Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΟΚ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: "ΜΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ..."!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την πιο κάτω επιστολή του ατόμου με ειδικές ανάγκες κ. Παναγιώτη Ζώη ο οποίος κάνει λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά του Δημάρχου προς το πρόσωπό του...


Διαβάστε τη:

ΠΑΠΑΓΟΥ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2015.

ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΗΛΙΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΝ, ΔΗΜΑΡΧΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ.
ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 55,
155 61 ΧΟΛΑΡΓΟΣ.

ΘΕΜΑ: «ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑ, ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕ
ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ».

Κύριε Δήμαρχε.

Δια της παρούσης επιστολής μου, αφού πρωτίστως ευχηθώ σε σας, την οικογένεια σας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,ο Νεογέννητος Χριστός να χαρίζει διαρκώς σε όλους σας υγεία και αληθινή αγάπη για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας, θέλω να σας καταστήσω γνωστά τα κατωτέρω.

Την επιστολή μου αυτή σας την απευθύνω με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 14ην τρέχοντος μηνός στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», που πραγματοποίησε η Μη κυβερνητική Οργάνωση «Ecocity», στα πλαίσια του προγράμματος «ecomobility», στην οποία είχα τη χαρά να συμμετέχω ενεργά κι εγώ. Αφού άκουσα τα όσα αναφέρθηκαν περί του προγράμματος αυτού από το συντονιστή του, μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω δημόσια το πρόβλημα που με απασχολεί από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2007, έως σήμερα.
Ολοκληρώνοντας τη σκέψη μου και ακούγοντας με προσοχή τα όσα αναφέρατε σε μένα και τους παρευρισκομένους σχετικά με αυτό το θέμα, ειλικρινά γέμισε η ψυχή μου από σφοδρό πόνο και θλίψη. Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι συνεχίζετε να αδιαφορείτε για το αιτούμενο θέμα, που τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για δεκάδες άλλους συνδημότες μας με κινητικά προβλήματα, αποτελεί βασικό παράγοντα για την υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητός μας, ατομικής ή κοινωνικής.

Όλοι οι πολίτες κάθε χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Πατρίδος μας έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην κάθε είδους εργασία, (Επαγγελματική ή Εθελοντική), στη συμμετοχή τους σε κάθε είδους λατρευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Για να καταστούν αυτά δυνατά σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, βασική προϋπόθεση είναι η μετακίνηση, πολύ δε περισσότερο σε ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες κινητικής αναπηρίας, εξαιτίας κάποιου ατυχήματος ή ασθενείας, ή επέτρεψε ο Θεός από την αρχή της ζωής τους να έχουν κάποια αναπηρία, για λόγους που μόνο Εκείνος γνωρίζει.

Το ότι ζήτησα με επιστολή μου από το 2007 έως σήμερα να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ειδική Δημοτική υπηρεσία για τη μετακίνηση των κινητικά αναπήρων δημοτών μας με κατάλληλα διαμορφωμένα λεωφορεία, ώστε να καταστεί δυνατή η μετακίνηση αναπήρων Δημοτών μας που κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, όπως πολύ σωστά διατυπώσατε στην απάντησή σας στο σχόλιο που έκανα στην προαναφερθείσα εκδήλωση σχετικά με το αιτούμενο θέμα, δεν είναι ούτε παράνομο, ούτε παράλογο. Μάλιστα και ο συντονιστής της κ. Ζαφειρόπουλος, που πήρε το λόγο μετά από εσάς, διατύπωσε σε όλους τους συμμετέχοντες την άποψη, ότι πράγματι το θέμα της μετακινήσεώς των ατόμων αυτών είναι πολύ σοβαρό, καθόσον πρέπει να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής τους σε πάσης φύσεως δραστηριότητες και ικανοποιήσεως των ατομικών τους αναγκών.

Το όντος δίκαιο αίτημά μου, τόσο από την προηγούμενη, όσο και από την υφιστάμενη Δημοτική Αρχή, αναγνωρίστηκε δυστυχώς, μόνο με λόγια παχυλά και δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια από πλευράς του Δήμου, προς υλοποίησή του, Τούτο φαίνεται και από το γεγονός,ότι από το 2007 ως σήμερα δεν έλαβα ουδεμία απάντηση σε αυτό. παρόλο που με συμπληρωματικές επιστολές μου, ζητούσα επιμόνως να μου δοθεί.

Βρισκόμαστε στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ουσιώδης προσπάθεια για υλοποίηση του αιτήματός μου, μέχρι τώρα δεν κατεβλήθη. Το θέμα παρέμεινε μόνο στις συχνές μεγαλόστομες υποσχέσεις. Οι μόνοι άνθρωποι που από το 2007 έως σήμερα αγκάλιασαν ουσιαστικά το θέμα και θέλησαν να συνεργαστούν στενά μαζί μου από τότε που ξεκίνησε, είναι ο πρώην Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Δημοτικής συγκοινωνίας του πρώην Δήμου και νυν Δημοτικής Κοινότητος Παπάγου και η κόρη του, η οποία μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά της η υφιστάμενη Δημοτική Αρχή, της οποίας είστε επικεφαλής, διετέλεσε και Αντιδήμαρχος στον τομέα Παιδείας και Πολιτισμού. Απόδειξη της εμπράκτου συμπαραστάσεώς της στο αιτούμενο θέμα και της εγκαρδίου αγάπης της προς εμένα, είναι και η υπ' αριθμόν 30320/11 - 12 - 2015, επιστολή που συνέταξε και σας κατέθεσε, με αφορμή τη Διεθνή ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, στην οποία αν και γίνεται εκτενής λόγος για το αίτημά μου, είμαι της γνώμης ότι δεν την εκτιμήσατε όπως θα έπρεπε.

Εκτός των ανωτέρω ατόμων, τα οποία εκ βάθους καρδίας ευχαριστώ, για την αγάπη και τη συμπαράστασή τους, μόλις αναλάβατε τα καθήκοντά σας, θέλησε να συμπαρασταθεί στο αίτημά μου και ο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ», που έστειλε αντιπροσωπία σε σας, για να συζητήσει μαζί σας το εν λόγω θέμα. Στη συζήτηση συμμετείχε και η αμέσως προηγούμενη Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, δεσποινίς Βικτωρία Νικάκη. Όπως φαίνεται εκ των ανωτέρω, ούτε το Σύλλογο που με στηρίζει δε σεβαστήκατε.

Κυρίως όμως κ. Δήμαρχε, ένοιωσα απίστευτη θλίψη και πόνο, όταν άκουσα εσάς, ένα νέο άνθρωπο, που την περίοδο αυτή ο λαός των δύο ιστορικών πόλεων Παπάγου - Χολαργού, ανέδειξε Δήμαρχο, να λέτε λίγα λεπτά πριν την έναρξη της προαναφερθείσης εκδηλώσεως στην πρώην Αντιδήμαρχο κ. Ρετσινιά, όταν σας είπε ότι άλλοι δήμοι της Πατρίδος μας το θέμα αυτό το έχουν επιλύσει προ πολλού, κάτι που αν και το άκουσα δεν το αναφέρω, για λόγους ψυχικής ευγενείας. Από σας περίμενα να δείξετε κατανόηση, αγάπη και αλληλεγγύη σ' έναν άνθρωπο που έχει κινητικά προβλήματα. Αυτό που ζήτησα, δεν το ζήτησα μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για όλους τους κινητικά αναπήρους συνδημότες μου.

Κύριε Δήμαρχε.

Είμαι της γνώμης, ότι με τη συμπεριφορά που εξακολουθείτε να δείχνετε στα άτομα με αναπηρία, βάναυσα ποδοπατείτε και στραγγαλίζετε, ακόμη και αυτά τα στοιχειώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματά τους. Τα άτομα αυτά δε ζητούν ούτε ελεημοσύνη, ούτε τον οίκτο σας, αλλά διεκδικούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, τα οποία κατοχυρώνει και το ίδιο το Σύνταγμα της Πατρίδας μας, τις διατάξεις του οποίου οφείλετε να σέβεστε με απόλυτη ευλάβεια, γιατί αναφέρονται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αρτιμελείς και αναπήρους. Πολλά από τα άτομα αυτά όταν έχουν τις κατάλληλες υποδομές και τους παρέχονται οι κατάλληλες υπηρεσίες, όχι μόνο είναι δημιουργικά και χρήσιμα άτομα, αλλά νοιώθουν ότι είναι ισότιμα μέλη του Κοινωνικού συνόλου.

Τελειώνοντας θέλω να σας επισημάνω ότι θα συνεχίσω με περισσότερο ζήλο την προσπάθεια για να δοθούν επιτέλους λύσεις σε θέματα που αφορούν τους κινητικά αναπήρους συνδημότες μας. Παρά την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής παραμένω ανοικτός σε συνεχή διάλογο μαζί σας διότι πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είναι προς τιμή όλων μας, ο όμορφος κατά τα άλλα Δήμος μας, να υστερεί σε θέματα Κοινωνικής Προνοίας, που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα Άτομα με κινητική Αναπηρία. Κι εμείς που ζούμε κάτω από συνθήκες αναπηρίας δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους αρτιμελείς συνανθρώπους μας. Γι' αυτό σας παρακαλώ θερμά για μια ακόμη φορά να δείξετε επιτέλους την πρέπουσα ευαισθησία στο θέμα της μετακινήσεως και σε οτιδήποτε άλλο σας έχει προταθεί για να νοιώθουμε κι εμείς ισότιμα μέλη μιας σύγχρονης κοινωνίας και να πλημμυρίζει η καρδιά μας από χαρά και αισιοδοξία.

Δε ζητάμε τίποτα περισσότερο από τους αρτιμελείς συνανθρώπους μας εκτός από την έμπρακτη αγάπη σας και το περίσσευμα της ψυχής σας.

Σας εύχομαι το 2016, να είναι ευλογημένο, καρποφόρο και δημιουργικό, γεμάτο δύναμη και υγεία κατ' άμφω. Ο Θεός να σας φωτίζει πάντοτε, για το καλό το δικό σας, της οικογενείας σας, του Δήμου μας και της κοινωνίας γενικότερα.

Με εκτίμηση,


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΖΩΗΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Εις άπαντα τον τοπικό τύπο.

9 σχόλια:

  1. Βρήκες άνθρωπο να εκφράσεις τα δίκαια αιτήματά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ! δεν είστε ούτε πακιστανός, ούτε αφγανός, ούτε κατατρεγμένος πρόσφυγας! είστε έλληνας, και αυτό πλέον είναι μειονέκτημα.

    Δεν σας ειρωνεύομαι αγαπητέ κύριε. Έχω ζήσει στο πετσί μου τι σημαίνει να είσαι κατάκοιτος και ανήμπορος. Οργανωμένη πολιτεία δεν υπάρχει για τους υγιείς, πόσο μάλλον για τους ασθενείς.

    Συνεχίστε να στέλνετε επιστολές και καταγγελίες. Στείλτε στον αρμόδιο υπουργό, στον Συνήγορο, στον ΠτΔ, φωνάξτε και ένα κανάλι και κάντε τους ρόμπα. Και να δείτε για πότε θα λυθεί το πρόβλημα!

    Είτε ο Θεός να βοηθά εσάς και την οικογένειά σας.

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΕ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ Σ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΣΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ. Ο ΘΕΟΣ ΞΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτης Αντ. Δούκας29 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:44 π.μ.

      Δεν διαφωνώ, καθόλου μάλιστα, για τον χαρακτηρισμό ο "χειρότερος Δήμαρχος". Ποιός, όμως, τον ανέδειξε στη δημοτική αρχή; ο λαός του Δήμου μας. Ας τον λουστεί το λοιπόν.

      Διαγραφή
  4. ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΙ ΧΑΧΟΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ.....ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΞΥΔΗΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥ΅ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ΄΄΄ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ Η Κ ΝΙΚΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΛΑΓΙΩΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ....ΑΥΤΟΥ΅ΕΙΘΕΛΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΣΤΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΖΩΗ

    ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ. ΤΟ ΝΕΟΣ ΕΤΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ Η Κα ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ "ΗΤΑΝ" ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ??? ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ Η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΦΤΕ ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ *ΕΚΘΕΣΕΤΟΝ" ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΤΡΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΘΕΙΤΕ ΜΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΙΓΟ ΛΟΙΠΟΝ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "νέος άνθρωπος" παίζει συνέχεια με το facebook και ανεβάζει φωτογραφίες από εκδηλώσεις , συναυλίες και άλλα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του και να προβληθεί. Στον ένα χρόνο ο "νέος άνθρωπος" το μόνο που έκανε είναι να φωτογραφίζεται με την Αρβανίτη την Τσικρικώνη και άλλες κυρίες και από έργο και ουσία το απόλυτο μηδέν. ότι είχε αφήσει ο Ξύδης καταστρέφεται, Αν τον αφήσουμε ανεξέλεγκτο όπως λέτε στο τέλος της πενταετίας δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Παντού παράπονα ειδικά στον άνω Χολαργό όλα αφέθηκαν στην τύχη τους. Ευτυχώς δεν βρέχει και δεν έχουμε πλημμυρίσει ακόμη. Να τον χαίρεστε όσοι τον ψηφίσατε . Εγώ προσωπικά τον μαύρισα και δικαιώθηκα.

      Διαγραφή
    2. προσοχή ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ και ΦΕΡΕΦΩΝΟ !!!

      Διαγραφή
  6. προσοχή ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ και ΦΕΡΕΦΩΝΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή