Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΖΗΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Διανύουμε μια περίοδο, στην οποία έχουν δρομολογηθεί δημοπρατήσεις μεγάλων έργων στον τομέα της διαχείρι­σης των απορριμμάτων, οι οποίες θα την καθορίσουν με μη αναστρέψιμο τρόπο για τις επόμενες δεκαετίες. Η έντονη ανη­συχία πολιτών, συλλογικοτήτων, φορέων και εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση προκύπτει από τη διαπίστωση ότι οι εκκολαπτόμενες επιλογές έχουν αντιπεριβαλλοντικό και αντικοινωνικό χαρα­κτήρα, θα επιβαρύνουν με νέα υπέρο­γκα κόστη δήμους και δημότες, ενώ θα ωφελήσουν αποκλειστικά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που εποφθαλ­μιούν την ανάληψη των σχετικών εργο­λαβιών, προκειμένου να οδηγήσουν τα απορρίμματα σε σύμμεικτη μορφή σε κεντρικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας, με τελικό στόχο την ενεργειακή αξιοποίη­ση και την καύση.
Συνέπειες  αυτών  των επιλογών θα είναι η εκτόξευση του κό­στους διαχείρισης και των δημοτι­κών τελών, μαζί με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ.
Είναι φανερό ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει στις εκλογές του Μαΐου είναι κρίσι­μος, αφού από την έκβαση των εκλογών, θα κριθεί κυριολεκτικά η ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων, το ύψος των δημοτικών φόρων και οι θέσεις εργασίας δεκά­δων συμπολιτών μας.
Μπροστά στην κατάσταση που διαμορ­φώνεται, το Δίκτυο Πολιτών με αίσθημα ευθύνης προχωρά στην ενημέρωση των δημοτών για το πρόβλημα της διαχείρι­σης των απορριμμάτων και τις συνέπειες που επέρχονται αν δεν διεκδικήσουμε την άμεση αλλαγή πολιτικής για τα απορρίμ­ματα στο Δήμο μας. Διεκδικούμε την ψήφο των δημοτών και καταθέτουμε τις προτάσεις μας θεωρώντας ότι η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν εξαντλείται στην οργάνωση της καθαριότητας. Διεκ­δικούμε λύση που θα επιτρέψει στο Δήμο να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται στα απορρίμματα προκειμέ­νου:
* Να μειωθεί δραστικά το σημερινό δυσβάσταχτο κόστος διαχείρισης για τον Δήμο και τον δημότη.
* Να αποτραπεί ο κίνδυνος επιβολής προστίμων και πρόσθετων τελών για τα απορρίμματα (τέλος ταφής κ.λπ.).
Να υπερασπίσουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε νέες.
* Να μειώσουμε δραστικά τα παραγόμε­να απορρίμματα με έμφαση στην προδιαλογή, την ανάκτηση, την ανα­κύκλωση και την κομποστοποίηση.
* Να σταματήσουμε, σε ό,τι μας αφορά, να τροφοδοτούμε με πρώτη ύλη την καταστροφή της ποιότητας ζωής χιλιάδων ανθρώπων σε άλλες περιοχές.
* Να ακυρώσουμε στην πράξη τις εφαρ­μοζόμενες πολιτικές που βάζουν το όφελος των εργολάβων πάνω από το όφελος της κοινωνίας.
Περικλής Ζήκας
Δημοτ. σύμβουλος και
υποψήφιος Δήμαρχος με το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου