Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ! ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ;

Το ΤΑΙΠΕΔ πλέον θα ανήκει ολοκληρωτικά στους τοκογλύφους με έδρα το Λουξεμβούργο. Η Ελλάς δεν θα έχει κανένα λόγο στο ΔΣ του νέου ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο όπως πληροφορούμαστε, θα έχει στη σύνθεσή του 5 Γερμανούς και 1 ή2 Έλληνες! Γίνεται λοιπόν σαφές ότι οι τοκογλύφοι...

μπορεί ακόμη και την Ακρόπολη να πουλήσουν, χωρίς να βγάλει τσιμουδιά η Ελλάδα! 
Ο λαός μας θα παραμείνει αμέτοχος σε αυτό το έγκλημα;;;
Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το ienimerosi.gr:
Η αναποτελεσματική διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ στην πώληση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, αναζωπύρωσε πάλι τα σενάρια για μεταφορά της έδρας του Ταμείου στο Λουξεμβούργο.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, είναι εμφανής η δυσφορία στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες για την στασιμότητα στις ιδιωτικοποιήσεις.
Η δυσαρέσκεια των δανειστών εστιάζεται στις ελλιπή εκτέλεση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγάλες αποκλίσεις στα έσοδα του κράτους, τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει με μέτρα υψηλού πολιτικού κόστους.
Για το λόγο αυτό, οι δανειστές διεκδικούν πλέον ανοιχτά τη διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η έως τώρα λειτουργία του δεν έχει επιτύχει αυτά που όφειλε.
Σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών, η πώληση και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις, είτε για ακίνητα και γη, πρόκειται να ανατεθούν σε ξένο management, ώστε να αποφευχθούν, τόσο οι καθυστερήσεις, όσο και οι «ύποπτες» συναλλαγές.
Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM) με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2013, είναι έτοιμο το σχέδιο με βάση το οποίο η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει σε έναν νέο οργανισμό με έδρα το εξωτερικό και στον οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουν ξένοι μάνατζερ, στους οποίους θα αναφέρεται η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο νέος οργανισμός θα μπορεί να κάνει προπώληση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, με τα λεφτά να πηγαίνουν απευθείας στον λογαριασμό για το ελληνικό χρέος. Επίσης, θα μπορεί να ιδρύει θυγατρικές στο εξωτερικό, στις οποίες θα μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία προς πώληση, χωρίς να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη η ελληνική κυβέρνηση.
Το έως τώρα αποτέλεσμα δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση διορθώνει κάθε φορά προς τα κάτω τους στόχους των αποκρατικοποιήσεων, αλλά ακόμα και αυτοί οι στόχοι δεν πρόκειται να επιτευχθούν.
Επί πλέον, θεωρείται ότι καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα το 2013 να αναμένει το φτωχό απολογισμό της πώλησης του ΟΠΑΠ και του ΔΕΣΦΑ. Μάλιστα σε ότι αφορά τη ΔΕΣΦΑ η νέα ιδιοκτήτρια SOCCAR έχει «διαμαρτυρηθεί» ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει εισπράξει ακόμα τοτίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου