Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ: «200.000 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΕΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ»

Του Μάκη Βραχιολίδη
Ο Γιάννης Τσολιάς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ομολογιούχων Δημοσίου, μιλώντας στην «Ελεύθερη Ώρα» μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία είναι νόμιμη η κλοπή των αποταμιεύσεων των ομολογιούχων, είπε: «Πρόκειται για απόφαση πολιτικά κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση. 200.000 άτομα που επηρεάζονται άμεσα με τον ένα ή άλλο τρόπο από την κλοπή των ομολογιούχων του Δημοσίου θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στις επερχόμενες εκλογές».

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ
Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά από τα σχόλια που συνοδεύουν την είδηση, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι σε βάρος του ΣτΕ και τονίζουν ότι απεφάνθη αντίθετα με το κοινόν περί διαίου αίσθημα.
Ιδού ένα σχόλιο από το facebookΔεν υπάρχει Έλληνας που να μη θεώρησε ότι η επιλεκτική δήμευση είναι κλοπή. Εάν το ΣΤΕ έρχεται σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη και το κοινό αίσθημα έχει λόγο ύπαρξης, αρχικά δημιουργήθηκε για να ελέγχει τις υπουργικές αποφάσεις και κατέληξε να καλύπτει τις άδικες αποφάσεις τους. Εάν έγινε αυτή η κλοπή για λόγους δημόσιου συμφέροντος γιατί σε εποχή μνημονίου με νόμο επιβάλουν αυξήσεις στους δικούς τους μισθούς; Μήπως ήρθε η ώρα για κατάργησή του;


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟ...ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!!!
«ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ PSI»

·       Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί Νομολογία για όσα έπονται: αν αύριο η κυβέρνηση για λόγους εθνικού-δημοσίου συμφέροντος αποφασίσει να δημεύσει όλες σας τις καταθέσεις ή και να κατάσχει την ακίνητη περιουσία σας, δεν θα έχει διαπράξει κανένα αδίκημα διότι η απώλεια τις περιουσίας σας δεν αξίζει τίποτε μπροστά στο δημόσιο συμφέρον και τη... σωτηρία της χώρας!!!

Το κλέψιμο στις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων του Δημοσίου που επεφύλαξε ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και όλοι όσοι ψήφισαν το PSI ήταν εθνικό καθήκον!!! Αυτό απεφάνθη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επικροτώντας ουσιαστικά  το πλιάτσικο που έγινε στις αποταμιεύσεις των βιοπαλαιστών οι οποίοι εναπόθεσαν τις ελπίδες μιας ζωής στην ...ασφάλεια του Δημοσίου! Παρά το ότι το ελληνικό κράτος τους είχε προσκαλέσει να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους στην ασφάλεια του Δημοσίου όπου δεν διέτρεχαν τον παραμικρό κίνδυνο, παρά το ότι ο Βενιζέλος μέχρι τελευταία στιγμή καθησύχαζε ότι οι καταθέσεις των φυσικών προσώπων δεν θα πειραχτούν (εξαπατώντας τους ουσιαστικά), ήρθε το ΣτΕ να επιβραβεύσει την απάτη αυτή ως δημόσιο συμφέρον!!!
Λόγοι λοιπόν δημοσίου συμφέροντος επέταξαν το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, αναφέρουν στην απόφαση τους οι δικαστές του ΣτΕ, οι οποίοι απεφάνθησαν ότι το PSI είναι νόμιμο, συνταγματικό και σύμφωνα με την ΕΣΔΑ, η οποία ήδη δημοσιεύθηκε πριν από 3 μέρες!
Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε σωρεία προσφυγών φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων, αλλά και ασφαλιστικών ταμείων (όλοι στον καιάδα ή στην καλύτερη περίπτωση στη φυλακή), οι οποίοι υποστήριζαν πως με το PSI τα κεφάλαιά τους μειώθηκαν ακόμα και 50%.
Πιο συγκεκριμένα, οι δικαστές του ΣτΕ αναφέρουν ότι ο νόμος για το κούρεμα δεν θεσπίστηκε κατά τρόπο αυθαίρετο, αλλά είναι σύμφωνα με τα συναλλακτικά ήθη. Αναρωτιόμαστε, εάν μέσα στα συναλλακτικά ήθη συμπεριλαμβάνεται και η εξαπάτηση του Δημοσίου και των εκπροσώπων του σε βάρος του λαού, όταν, ενώ  διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των αποταμιεύσεων, τελικά τις άρπαξαν ως κοινοί ληστές! Μάλιστα, οι ανώτατοι δικαστές ενώ δέχονται ότι η απώλεια που υπέστησαν οι ομολογιούχοι  ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, ωστόσο δεν την θεωρούν αναγκαία ή υπέρμετρη ώστε να κριθεί απαγορευμένη από το Σύνταγμα!!! Εκπληκτική νομική σκέψη! Σε αφήνει άφωνο!!!  
Κατά συνέπεια, εάν αύριο η κυβέρνηση για λόγους εθνικού-δημοσίου συμφέροντος αποφασίσει να δημεύσει όλες σας τις καταθέσεις ή και να κατάσχει την ακίνητη περιουσία σας δεν θα έχει διαπράξει κανένα αδίκημα διότι η απώλεια τις περιουσίας σας δεν αξίζει τίποτε μπροστά στο δημόσιο συμφέρον και τη... σωτηρία της χώρας! Αυτό είναι το υπέρμετρο και αναγκαίο αγαθό κατά τους δικαστές! Μιλάμε για μνημειώδη δικαστική απόφαση!!! 
Κατά την ίδια λοιπόν νομική σκέψη, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι το κούρεμα των ομολόγων δεν προσέκρουσε στις συνταγματικές επιταγές του κράτους-δικαίου ούτε στη συνταγματική αρχή της ισότητας, γιατί η ρύθμιση που έγινε ήταν γενική και η πολιτεία χορήγησε σε όλους τους ομολογιούχους νέους τίτλους, με τον ίδιο χρόνο λήξης. Ερμηνεύοντας με απλά λόγια το τελευταίο αυτό απόσπασμα της νομικής σκέψης των δικαστών, πρακτικά απεφάνθησαν ότι… αφού το κράτος έκλεψε όλους τους ομολογιούχους με ισότιμο τρόπο και αφού σε όλους χορήγησε νέους τίτλους που λήγουν το 2042,  τότε δεν διέπραξε τίποτε αντισυνταγματικό, μια και για όλους τους «καταληστευθέντες» τήρησε τη «συνταγματική αρχή της ισότητας»!!! Το αν οι περισσότεροι ομολογιούχοι θα έχουν γίνει… αστρόσκονη το 2042, αυτό δεν είναι θέμα που μπορεί να απασχολεί το σεβαστό δικαστήριο!
Υποκλινόμαστε στους δικαστές για την άρτια νομική τους σκέψη και για την απόφασή τους η οποία πλέον αποτελεί νομολογία και δεδικασμένο για τα όσα έπονται! 

"Ελεύθερη Ώρα"

1 σχόλιο:

  1. 200000 ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΛΑΝΟΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΠΟΛΥ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;
    ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΛΕΒΕΝΤΗ, ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ , ΚΑΜΜΕΝΟ, ΜΑΡΑΜΕΝΟ , ΠΟΙΟΝ , ΤΙ ;

    ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟ.

    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ .

    ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ .

    ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ GAY ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ .

    ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ή ΟΧΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή