Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: "ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ"

του Λουκά Αποστολίδη
17 Νοέμβρη μέρα μνήμης και τιμής για όλους αυτούς που αγωνίσθηκαν και γκρέμισαν τους συνταγματάρχες. Για τα νιάτα που αψήφησαν τα τανκς και ζήτησαν να απαλλαγεί η χώρα από τους προστάτες. Να έχει ο λαός μας «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».
Στα χρόνια που πέρασαν στεριώσαμε τη Δημοκρατία και αλλάξαμε την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως, για αλλού...



ξεκινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει.
Η Δημοκρατία μας, βρίσκεται πολιορκημένη από τους δανειστές. Η χώρα μας σε επιτήρηση από το κουαρτέτο. Ο λαός μας πιέζεται ασφυκτικά. Η φτώχεια κτυπάει τη διπλανή πόρτα. Η προσφυγιά σαν τσουνάμι ξεσπά στα νησιά μας. Η συνείδηση της Ελλάδας βρίσκεται σε εγρήγορση. Τα νιάτα πρέπει να γράψουν τη δική τους ιστορία στα χνάρια της γενιάς του Πολυτεχνείου που προσπάθησε.
«Κάτω από το άστρο της ελευθερίας γεννιούνται τα ιδανικά, οι Θερμοπύλες. Κάτω από ελεύθερο αέρα γεννιούνται καινούριες ιδέες και αξίες. Κάτω από τέτοιο αέρα ανοίγουν οι καινούριοι ορίζοντες. Με τέτοιες προϋποθέσεις θα’ χουμε ήλιο λαμπερό σε γαλάζιο ουρανό και μια ανατολή με ανθρώπους περισσότερο αληθινούς, σε μια κοινωνία περισσότερο δίκαιη και ανθρώπινη». Από το βιβλίο μου: «Μαρτυρία από το Ματωμένο Φοιτητικό Κίνημα 1967 – 1974».

3 σχόλια:

  1. Ένα στοιχείο που λανθασμένα μαθαίνουν οι νέοι είναι ότι ''η εξέγερση του
    Πολυτεχνείου έριξε την Χούντα''.
    Τα πραγματικά όμως γεγονότα δείχνουν ότι η εξέγερση έγινε
    στις 17 Νοεμβρίου '73.
    Η εξέγερση κατεστάλη την επόμενη ημέρα, στις 18 Νοεμβρίου 1973.

    Η Χούντα έπεσε μόνη της (παραιτήθηκε) το '74,
    όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο.
    Σε τι αποσκοπεί αυτή η προπαγάνδα;;;
    (Εάν τα γεγονότα δεν παρατέθηκαν σωστά ανωτέρω, ας τα
    αμφισβητήσει κάποιος με ντουκουμέντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκαιο. Τα γεγονότα αυτά δεν αμφισβητούνται
      με τίποτε.
      Το ότι όμως ''η εξέγερση του Πολυτεχνείου έριξε την Χούντα''
      επαναλαμβάνεται συνεχώς και αδιαλείπτως.
      Τρανή απόδειξη το ανωτέρω δημοσιευμένο κείμενο που
      αρχίζει έτσι:

      ''17 Νοέμβρη μέρα μνήμης και τιμής για όλους αυτούς που αγωνίσθηκαν και γκρέμισαν τους συνταγματάρχες''.

      Διαγραφή
  2. Εκείνα τα ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ δεν υπήρχε πείνα δυστυχία ανεργία και φτώχεια . Όλοι είχαν δουλειές και οι Έλληνες δεν έψαχναν στα σκουπίδια για αποφάγια για νσ ξεγελάσουν την πείνα τους . Ο Παπαδόπουλος δεν πήρε σπίτια Ελλήνων και χάρισε σε δεκάδες χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους τα δάνεια . Χιλιάδες βιομηχανίες ( Πίτσος Ιζόλα Χρωπρεί Ναυπηγεία
    Νισσάν Πειραική Πατραική Μηχανές Μαλκότσι Εμπορική Ναυτηλία Κλωστουφαντουργίες Ιματισμός ΜΟΜΑ Οικοδομές Σαρακάκης Σκαλιστήρης Πρίνος 1 και 2 ΦΙΞ ΚΟΡΩΝΑ ΑΛΦΑ ΜΠΥΡΑΛ ΗΒΗ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Αχαια Κλάους ΠΙΡΕΛΙ κλπ κλπ κλπ ......) είχαν κάνει την Ελλάδα Πανίσχυρη σε Παγκόσμιο Επίπεδο με ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ χωρίς ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΧΡΕΟΣ . 5000 κομμουνιστές ήταν δυσαρεστημένοι και ήθελσν να κάνουν την Ελλάδα Λαική Δημοκρατία σαν την Αλβανία . Τον Παπαδόπουλο τον έριξαν οι αμερικάνοι γιατί δεν τους έδωσε την βάση της Κρήτης για κτυπήσουν τους Άραβες το 1968 . Κσι για τα πετρέλαια του Αγαίου . Για όλα αυτά και πολλά εμείς οι Έλληνες φωνάζουμε και λέμε ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή