Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΑ... ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ!


Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν φιλάνθρωποι που νοιάζονται για τους μετανάστες και πρόσφυγες που εισβάλλουν στη χώρα μας, δεν είναι καθόλου φιλάνθρωποι. Εκτελούν σχέδιο εποικισμού της Ελλάδος χρησιμοποιώντας το επιχείρημα περί φιλανθρωπίας για να κρύψουν τους πραγματικούς σκοπούς τους. 
Δείτε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έγραφε στα παλιά του παπούτσια τους αστέγους που...


βρίσκονταν επί μεγάλο διάστημα έξω από τα γραφεία του στην πλατεία Κουμουνδούρου! Δείτε και διαβάστε το ρεπορτάζ μας για τα Χριστούγεννα των αστέγων έξω απο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που κάναμε τον Δεκέμβριο του 2013! Τότε που δεν υπήρχε η ακατάσχετη εισβολή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Με το που εξελέγη πρωθυπουργός ο Τσίπρας δόθηκε το σύνθημα για τον εποικισμό της Ελλάδος με λάθρους ισλαμιστές. Η φιλανθρωπία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν...το δόλωμα και η πεπονόφλουδα για τον λαό!

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ EΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Δείτε εικόνες ντροπής κι ανατριχίλας. Τέσσερις-πέντε Έλληνες άστεγοι έχουν στοιβάξει όλη την περιουσία τους απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που οι βουλευτές του κόμματος που ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία για να… σώσει την χώρα, βρίσκονται στον καφενέ της βουλής, κάποιοι συμπατριώτες μας ζουν περιφρονημένοι ως απόβλητα της ζωής. Τόσο μακριά αλλά και τόσο δίπλα μας ταυτόχρονα!  Δεκάδες βουλευτές σαν τον χλιδάτο εργατοπατέρα Τσουκαλά ή τον κ. Τσακαλώτο με τις μετοχές στο Ελντοράντο του χρυσού, προσπερνούν καθημερινά μπροστά από τους κλοσάρ της πλατείας Κουμουνδούρου για να μπουν στα γραφεία του κόμματος!  Όση σημασία έδιναν οι επιζώντες επί κατοχής, προσπερνώντας βιαστικά τους νεκρούς των πεζοδρομίων για να πάνε σπίτι τους, άλλη τόση σημασία δίνουν πολλοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους αστέγους που βρίσκονται δίπλα από την είσοδο των γραφείων του κόμματος. Με την μόνη διαφορά ότι επί κατοχής όλοι ζούσαν στην φτώχεια και προσπαθούσαν να σώσουν την ζωή τους από τους κατακτητές. Σήμερα, οι εκπρόσωποι του κόμματος που θα κληθεί να μας κυβερνήσει είναι όλοι τους φραγκάτοι! 
Αδρανής και απαθής ο ΣΥΡΙΖΑ για τους κλοσάρ που βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου!
Οι χλιδάτοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνουν δεκάρα από τα πλούτη τους για τους αστέγους, που πασχίζουν να επιβιώσουν, ρακένδυτοι και παγωμένοι στα πεζοδρόμια της πλατείας Κουμουνδούρου
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ 80ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ!
Θυμάστε το «Κορίτσι με τα σπίρτα»; Κάπως έτσι θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα για τους 4-5 Έλληνες κλοσάρ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στο ανυπόφορο κρύο της νύχτας, με τη θερμοκρασία να φλερτάρει με τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, οι άστεγοι χτυπούν το στήθος τους ή χοροπηδούν στο πάτωμα για να μπορέσουν να κλέψουν λίγες ανάσες ζωής και να ξεγελάσουν το σώμα τους με την ζέστη που προκαλεί στις φλέβες η γρήγορη κυκλοφορία του αίματος. Ανάμεσά τους κι ένας 80χρονος. Ο Ανδρέας ή… «Κανένας» όπως προτιμά να συστήνεται! Δείτε την …περιουσία του  με φόντο τη ζεστή φωλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα υποτυπώδες παράπηγμα από σακκούλες όπου μέσα στοιβάζονται μερικές κουβέρτες. Ένα μπιτόνι με νερό, ένα καφάσι σκεπασμένο με  διπλωμένο χαρτόκουτο, ένα σκουπόξυλο που χρησιμεύει ως μπαστούνι για τον γέροντα κλοσάρ, είναι τα περιουσιακά του στοιχεία! Ξύλο και πέτρες συγκρατούν από το φύσημα του ανέμου μια μαύρη νάιλον σακούλα όπου μέσα στριμώχνονται 2-3 ρουχαλάκια του ηλικιωμένου άστεγου. Οι βουλευτές του κόμματος της …αριστεράς και της προόδου θα περάσουν γιορτινές μέρες με την οικογένειά τους οργανώνοντας την προεκλογική τους καμπάνια και τις ψήφους που θα πάρουν για να εκπροσωπήσουν τον λαό και στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο!  
Δείτε τον ψηλό, 80χρονο λεβεντόγερο. Δεν ήθελε να βγει σε κανένα πλάνο διότι έχει αξιοπρέπεια αλλά …φοβάται και τους γιους του! Η ντροπή και ο φόβος τον συντροφεύουν στη δύση της ζωής του αλλά πάνω απ’ όλα τον διακρίνει απαράμιλλη γενναιότητα κι αξιοπρέπεια. «Ουστ από’δω» λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον ρωτήσαμε αν δέχεται κάποια βοήθεια από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν καταδέχομαι καμία βοήθεια από αυτούς», λέει ο « Κανένας» με βροντερή φωνή. Εδώ, τον βλέπουμε να προσπαθεί κάτι να συμμαζέψει με το σκουπόξυλο. Ο άνθρωπος αυτός, όπως μας είπε, κάποτε ήταν στην αντικατασκοπεία και είχε δύο σπίτια τα οποία όμως του τα δήμευσαν. Παρ’ όλα αυτά, για το ότι είναι άστεγος δεν ρίχνει ευθύνη σε κανέναν παρά στον ίδιο τον εαυτό του: «Αυτοτιμωρούμαι» λέει, «για το ότι απέτυχα να φτιάξω μια καλύτερη Ελλάδα»! Ποιος από τους εκπροσώπους μας στην βουλή θα είχε την γενναιότητα να εκστομίσει τέτοιες κουβέντες; Ο Βενιζέλος ή ο Σαμαράς;
Ένα πιάτο φαί από το συσσίτιο της Εκκλησίας ή του Δήμου κι ένα μπουκαλάκι νερό πάνω στο διπλωμένο χαρτόκουτο, περιμένουν τον 80χρονο «Κανένα» για να ξεγελάσει την πείνα του. Οι κουβέρτες και κανα’ δυο παλτά έχουν στοιβαχτεί στο παγωμένο παγκάκι όπου πάνω σε αυτό ξαπλώνει ο λεβεντόγερος.   


Του Μάκη Βραχιολίδη
Vrachiolidis@yahoo.gr
Τα Χριστούγεννα κι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι τα λαμπιόνια, οι στολισμένοι δρόμοι ούτε τα τηλεοπτικά πανηγύρια και οι παράτες που θα στηθούν από τις δημοτικές αρχές γύρω από τις πλατείες. Χριστούγεννα δεν είναι μόνον αυτά που θα περάσουν πολλοί από τους Έλληνες βουλευτές στις πίστες σκι της Ελβετίας. Το …πόθεν έσχες τους και ο πακτωλός των χρημάτων μέσα στον οποίο κολυμπούν, τούς δίνει ευκαιρίες για λουσάτες εορταστικές μέρες.  Χριστούγεννα όμως θα περάσουν κι οι Έλληνες άστεγοι μέσα στην δική τους παγωμένη φάτνη, στα πεζοδρόμια και τα σοκάκια της Αθήνας! Οι ξεχασμένοι απ’ όλους άνθρωποι της διπλανής πόρτας που βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο, αυτές τις μέρες ζουν καθημερινά τη δική τους σταύρωση!
Είναι οι κλοσάρ του 21ου αιώνα και αποτελούν την πιο σκληρή πραγματικότητα της πρωτεύουσας που γέννησε μεν τον πολιτισμό αλλά που μετεβλήθη στην πόλη της ντροπής και της επαίσχυντης στάσης του κρατικού μηχανισμού. Η Αθήνα της αναλγησίας των κομμάτων εκείνων που ενώ στήνουν προεκλογική σπέκουλα γύρω από τους αστέγους και τα δικαιώματά τους, αδιαφορούν για την τύχη τους!  Αντί να θέσουν στην κορωνίδα της πολιτικής τους την παροχή βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν άστεγοι λίγα μέτρα από τα κεντρικά τους γραφεία, περνούν καθημερινά από μπροστά τους σφυρίζοντας αδιάφορα!  
Έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, βρίσκονται διάσπαρτοι πολλοί άστεγοι. Επιβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες και ειδικά αυτές τις μέρες το κρύο τους περονιάζει τα κόκκαλα. Με τη θερμοκρασία να πλησιάζει στο μηδέν παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης έναν άνισο, εξουθενωτικό αγώνα που οδηγεί ταχύτερα προς τον θάνατο. Τέσσερις-πέντε από τους σύγχρονους κλοσάρ έχουν στήσει το…τσαρδάκι τους 15 μόλις μέτρα μακρύτερα από την εξώπορτα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ!

Πριν από τρεις μέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, πήγαμε, είδαμε, φωτογραφίσαμε, συνομιλήσαμε με δύο από αυτούς και συγκλονιστήκαμε από την τραγωδία που βιώνουν οι άστεγοι. Κάθε μία περίπτωση κουβαλάει και το δικό της Γολγοθά, το δικό της μαρτύριο!
 Ο «ΚΑΝΕΝΑΣ», Η … «ΚΑΜΜΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΣΗ!
Δεν πίστευα στα μάτια μου βλέποντας έναν λεβεντόγερο να φέρνει βόλτες γύρω από το πρόχειρο …παράπηγμα της πλατείας Κουμουνδούρου.  Πήρε λίγο από το φαγητό που είχε περισσέψει από το συσσίτιο της Εκκλησίας και το έδωσε σε μια γκρίζα γάτα. Ο ψηλός ηλικιωμένος, που είχα μπροστά μου λες και ήταν βγαλμένος από κλασικά ελληνικά διηγήματα. Πρόσωπο σκαμμένο από τις ρυτίδες και τα βάσανα της ζωής, μορφή όμως περήφανη, αγέρωχο παράστημα πού μου έκανε εντύπωση. Δεν ερχόταν όμως στο μυαλό μου κάποιο κλασικό διήγημα που να περιγράφει τη ζωή ενός αστέγου στην Αθήνα της γενιάς του 1880 ή του 1930!
Τον πλησίασα. Μόλις με είδε μπροστά του ξαφνιάστηκε.
--Είστε άστεγος; τον ρώτησα δειλά μην τυχόν και παρεξηγηθεί.
Άστεγος: Και ποιος είσαι ‘συ που ρωτάς;
Δημοσιογράφος είμαι, από την «Ελεύθερη Ώρα».
Άστεγος: Δεν σε πιστεύω, δείξε μου την ταυτότητά σου.
Μόλις έκανα να του την δείξω, με σταμάτησε.
Άστεγος: Δεν χρειάζεται, μου αρκεί, σε πιστεύω ότι λες αλήθεια, είπε και συνέχισε: «Ναι, είμαι άστεγος…».
Πόσο χρονών είστε;
Άστεγος: 80 χρονών είμαι και …αυτοτιμωρούμαι.
Ογδοντακονταετής κλοσάρ στην Αθήνα, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να υπάρχει 80 χρονών άστεγος στην πρωτεύουσα του 2013! Απίστευτο!
Εδώ που είστε, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έρχεται κανείς από τα γραφεία να σας βοηθήσει; Να σας βρει ένα χώρο να μείνετε;
Άστεγος: Ουστ, να πάει από ’δω. Δεν καταδέχομαι καμία βοήθεια από αυτούς.
Αυτό είναι το… κονάκι του «Κανένα», απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξτε πού έχει τοποθετήσει τα υποδήματά του. Ένα άνοιγμα στην τσιμεντοκολώνα χρησιμεύει ως παπουτσοθήκη! Αριστερά έχει φτιάξει ένα αυτοσχέδιο σκαμπό ενώ δεξιά στη φωτογραφία κάτω από χαρτόκουτες, παλέτα, ξύλα και πέτρες, έχει χωρέσει τα υπόλοιπα υπάρχοντά του!  Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας ξεπροβάλει το κεφάλι της γκρίζας γάτας με την οποία ο «Κανένας» μοιράζεται καθημερινά το συσσίτιό του!  

Ποιος σας δίνει φαγητό; Η Εκκλησία;
Άστεγος: Ναι.
Ο Καμίνης; Σας δίνει ένα πιάτο φαγητό;
Άστεγος: Ποιος είναι αυτός; Δεν θέλω να τον ξέρω!
Είπατε ότι αυτοτιμωρείστε! Γιατί; Δεν καταλαβαίνω!
Άστεγος: Επειδή απέτυχα να φτιάξω μια καλύτερη Ελλάδα. Αγωνίστηκα τόσα χρόνια, όλα όμως πήγαν στράφι και με… πούλησαν.
Τι εννοείτε;
Άστεγος: Άλλη ώρα θα σου πω.
Πώς σας λένε;
Άστεγος: Αντρέα, αλλά έχω κι άλλα ονόματα. Καλύτερα «Κανένα» να με λες. Εσύ από πού κατάγεσαι;
Από την Θράκη.
‘Ήταν σα να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Τεντώθηκε και ερχόμενος δίπλα μου μού φάνηκε πιο ψηλός από μένα.
Άστεγος: Από ποιο μέρος της Θράκης, ρε;
Από το Διδυμότειχο.
Μόλις άκουσε «Διδυμότειχο», με απώθησε με το δεξί του χέρι και μου φάνηκε σα να βούρκωσε. Με ξάφνιασε…
Άστεγος: Φύγε από κοντά μου. Ήρθες για να μου θυμίσεις τα καλύτερα μου χρόνια; Ξέρεις πόσα χρόνια με πήγες πίσω; Τότε που ήμουν στην Αλεξανδρούπολη πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Εκεί πάνω, στη Θράκη.
Τι δουλειά κάνατε;
Άστεγος: Ήμουν στην αντικατασκοπεία. Δεν θα σου πω περισσότερα όμως. Άσε με σου είπα. Τους έφτυσα, με πούλησαν.
Ποιοι σας πούλησαν και γιατί;
Ήταν φανερό ότι δεν ήθελε να μιλήσει περισσότερο ο «Κανένας». Σα να έδειχνε όμως να γνωρίζει πολλά. Δεν ξέρω αν ήταν αλήθεια και πόσα από αυτά που έλεγε μπορεί να είχαν δόση υπερβολής ή ψέματος. Πάντως, η ματιά του έδειχνε να τα ‘χει …τετρακόσια.
Είχατε περιουσία και την χάσατε;
Άστεγος: Είχα δύο σπίτια και μου τα δήμευσαν.
Παιδιά έχετε;
Άστεγος: Ναι, δυο, αλλά μην τολμήσεις και με βγάλεις καμία φωτογραφία. Δεν θέλω να την δουν τα παιδιά μου…
Προφανώς, η αξιοπρέπεια αλλά και ο φόβος του 80χρονου για τα παιδιά του ήταν που τον έκαναν να μην μιλήσει περισσότερο.
Η Ελλάδα της κρίσης που δημιούργησαν οι πολιτικοί προδότες, ρίχνει βαριά την σκιά της στις ελληνικές οικογένειες. Παιδιά που ενδεχομένως βιώνουν την δική τους ανέχεια και δυσκολεύονται αφάνταστα να συντηρήσουν την οικογένειά τους, πόσο μάλλον να έχουν τον πατέρα τους σ’ ένα γηροκομείο ή κοντά τους!

Ο «Κανένας» με αποχαιρέτησε και μπήκε μέσα στο υποτυπώδες παράπηγμα που είχε φτιάξει με νάιλον σακκούλες, χαρτόκουτες και κουβέρτες.
Γυρίζω το βλέμμα μου. Πίσω μου στέκονταν δύο γυναικείες φιγούρες.
Άστεγες είστε; Ρώτησα.
Η μία έκανε να φύγει, η άλλη μου απάντησε:
Άστεγη: Ναι, εδώ μένουμε. Μην τον ακούς τον γέρο. Απ’ότι σου λέει κράτα λίγα.
Φαινόταν πάνω από 60 χρονών αλλά μάλλον τα βάσανα της ζωής της πρόσθεταν χρόνια. Της έλειπαν πολλά δόντια. Κατάλαβα! Ζούσαν και αυτοί τον δικό τους Γολγοθά, λίγα μέτρα μακρύτερα από τον 80χρονο, μια ζωή διαφορετική και εχθρική από αυτή του «Κανένα», όμως, τόσο ίδιοι με αυτόν. Ήταν όλοι τους ξεχασμένοι από όλους, περιφρονημένοι. Ο «Κανένας» και η «Καμμία», έμοιαζαν μέσα στην διαφορετικότητά τους.
Αυτή είναι η απέναντι από τον 80χρονο, «γωνιά» των άλλων Ελλήνων αστέγων. Το πρωί απουσιάζουν από τον χώρο, τριγυρνώντας γύρω από την πρωτεύουσα και προσπαθώντας να μαζέψουν ό,τι μπορούν από βοήθεια. Κάποιοι από αυτούς ανήκουν στο χώρο των ναρκομανών. Το απόγευμα επιστρέφουν για να κουρνιάσουν τον πόνο και την μοναξιά τους κάτω από λίγες κουβέρτες και μαξιλάρια. Με αυτά τα «εφόδια» θα ξεγελάσουν και το κρύο της νύχτας για να έρθει πάλι η αυριανή μέρα. Έτσι θα περάσουν και τα Χριστούγεννα που όμως μοιάζουν πιότερο με ατελείωτο Γολγοθά μέχρι την τελική σταύρωση! Μεγάλες νάιλον σακκούλες, χαρτόκουτα διπλωμένα, κουβέρτες και σκουπόξυλα, «στερεώνουν» την… περιουσία τους. Φαντασθείτε τι γίνεται σε μεγάλους αέρηδες ή όταν η καταιγίδα σαρώνει τα πράγματά τους. Ιώβειο μαρτύριο! Μπορούν να μας πουν τίποτε οι …γείτονές τους συριζαίοι;

Εσείς, έχετε παιδιά;
Άστεγη: Ναι, δύο παιδιά. Ζουν στην Τρίπολη. Μην με ρωτήσεις, όμως. Όχι, δεν μπορούν να με έχουν κοντά τους. Ο ένας έχει τέσσερα παιδιά κι ο άλλος παλεύει με την ανεργία και με μερικά μεροκάματα στην αγροτιά. Τώρα πρέπει να φύγω. Έλα αύριο στις 11.00 έχω να σου πω πολλά…
Γύρισε κι έφυγε μαζί με τη… συγκάτοικό της.

ΣΤΑΪΚΟΣ (υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ): «ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ»
Πλατεία Κουμουνδούρου. Οι άστεγοι συνεχίζουν χριστουγεννιάτικα τον άνισο αγώνα επιβίωσής τους. Κι όμως, είναι 15 μέτρα μακρύτερα από την εξώπορτα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ! Τι κάνει άραγε το κόμμα που κόπτεται για τους αστέγους;
Μιλήσαμε με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του γραφείου τύπου του κόμματος.
Τι μέριμνα έχετε λάβει για τους αστέγους που έχετε έξω από τα γραφεία σας, στα 10-15 μέτρα;
Στάϊκος: Αυτό το θέμα που λέτε, δεν το ξέρω επακριβώς να σας πω την αλήθεια. Είναι διάφοροι αυτοί που είναι άστεγοι στην πλατεία Κουμουνδούρου και όχι μόνο στα 10-15 μέτρα. Και με το Δήμο και με τους Γιατρούς του Κόσμου έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες να σας πω ακριβώς.
Ο κ. Στάϊκος δεσμεύτηκε ότι θα μας έφερνε άμεσα σε επαφή με κάποιον αρμόδιο στο κόμμα του για να μας ενημερώσει ποια μέριμνα έχει λάβει για τους αστέγους.
Μήπως ο κ. Τσουκαλάς, ο πρώην εργατοπατέρας με το εφάπαξ του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχει κάνει κάτι για τους κλοσάρ της πλατείας Κουμουνδούρου; Ή μήπως ο… χρυσοθήρας κ. Τσακαλώτος προτίθεται να κάνει κάτι; Ή προτιμούν να τα φυλάνε στα… σεντούκια τους;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου