Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΡΟΚΕΡ ΤΩΝ MOTORHEAD, ΛΕΜΙ ΚΙΛΜΙΣΤΕΡ! BINTEO

Ο επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος χέβι μέταλ Motorhead, Ίαν "Λέμι" Κίλμιστερ, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 70 ετών, ανακοίνωσε χθες το συγκρότημα....

Ο μυθικός ρόκερ, τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος, ένας από τους μεγάλους επιζώντες του ροκ εν ρολ, αν και μνημειώδης γλεντοκόπος, είχε διαγνωστεί με καρκίνο το Σάββατο. 
Σύμφωνα με το TMZ, ο Lemmy πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 16:00 τοπική ώρα, ενώ έπαιζε το αγαπημένο του videogame.
"Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τον συγκλονισμό και τη λύπη μας", ανέφεραν οι Motorhead σε ανάρτηση τους στο Fabebook για τον θάνατό του. "Θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες, αλλά για τώρα, παρακαλούμε, παίξτε Motorhead δυνατά, παίξτε Hawkind δυνατά, παίξτε τη μουσική του Λέμι ΔΥΝΑΤΑ. Πιείτε ένα ή δύο ποτά".
Εμβληματική φυσιογνωμία, ο τραγουδιστής, που ζούσε στο Λος Άντζελες, είχε μια απαράμιλλη εμφάνιση, με φαβορίτες, προτεταμένες ελιές στο πρόσωπο και φορούσε ένα μαύρο καπέλο όπως στα μαύρα ήταν και η υπόλοιπη αμφίεσή του.
Στη σκηνή είχε το μικρόφωνο τοποθετημένο πάνω από το κεφάλι του ώστε να τραγουδά κοιτώντας προς τα πάνω.
Θεωρείτο ένας από τους πρωτοπόρους της χέβι μέταλ, αν και έλεγε πάντα ότι οι Motorhead ήταν ένα ροκ εν ρολ συγκρότημα.
Ο "Λέμι" Κίλμιστερ γεννήθηκε στο Στόουκ-ον-Τρεντ, στην κεντρική Αγγλία, και μεγάλωσε στο νησί Άνγκολζι, βορειοανατολικά της Ουαλίας.
Ήταν φαν του μυθικού Αμερικανού κιθαρίστα Τζίμι Χέντριξ και ίδρυσε τους Motorhead μετά τη διάλυση του προηγούμενου συγκροτήματός του, Hawkind.
Ένα από τα κλασικά τραγούδια του συγκροτήματος ήταν το "Ace of Spades" που κυκλοφόρησε το 1980.
Πριν από ένα μήνα πέθανε και ο Φιλ "Φίλθι Άνιμαλ" Τέιλορ, πρώην ντράμερ του συγκροτήματος, σε ηλικία 61 ετών. Ήταν ο μπασίστας των Motorhead από το 1975 έως το 1984 και από το 1987 έως το 1992 στο πλάι του Λέμι Κίλμιστερ.
Η υγεία του τραγουδιστή είχε επιδεινωθεί πρόσφατα, όμως το συγκρότημα εξακολουθούσε να παίζει.
Οι Motorhead αναμένεται να επανέλθουν στη σκηνή τον Ιανουάριο με μία περιοδεία στη Βρετανία και στην Ευρώπη η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου από το Νιούκαστλ. Το γκρουπ θα εμφανιστεί στη συνέχεια στη Γλασκόβη, στο Μάντσεστερ, στο Λονδίνο, στη Λιλ, στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη, στη Γενεύη και στο Μπάλε.

πληροφορίες απ news.gr

4 σχόλια: