Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΛΥΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ...ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! 
ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ!
Μόνο οργή και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal (WSJ), αναφορικά με μία συνάντηση που έγινε στο περιθώριο του Eurogroup. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, την ώρα που ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έδινε συνέντευξη τύπου, οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς επίσης και ευρωπαίοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση με επίκεντρο τις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από την ελληνική διάσωση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα στη συνάντηση, συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, ανώτατοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Στόχος τους ήταν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που απειλούν την εύθραυστη ανάκαμψη στην Ελλάδα και την ευρύτερη ευρωζώνη.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις. Όπως επίσης και γύρω από τον τρόπο που θα συγκεντρωθούν εξτρά κεφάλαια προκειμένου να καλυφθούν οι χρημαατοδοτικές ανάγκες της Αθήνας, για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι οποίες εκτιμώνται σε 5 -6 δισ. ευρώ.
Πιο απλά, οι γερμανοί και γάλλοι εταίροι μας αποφάσισαν για εμάς δίχως εμάς. Παρά τα όσα υποστηρίζουν οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Στουρνάρας. Αν και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμπέρασμα
Και μόνο το γεγονός όμως δείχνει το πόσο η χώρα εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία και απλά εκτελεί εντολές.
ρεπορτάζ: koutipandoras, τίτλος, μεσότιτλος: δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου