Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ...

Μία μόλις νίκη χωρίζει την ομάδα της Ολυμπιάδας Παπάγου από την πολυπόθητη άνοδο στην Α’ κατηγορία Παίδων. Eχοντας διανύσει μία...

εξαιρετική χρονιά περνώντας αήττητη από την Α’ φάση και στη συνέχεια νικώντας τον Οδυσσέα Αγ. Βαρβάρας και τον Ιάσονα Κολωνού στην Β’ και στη Γ’ φάση αντίστοιχα, τα «μικρά» του συλλόγου ετοιμάζονται να δώσουν τον σημαντικότερο για αυτούς αγώνα της σεζόν, ενάντια στον ΑΟ Γαλατσίου. 
Για την πορεία της ομάδας φέτος αλλά και τις προηγούμενες χρονιές, οι οποίες την οδήγησαν μέχρι εδώ, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και υπεύθυνος του τμήματος Ακαδημιών, Άρης Ζαχαρίας: «Η ομάδα του 2000-2001 αποτελεί μια επιτυχημένη φουρνιά. Η ιστορία με τις επιτυχίες της διαρκεί 5-6 χρόνια. Είχαμε σχεδιάσει και περιμέναμε τη φετινή πορεία ακριβώς λόγω της ώθησης που είχαμε από τη σκληρή δουλειά των προηγούμενων ετών. Αν και πολλά από τα παιδιά του 2000 συνέχισαν την δράση τους σε ομάδες ιδιωτικών σχολείων και υπήρξε μια μικρή οπισθοχώρηση, ο βασικός κορμός της ομάδας ήταν αυτός που οδήγησε σε αυτήν την επιθυμητή έκβαση. Δεν είναι μόνο τα παιδιά χαρούμενα, αλλά και εμείς οι ίδιοι γευόμαστε την επιτυχία, η οποία αποτελεί αποτέλεσμα της νοοτροπίας του συλλόγου να δουλεύει με τις μικρότερες ηλικίες».
Άλλωστε η Ολυμπιάδα που φέτος μετράει 31 χρόνια ως ομάδα με πολυάριθμες διακρίσεις, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα και στην ανάπτυξή τους. «Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουμε σαν σύλλογος. Κανένας από τους παράγοντες δεν λειτουργεί με διάθεση την δαπάνη για μεταγραφές. Αποκλειστικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε στα παιδιά αγάπη για το μπάσκετ, να βοηθήσουμε στη πρόοδο τους στο άθλημα και να συμβάλλουμε για μια μελλοντική αθλητική τους καριέρα. Αυτό είναι αυτονόητο για κάθε σύλλογο που αγαπάει το μπάσκετ και ενδιαφέρεται για την εξέλιξή του.
Απόδειξη της βαρύτητας που δίνουμε στις ακαδημίες και της συστηματικής ενασχόλησης μαζί τους είναι οι παλαιότερες επιτυχίες μας: Η φουρνιά του 2000 ήταν στους 16 της κατηγορίας Μίνι πριν 2 χρόνια, και αυτή του 2001 έχει υπάρξει 2 φορές πρωταθλήτρια στα Προμίνι. Τα παιδιά του 2002 ήταν πρωταθλητές στα Προμίνι και του 2003 είναι στους 16 του Μίνι και πέρυσι έφτασαν μέχρι τη φάση των final 4. Όσον αφορά τη φουρνιά του 2004, αυτή τη χρονική περίοδο είναι πρώτοι στον όμιλό τους και ο στόχος του final 4 φαντάζει κάτι παραπάνω από εφικτός».FullSizeRender (2)
FullSizeRender
Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα των Παίδων ένα βήμα πριν την άνοδο; Ο κ. Ζαχαρίας ανέφερε: «Για να φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ έπαιξαν ρόλο δύο πράγματα. Αρχικά η δουλειά που έγινε σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, η οποία δεν έγινε ξαφνικά, αλλά αποτελεί προσπάθεια πολλών χρόνων. «Ηθικός αυτουργός» είναι ο προπονητής Χρήστος Σγουρίτσας, ο οποίος είναι και ο προπονητής της αντρικής ομάδας επί σειρά ετών. Οφείλουμε να αναφέρουμε βέβαια την ζωτικής σημασίας συμβολή του Κοσμά Μελισσάρη. Προπονούσε τα παιδιά επί 7 χρόνια, αποτελεί «αίμα» του συλλόγου και δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για την ομάδα. Και το σημαντικότερο από όλα, είναι το ταλέντο, η διάθεση για δουλειά και η δίψα για διάκριση που έχουν επιδείξει τα ίδια τα παιδιά. Συνοψίζοντας, στην επιτυχία της χρονιάς αυτή οδήγησε η πολλή δουλειά και η εμπειρία που συλλέξαμε από τα προηγούμενα χρόνια».
Για τον επικείμενο αγώνα με τον ΑΟ Γαλατσίου στον οποίο κρίνεται η άνοδος, τέθηκε το ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση στο γήπεδο: «Αν ρωτούσατε τον Χρήστο (Σγουρίτσα) θα σας απαντούσε ότι πρόκειται για ένα ακόμα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Ο Σύλλογος θεωρεί ότι ο αγώνας αυτός αποτελεί την ευτυχή κατάληξη ενός «μαραθωνίου», της οποίας η προσδοκία και η χαρά μετριάζεται από την απώλεια του Μενέλαου Βασάκη, αθλητή του ανδρικού της Ολυμπιάδας Παπάγου. Πλέον δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, όλα εξαρτώνται από την όρεξη των ίδιων των παιχτών, στο πάθος για διάκριση, στο πόσο συγκεντρωμένοι είναι και στη διαχείριση της ψυχολογίας του κάθε παίχτη. Έχοντας τη δυνατότητα να μιλήσω μόνο για την ομάδα μου, ίσως υπερτερούμε λόγω εμπειρίας, καθώς τα παιδιά έχουν αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια επί σειρά ετών. Σίγουρα όμως είναι ένας αγώνας δίχως αύριο, και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές και θα αγωνιστούν εξίσου για τη νίκη».
 Η άνοδος φαντάζει πλέον ένα πιθανό σενάριο για την Ολυμπιάδα, και ο Γενικός Γραμματέας παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους η Α’ κατηγορία θα ευνοήσει την ομάδα: «Θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε δίπλα σε μεγάλους συλλόγους. Άλλωστε η Ολυμπιάδα είναι μια ομάδα που δεν στήνεται με μεταγραφές. Για το λόγο αυτό η άνοδος θα βοηθήσει στη προβολή του συλλόγου και θα αναγνωριστεί το έργο του με τις μικρές ηλικίες. Το συγκεκριμένο έργο είναι ήδη γνωστό στους κύκλους της καλαθοσφαίρισης, απλώς με το γεγονός της εισόδου μας στην Α’ κατηγορία η αναγνώριση αυτή θα επιβεβαιωθεί».
Η Ολυμπιάδα Παπάγου αντιμετωπίζει τον ΑΟ Γαλατσίου στις 19/03, ώρα 13:30 στο γήπεδο του Κολλεγίου Ντερή.

IMG_0038
FullSizeRender (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου