Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥΤΑΦΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ!

Λάβαμε την παρακάτω δήλωση από την κα Μουτάφη η οποία αφορά στον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο στον οποίο την θέσαμε υπόψη ώστε να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει στην ίδια ανάρτηση.
Δημοσιεύουμε πρώτα την δήλωση της Αλεξάνδρας Μουτάφη και ακολουθεί η απάντηση του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου. 

Δήλωση Αλεξάνδρας Μουτάφη–Μανούσου

            Σχετικά με την αναγραφή του ονόματός μου στην ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ» που δόθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα και στον τοπικό τύπο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και στηρίζει την υποψηφιότητα του Κου Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, δηλώνω ότι δεν επιθυμώ το όνομά μου να βρίσκεται μεταξύ αυτών που στηρίζουν την προαναφερόμενη υποψηφιότητα.
            Δεν προτίθεμαι να συμπορευθώ με συνδυασμούς που υποστηρίζουν την μείωση του συντελεστή δόμησης στου Παπάγου καθώς και τις γενικότερες πολεοδομικές παρεμβάσεις πλην της νομιμοποίησης των πολυκατοικιών της οδού Πίνδου.

                                                                     Αλεξάνδρα Μουτάφη – Μανούσου

Απάντηση του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου

Την κα Μουτάφη δεν την γνωρίζω. Ούτε βέβαια πολύ περισσότερο εμπλέκομαι στα εσωτερικά άλλων κινήσεων για να ξέρω ποιός είναι μέσα και ποιός έξω, ούτε μου επιτρέπει η πολιτική μου ηθική να κάνω προσωπικές συναντήσεις και συνεννοήσεις με μέλη άλλων κινήσεων.
Η κα Μουτάφη κατά περίεργο τρόπο εμφανίστηκε να υπογράφει ένα κείμενο υποστήριξης μου και μετά να το διαψεύδει. Δεν μπορώ να γνωρίζω με πια κίνητρα έγιναν όλα αυτά.
Μπορώ να γνωρίζω όμως ότι η κα Μουτάφη ανεξήγητα, διαδίδει ψευδείς ειδήσεις εναντίον μου, διότι εγώ ουδέποτε υποστήριξα την μείωση του συντελεστή δόμησης στον Παπάγου.  
Είναι σαφές ότι όσο μικρότερος είναι ο συντελεστής δόμησης μιας περιοχής, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία των ακινήτων, ανάλογα καλύτερα λειτουργεί η περιοχή και ανάλογα αυξημένη είναι η ζήτηση αγοράς. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Το ζήτημα όμως δεν είναι απλό διότι μία μείωση συντελεστή δημιουργεί τεράστια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, ειδικά σε μια περίοδο κρίσης.
Επίσης είναι σαφές ότι ο νέος προσδιορισμός της μείωσης του 0,9 ισοσκελίζει ουσιαστικά την αύξηση δόμησης που επιφέρει ο νέος κτηριοδομικός κανονισμός που εξαιρεί τους κοινόχρηστους χώρους από τους περιορισμούς του συντελεστή και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ζημιώνει κανέναν.
Είμαστε όμως κατηγορηματικά υπέρ της τεκμηρίωσης των αποφάσεων, συνεπώς για να διαπιστωθεί ο βαθμός των αδικιών και των προβλημάτων που επιφέρει η μείωση του συντελεστή, χρειάζεται επιστημονική μελέτη και όχι μπακαλίστικες διαδόσεις τρομοκράτησης των κατοίκων εν’ όψη εκλογών.
Μια πρακτική που υιοθετείται εκτεταμένα από διάφορους υποψήφιους, όπως διαπιστώνεται.  
Εχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι η μείωση του συντελεστή δόμησης  είναι ένα θέμα που έπρεπε να έχει βγει σε δημόσια διαβούλευση μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με συντεταγμένη δημόσια διαδικασία καταχωρήσεων της επιχειρηματολογίας και των περιπτώσεων και με άρτια και πλήρη ενημέρωση των κατοίκων σε διάρκεια και με δημόσια συζήτηση
Ετσι ώστε να μην είναι δυνατόν να γίνεται εμπόριο ψήφων και συνειδήσεων από διάφορους καλοθελητές που λειτουργούν υπόγεια και μέσα στους 4 τοίχους.
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Παπάγου που γίνεται για πρώτη φορά, δεν αφορά όμως μόνο τη μείωση του συντελεστή δόμησης. Αφορά εκατοντάδες άλλες λειτουργίες του προαστίου που απαιτούν άμεση διευθέτηση και λύση.
Τί θα γίνει με τις πολυκατοικίες του ΑΟΟΑ όπου εκεί οι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να βάψουν νομίμως τα σπίτια τους; Τι θα γίνει με τους δεκάδες κοινόχρηστους χώρους που απαιτούν ειδικές χρήσεις γης για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όλων των πολιτών; Τί θα γίνει με τους άξονες της Αναστάσεως και της Εθνικής Αμύνης και τις κυκλοφοριακές ροές και τί θα γίνει με την νόμιμη χρήση για όλες τις επαγγελματικές στέγες;
Η μείωση του συντελεστή δόμησης δυστυχώς επισκίασε πολύ σημαντικότερα ζητήματα που τελικά δεν συζητήθηκαν παρά ελάχιστα. Επικράτησε δυστυχώς και πάλι η ελληνική υστερία μέσω φημών και αισθήσεων!
Ουδέποτε λοιπόν εμείς τοποθετηθήκαμε υπέρ της μείωσης του συντελεστή δόμησης, διότι θα παραβίαζε τρεις από τις 8 προτάσεις μας. Της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αφού η συμμετοχή των πολιτών ήταν ανεπαρκής, των αποφάσεων μέσω επιστημονικής τεκμηρίωσης, αφού δεν υπάρχει αποτυπωμένη η διάσταση του κοινωνικοοικονομικού προβλήματος και τέλος της βιώσιμης κινητικότητας, αφού δεν συμπεριελήφθησαν οι υπάρχουσες κυκλοφοριακές μελέτες.
Καταλήγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Μουτάφη που έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο , μου έδωσε την ευκαιρία να εκθέσω για πρώτη φορά τις απόψεις μου επί του θέματος και την καλώ να συμμετάσχει στην ανοιχτή συζήτηση που έχουμε δημιουργήσει στη διεύθυνση http://8protaseis.gr/index.php/2014-03-13-17-29-37/idea/entry/add

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου