Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

Κάλεσμα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ της ΠΑΣΕΒΕΑυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων Χολαργού-Παπάγου
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις....


 προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που επιτάσσουν η ΕΕ και το ΔΝΤ σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Συνεχίζει την πολιτική φτωχοποίησης του λαού σε όλα τα μέτωπα, του τσακίσματος των μισθωτών, του ξεκληρίσματος των μικρών και μεσαίων αγροτών, της συντριβής των μικρών επαγγελματιών, για να έρθει η ανάπτυξη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η «αξιολόγηση» και η «ανάπτυξή» τους απαιτεί ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣσυντάξεις φτωχοκομείου, στα 67 και βάλε, αύξηση των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους, αφού κράτος και μεγαλοεργοδοσία απαλλάσσονται και από αυτό το «κόστος». Και ας ληστεύουν διαχρονικά και σήμερα τράπεζες και «επενδυτές» τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, λεφτά που χρυσοπλήρωσαν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι για την ασφάλισή τους και που ανήκουν μόνο σε αυτούς.

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ την
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 8.00 το πρωί στον ΟΑΕΕ (Μεσογείων 332 & Λυκείου) σε συντονισμό με τους συναδέλφους των γειτονικών περιοχών, μαζί με τις Λαϊκές επιτροπές.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ καθυστερούν και δυσκολεύονται να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Προσπαθούν να μας κουράσουν, να δεχθούμε μοιρολατρικά τη φτωχοποίησή μας. Προσπαθούν να πείσουν ιδίως τους νέους να αποδεχθούν ότι για αυτούς δεν θα υπάρχει δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση, αξιοπρεπή σύνταξη.
Η απεργία στις 4 του Φλεβάρη έδειξε τον δρόμο για να πορευτούμε. Η απεργία και οι κινητοποιήσεις με τους αγρότες στην Αθήνα έδειξαν τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού, λαϊκού κινήματος, τη σημασία της συμμαχίας εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίας.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ 48ΩΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
Όλοι στον αγώνα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·        ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:
Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.
Καμιά μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων (13η και 14η σύνταξη).
Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.
Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν  από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.
Πάγωμα των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακροχρόνια ρύθμιση,  δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του  εισοδήματος.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθένειας ανεξαρτήτως χρεών.
Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο, για κέρδη άνω των 20.000€.
Υγεία ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν για όλο τον λαό. Να πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια εισόδου σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.
Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.
·        ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:
Κατάργηση του φόρου 26% από το πρώτο ευρώ, του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου που φτάνει στο 100%.
20.000€ ατομικό αφορολόγητο και 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
·        ΧΡΕΗ:
Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα για δάνεια μέχρι 300.000 ευρώ σε ποσοστό   30% αν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% αν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι.
Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών, κλπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΩΡΑΡΙΟΥ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ:
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας ως υποχρεωτικής αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

Όλοι στην κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 8.00 το πρωί στον ΟΑΕΕ (Μεσογείων 332 & Λυκείου).
Αν τολμήσουν να καταθέσουν το Ασφαλιστικό στη Βουλή απαντάμε με 48ωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου