Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΞΥΔΗ! Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΞΥΔΗΣ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ...! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

                                      
Αναρωτιόμασταν  αν ο Δήμαρχος Αποστολόπουλος θα απαντούσε στην επιστολή Ξύδη την οποία δημοσιεύσαμε πρώτοι εμείς, εδώ, με την οποία ζητούσε τα 5,5 εκατομ, ευρώ να διατεθούν όλα στου Παπάγου!
Τελικά, ο Δήμαρχος Αποστολόπουλος έχει απαντήσει απο την 1η Απριλίου στον Β. Ξύδη, μια απάντηση όμως την οποία δεν δημοσιοποίησε, αλλά την έστειλε μόνο στον ίδιο τον τ. Δήμαρχο Ξύδη! Προφανώς δεν ήθελε να βγει προς τα έξω ότι υφίσταται κάποια αντιπαράθεση με τον ναύαρχο και κυρίως να μην φανεί προς τους Παπαγιώτες μια τέτοια αντίθεση η οποία, καταλαβαίνει ο καθένας ότι θα στοιχίσει  ψήφους στον Ηλία Αποστολόπουλο! 
Και εδώ βρίσκεται το...άδειασμα από την πλευρά του Ξύδη ο οποίος την απάντηση του Δημάρχου Αποστολόπουλου την βγάζει στον αέρα κοινοποιώντας την σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που έλκουν τις ψήφους του από του Παπάγου! Οπότε γίνεται χαμός, διότι η απάντηση Αποστολόπουλου και η ανταπάντηση Ξύδη φτάνουν και στον τοπικό Τύπο!
Δείτε λοιπόν τι διεμήφθη ανάμεσα στους δύο άνδρες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το τι μπορεί να επανκολουθήσει! Ο Ξύδης επιμένει....



Χολαργός, 1 Απριλίου 2016


 Αγαπητέ Επίτιμε Δήμαρχε,

Έλαβα την επιστολή σας και όπως πάντα τη διάβασα με μεγάλη προσοχή.
Γνωρίζετε την εκτίμηση μου στο πρόσωπο σας, στο έργο και στην συνολική προσφορά σας στο Δήμο μας. Γνωρίζετε επίσης ότι έχω δημοσίως αναφερθεί στη συμβολή σας στην υπόθεση της αποζημίωσης του Δήμου μας για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων του, η οποία δρομολογήθηκε επί δικής σας θητείας. Ο σεβασμός μου προς εσάς είναι δεδομένος και πιστεύω και αμοιβαίος.

Στο ζήτημα της αξιοποίησης των χρημάτων ωστόσο, η προσέγγιση μου είναι διαφορετική. Προτεραιότητα του Δήμου μας είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η ενιαία τοιι ταυτότητα. Να γίνει συνείδηση η συνύπαρξη. Να φύγουμε μακριά από τοπικιστικές λογικές, οι οποίες μακροπρόθεσμα μόνο κακό θα κάνουν σπο Δήρο μας.

Αν δεχθούμε τη λογική ότι «τα δικά μας, δικά μας - τα δικά σας, δικά σας», ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος, σε μια άλλη περίπτωση ή με ένα ανάλογο σκεπτικό, να εγερθούν αντίστοιχες απαιτήσεις από την άλλη
πλευρά. Κάτι τέτοιο θα έπληττε την ενότητα του Δήμου μας και την ενιαία φιλοσοφία που θέλουμε να προωθήσουμε.       
 
Ο σχεδιασμός του Δήμου μας διαμορφώνεται με ένα και μόνο κριτήριο: τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και τις αντικειμενικές προτεραιότητες που υπάρχουν για το σύνολο των δημοτών μας. Όπου και αν κατοικούν αυτοί. Και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να ισχύσει και αυτή τη φορά. Όπως λέει η παροιμία «Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο». Και αυτή τη φιλοσοφία θέλουμε να περάσουμε στη διοίκηση μας.
Σε κάθε περίπτωση θα είμαι στη διάθεσή σας για όποια συζήτηση ή ενημέρωση θέλετε.
Με εκτίμηση
Ηλίας Αποστολόπουλος
Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
                                                                          

  Παπάγου  4 Απριλίου 2016
                                                                                                         Δήμαρχον  Παπάγου-Χολαργού
                                                                                                          
Κύριον  Ηλίαν  Αποστολόπουλον
                                                                                                           Περικλέους 55,   15669 Παπάγου

          Αγαπητέ Δήμαρχε,
Σας ευχαριστώ για την απαντητική επιστολή που μου στείλατε με ημερομηνία 1-4-2016 και δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα την εκτίμηση και το σεβασμό σας στο πρόσωπό μου και στη συνολική προσφορά μου στο Δήμο, την οποία πράγματι έχετε δείξει επανειλημμένα. Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι την ίδια εκτίμηση έχω και εγώ για σας. Απόδειξη αυτού είναι ότι στηρίζω το έργο σας και τις προσπάθειές σας για τη συνύπαρξη (η λέξη δική σας) των δύο πόλεων (Παπάγου και Χολαργού), υπό ενιαία διοίκηση.
Ως προς την “ενιαία ταυτότητα” (οι λέξεις δικές σας), θεωρώ ότι αυτό είναι αρκετά «ομιχλώδες» (με την έννοια ότι ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του διάσταση), δεδομένου ότι τόσον ο Παπάγος όσο και ο Χολαργός έχουν και διατηρούν τη δική τους ταυτότητα, ιστορία, χαρακτηριστικά κλπ. Αυτό, άλλωστε, είναι πολύ καλό και για τον Παπάγο και για το Χολαργό.
Συμπερασματικά, διαπιστώνω για άλλη μία φορά ότι συμφωνούμε σε αυτό που γράφετε στην επιστολή σας “να φύγουμε μακριά από τοπικιστικές λογικές”. Αυτές οι λογικές  ούτε εμένα εκφράζουν. Άλλωστε, το σύνθημα “μακριά από τοπικιστικές λογικές” αποτελούσε τη βάση και της δικής μου επιδίωξης, τη δύσκολη περίοδο που η υπό εμέ Δημοτική Αρχή οργάνωσε τον Καλλικρατικό Δήμο μας (2011-2014) και οι συνεργάτες μου και εγώ θέσαμε τις βάσεις ώστε ο Παπάγος και ο Χολαργός (ο καθένας με τη δική του ταυτότητα, ιστορία, χαρακτήρα και τις δικές του εκκλησίες, σχολεία, ταχυδρομείο, τράπεζες, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποθηκοφυλακείο, ταχυδρομικό κώδικα κλπ κλπ) να συνυπάρχουν υπό ενιαία διοίκηση και η μία να καλύπτει εν πολλοίς και κατά το δυνατό τις ελλείψεις της άλλης (στο πλαίσιο και της δικής σας αρχής “το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο”).

Εκτιμώ, όμως, ότι όλα αυτά καθώς και οι κοινές αντιλήψεις που έχουμε, δεν είναι ασύμβατες με τη γνώμη που σας διατύπωσα και την υπόδειξη που σας έκανα να επενδυθούν κατά προτεραιότητα στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου τα χρήματα που ο Δήμος μας εισέπραξε (5.457.853.80 Ευρώ), αφού αυτά προέρχονται από εκποίηση δικής  της ακίνητης  περιουσίας και όχι περιουσίας της δημοτικής κοινότητας Χολαργού.
Ανάλογη, βέβαια, πρόταση θα σας διατύπωνα και στην περίπτωση που τα χρήματα θα προήρχοντο από εκποίηση περιουσίας του Χολαργού, οπότε θα σας πρότεινα να διατεθούν στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού (αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών).
Το αντίθετο από αυτό που σας πρότεινα, πράγματι, θα με ξένιζε. Γιατί, ως παράδειγμα το λέω, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει το Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού αν εκποιούσε περιουσιακά στοιχεία της Φιλοθέης για να κάνει μία επένδυση στο Ψυχικό και επ΄ωφελεία των κατοίκων του Ψυχικού ή το Δήμαρχο Κέρκυρας αν εκποιούσε περιουσιακά στοιχεία της Λευκίμης για να κάνει αποχετευτικά έργα στην πόλη της Κέρκυρας.
Εκτιμώ ότι οι παραπάνω σκέψεις μου θα είναι χρήσιμες για σας και τους συνεργάτες σας και θα αποτελέσουν τη βάση ενός νέου προβληματισμού και μιας αναθεώρησης των απόψεών σας.
Είμαι πάντα στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε το θέμα και από κοντά, οποτεδήποτε  το θελήσετε.


                                                  Με εκτίμηση και φιλία

                                                    Βασίλειος  Ξύδης


10 σχόλια:

  1. Πόσα λεφτά στοίχισαν τα υπαιθρια όργανα γυμναστικής ποιος πητε τη δουλεια με ποιες διαδικασίες και ποιες ήταν οι προμήθειες. Αν δεν απαντήσει δημόσια ο δήμαρχος θα αναγκαστεί να απαντήσει στον Εισαγγελέα. Ήδη έχει επιληφθεί δικηγορικό γραφείο. Φτάνει πια με τα πεταμένα λεφτά για να τα τσεπωνουν μερικοί μερικοί. Ο κόσμος πεινάει . Αυτό δεν θα περάσει έτσι αν δεν δοθεί απάντηση. Μιλάμε για πολλά λεφτά πεταμένα στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως δημότης Παπάγου Χολαργού διαβάζοντας το σχόλιό σας, σας παραπέμπω στα παρακάτω link για να δείτε ότι δεν ισχύουν όσα γράφετε. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:http://www.dpapxol.gov.gr/diagonismoi/prokirikseis/item/839-diakiryksi-proxeirou-diagonismoy-tou-ergou-me-titlo-promitheia-kai-topothetisi-organon-gymnastikis-eksoterikon-xoron.html

      ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: http://www.dpapxol.gov.gr/dimos/epitropes/oikonomiki/2015-07-07-06-29-20/apofaseis2015-menu-2/item/download/1553_711e1a907ef5706071d6c56aa6fbd2e5.html

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια !!! Μπράβο !!! Χάρηκες τώρα που βρήκες και το link ότι τα λεφτά σου τα πέταξε ο Λιάκος στα σκουπίδια. Άντε τώρα να γυμνάσεις τους τρικέφαλους με τη δροσούλα κοροιδαρα που σε δουλεύουν όλοι.

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΟΛΙΔΙΚΑΙΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΦΡΑΖΕΙ Ο Κ ΞΥΔΗ΅ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ...ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Κ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΘΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ξύδης έχει απόλυτο δίκιο σε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΛΥ ΣΥΤΟΜΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. katse kala hlia stamata na peripaizeis toys papagivtes noikiasew spiti stoy papagoy kai moliw bghkew dhmarxow metakvmisew sto xolargo se orofodiamerisma???????giati koroidecew ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψήλωσες καθόλου; ή ακόμα τίποτα, ''νέος'' είσαι ακόμα, μην απογοητεύεσαι, την "μπάκα" θα την πετάξεις σε...μποϋ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλο Πλαστήρας άλλο Παπάγος άλλο βούρτσα άλλο Λούτσα άλλο Χολαργός άλλο λοχαγός..άλλο Λιάς άλλο κοιλιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή