Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ! Η ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΑΠΑΝΤΑ!


ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...

Χαμός γίνεται και στο διαδίκτυο με αφορμή το επεισόδιο που δημιούργησε πρώτην Δήμαρχος και τα έκανε μπάχαλο στην κοπή πίτας της Σχολικής Επιτροπής Παπάγου-Χολαργού της οποίας προϊσταται η Τζίνα Αρβανίτη. Ο Βαγέλλης Γυφτοδήμος και ο Γιάννης Κεχρής σχολίασαν αρνητικά την κα Αρβανίτη, η ίδια όμως απάντησε στον Γιάννη Κεχρή. 
Πιο κάτω ακολουθεί και το δικό μας σχόλιο: 

Γυφτοδήμος: Χωρίς να γνωρίζω για την εκδήλωση, πέρασα από κει για καφέ και ένα γεια στον φίλο μου τον Δημήτρη. Βλέπω πολύ κόσμο, και την Τζίνα να βγάζει λόγο, οπότε θεωρώντας την προεκλογική της φιέστα, που προφανώς και ήταν, όπως άνοιξα την πόρτα, έτσι την έκλεισα κι έφυγα.
Η ερώτηση που θα ήθελα να κάνω, ήταν το ΠΟΙΟΣ πλήρωσε για να γίνει η κοπή πίτας της σχολικής επιτροπής, και συνάμα φιέστα της προέδρου της στο καφέ. Η ίδια η πρόεδρος από την τσέπη της (ή οι προσκεκλημένοι της), οπότε έχει καλώς, ή η σχολική επιτροπή με δημόσιο χρήμα?
Αν τυχόν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, θεωρώ ότι υπάρχει μείζον θέμα.


Κεχρής: Δεν είναι μόνο αυτό Βαγγέλη. Η κ. Αρβανίτη όφειλε να ανακοινώσει δημοσίως την εκδήλωσή και να προσκαλέσει όλους τους θεσμικούς παράγοντες. Με ποιο δικαίωμα καλεί μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προεδρεύει τους προσωπικούς της φίλους και τα άτομα της παράταξης που υποστηρίζει και αποκλείει τους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν ανήκουν στην παράταξή της. Εμένα προσωπικά δεν με κάλεσε και γνωρίζω ότι δεν κάλεσε και πολλούς άλλους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν ανήκουν στην παράταξή της. Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένας δημόσιος οργανισμός και όχι μια ομάδα υποστηρικτών των Αρβανίτη – Αποστολόπουλου. Η κοπή της πίτας ενός δημόσιου οργανισμού είναι μια δημόσια εκδήλωση που ανακοινώνεται στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανοιχτή για όλους τους τοπικούς παράγοντες. Δεν μπορεί η Πρόεδρός της, κ. Αρβανίτη, να την χρησιμοποιεί για τις προεκλογικές της φιέστες.


Αρβανίτη: Γιάννη , παρότι δε συνηθίζω να απαντώ μέσω fb , αισθάνομαι τώρα την ανάγκη να το κάνω προς άρση πιθανών παρεξηγήσεων. Η χθεσινή εκδήλωση αφορούσε την κοπή πίτας της σχολικής επιτροπής , που θα λειτουργεί με αυτή τη σύσταση για λίγους ακόμα μήνες , γι' αυτό κλήθηκαν : το ΔΣ της σχολικής επιτροπής , οι διευθυντές -ντριες , προισταμένες νηπιαγωγείων και πρόεδροι συλλόγων γονέων με τους οποίους έχω συνεργασία σε καθημερινή βάση. Εκτός από αυτούς κάλεσα φίλους , που συμπαραστέκονται σε εμένα και τη σχολική επιτροπή πολλούς από τους οποίους δεν θα έχω συνυποψήφιους στις επόμενες εκλογές . Κάλεσα πενήντα άτομα και ήρθαν σαράντα. Οσοι ήρθαν δε δεν ήρθαν να τιμήσουν γενικά μια σχολικη επιτροπή αλλά εμένα προσωπικά καθώς τα τελευταία τρία περίπου χρόνια που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο ΝΠΔΔ έχω παράξει σημαντικό έργο χωρίς να εισπράττω , όπως γνωρίζεις αμοιβή . Τα έξοδα τα ανέλαβα όλα εγώ καθώς τα έσοδα της επιτροπής δε θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Ο λόγος μου δεν ήταν προεκλογικός αλλά απολογιστικός επί των πεπραγμένων. Αλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι , όπως ο Ηλίας Αποστολόπουλος , δεν πήραν το λόγο. Πριν δύο χρόνια είχαμε κόψει την πίτα μαζί με τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , τότε καλέσαμε τους πάντες. Αν ένιωσες εσύ ή άλλοι θιγμένοι ζητώ συγγνώμη , τα οικονομικά μου όμως δεν μου επέτρεπαν να μεγαλώσω τη λίστα των καλεσμένων. Αλλωστε εσύ από την εμπειρία σου γνωρίζεις πως ο κόσμος δεν ψηφίζει επειδή θα σε δει να παραβρίσκεσαι σε κοπές πίτας αλλά από τις προτάσεις που θα του δώσεις , που θα συμβαδίζουν με το έργο και τη συμπεριφορά σου. Εχεις την εκτίμησή μου και λυπάμαι αν το όλο θέμα πήρε αυτήν την τροπή.

Σχόλιο "Παρατηρητή": Η κα Αρβανίτη δίνει σαφείς εξηγήσεις. Πάντως, θα μας επιτρέψει να πούμε ότι η κίνησή της παρεξηγήθηκε και σε αρκετούς δόθηκε η εντύπωση της προεκλογικής εκδήλωσης. Ειπώθηκε δηλαδή ότι "η κα Αρβανίτη χρησιμοποιεί την Σχολική Επιτροπή ως ...όχημα για την προεκλογική της προβολή". Ειπώθηκε επίσης ότι "η κα Αρβανίτη κάλεσε μόνο δικούς της ανθρώπους ή τέλος πάντων όποιους ήθελε η ίδια", χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία ότι "αφού κάνω εγώτα έξοδα, θα καλέσω όποιους θέλω". Δυστυχώς, είμαστε σε προεκλογική περίοδο και πολλά ακούγονται και θα ακουστούν ακόμη περισσότερα. 
Εφόσον όμως η κα Αρβανίτη ξεκαθαρίζει ότι "τα οικονομικά μου όμως δεν μου επέτρεπαν να μεγαλώσω τη λίστα των καλεσμένων", εφόσον η ίδια έκανε αυτή την ευγενική προσφορά και κυρίως εφόσον ζητεί  συγγνώμη για όποιους ένιωσαν θιγμένοι που δεν προσεκλήθησαν, νομίζουμε ότι της αξίζουν συγχαρητήρια παρά ...βόλια! Απαράδεκτος ήταν αυτός που προκάλεσε το επεισόδιο και όχι η ίδια. 


2 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΗΛΙΘΙΟΙ .
    ΑΝ ΒΑΖΑΤΕ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ ΣΤΗ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ,ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕ ΘΑ ΣΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΚΕΡΔΟΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΟΥΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΧΡΥΣΟΣ ,ΘΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ,ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΕΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΛΗΜΕΝΟΣ.ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΟΛΙΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΑΞΙΑ ΩΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ .
    ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ HAPPENING ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟ !!!

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΗΪΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ,ΜΑΡΥΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ , ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ !

    ΟΛΟΙ ΣΑΣ !

    CHEWBACCA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό και λογικό είναι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όποιος πληρώσει τα πρακτικά να καλέσει μόνο την παρέα του στην συνεδρίαση. Και σε όποια άλλη εκδήλωση του δήμου να πληρώνει τα έξοδα έτσι ώστε να μπορεί να καλεί μόνο τους φίλους του. Αυτές οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του 1950 με τρομάζουν! Δεν έχει ελπίδα καμιά τελικά αυτή η χώρα. Δήμος και κράτος λάφυρο ήταν, δήμος και κράτος λάφυρο θα παραμείνει.

    Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή