έξυπνη κίνηση, αλλά για εμάς είναι πρόσθετος μπελάς», είπε υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών στην εφημερίδα.
«Δεν παίρνουμε θέση σε θέματα που αφορούν την ημερομηνία των εκλογών στην Ελλάδα», είναι η επίσημη θέση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όμως αξιωματούχους παρέπεμπε στην κριτική που είχε ασκήσει παλιότερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στις πρόωρες εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, τονίζοντας ότι αυτές πάγωσαν για πολλούς μήνες το πρόγραμμα βοήθειας. «Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και τώρα», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.
Συνεπώς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να κυβερνούν την χώρα ακόμα και με εξευτελιστικά χαμηλά ποσοστά! Εάν μπορούσαν οι Γερμανοί θα ανέβαλαν τις εκλογές επ'αόριστον (για καμμιά 50ρια χρόνια). Φοβούνται πολύ για το αποτέλεσμα που θα προκύψει στις εκλογές του Μαϊου, και ότι τα θύματα-ψηφοφόροι θα αντιδράσουν με τον μόνο τρόπο που μπορούν, την ψήφο.
Πάντως έχουν ως εναλλακτική στα σχέδιά τους την δημιουργία άλλης κυβέρνησης τύπου "Παπαδήμου" και να αποφύγουν τις εκλογές. Πιστεύουν ότι διαθέτουν αρκετές εφεδρείες για να το καταφέρουν.
Αυτό που προκαλεί επιπλέον ανησυχία στο Βερολίνο είναι ότι ενδεχόμενες εθνικές εκλογές θα προκαλέσουν φραστικές επιθέσεις του Αντώνη Σαμαρά προς την Τρόικα και στόχους του Μνημονίου στην προσπάθειά του να βγει νικητής από τις κάλπες.
Κάτι που οι Γερμανοί φοβούνται πως μπορεί να ωφελήσει εκλογικά τη Εναλλακτική Λύση για τη Γερμανία AfD, καθώς και τα άλλα εθνικιστικά κόμματα στην Ευρώπη.Εν ολίγοις έχουν και αυτοί ευρωεκλογές και γνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα και οι πρακτικές από άλλες χώρες θα παίξουν ρόλο και στη γερμανικη΄πολιτική σκηνή.
Τα εθνικιστικά κόμματα αναμένεται να συγκεντρώσουν 100-130 έδρες και μαζί με τους ευρωσκεπτικιστές τύπου Νάϊτζελ Φάρατζ που ήδη έχουν 85 βουλευτές και θα φτάσουν σίγουρα τους 130, θα δημιουργήσουν έναν πανίσχυρο πολιορκητικό κριό στο κατεστημένο των Βρυξελλών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και σίγουρα θα σταθούν απέναντι στην ασυδοσία του ΔΝΤ.
Οι ευρωεκλογές αυτές είναι πιο κρισιμες από ποτέ, και θα εξαρτηθεί η μορφή που θα έχει η ΕΕ στο άμεσο μέλλον. Θα έχουμε Ευρώπη των ανεξάρτητων λαών, ή μια ανασύσταση της παλιάς ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με απολυταρχικές δομές και ολετήρα των εθνών;
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου