Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΜΠΑ...

Τη νεανική Oμάδα που υπέκλεψε τις συνομιλίες Πολ Τόμσεν-Βελκουλέσκου...

υποψιάζονται οι διακστικές αρχές ως δράστες της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το σκάνδαλο της συγκεκριμένης υποκλοπής αποκτά πλέον και διεθνείς διαστάσεις μετά και το άρθρο-φωτιά της Frankfurter Allgemeine Zeitung για Τα Σκάνδαλα του Τσίπρα στο οποίο γίνεται αναφορά στο όνομα του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου.
Στο μεταξύ απεσταλμένοι των γερμανικών ΜΜΕ καταφθάνουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να καλύψουν την υπόθεση της Υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ ενώ την ίδια στιγμή η Εισαγγελία της Αθήνας διέταξε έρευνα για την υποκλοπή με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά.
Γύρευε οι δημοσιογράφοι των γερμανικών ΜΜΕ να εντοπίσουν τα ίχνη της Ομάδας που διενεργεί αυτού του είδους τις Υποκλοπές καθότι έχουν μέσω των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών ραντεβού με Ελληνες πράκτορες.
Στο μεταξύ με αφορμή τις περίφημες υποκλοπές Τόμσεν-Βελκουλέσκου στο διαδίκτυο κυκλοφορούν 2 αποκαλυπτικά κείμενα της ΟΜΑΔΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ:
Ενθυμίζουμε ότι , αρχές Αυγούστου του 2004, η Vodafone αφήνει να ¨ενεργοποιηθεί ¨ στο δίκτυό της ένα λειτουργικό υποσύστημα  που επιτρέπει την δυνατότητα νόμιμων συνακροάσεων , το επονομαζόμενο Lawful Interception  . Μία σειρά εντολών τότε έκτασης 6.500 γραμμών προστίθενται στον πηγαίο  κώδικα του λειτουργικού της συστήματος . Η ¨αθέατη¨ αυτή ενέργεια ανοίγει μία γραμμή παρακολούθησης σειράς συνδρομητών της εταιρίας , οι υποκλαπείσες συνομιλίες των οποίων ( όσων στοχοποιούνται ) προωθούνται σε 14 κινητά τηλέφωνα-σκιές . Πληροφορίες μας  θέλουν τον αριθμό αυτό μεγαλύτερο .
Αποτέλεσμα ήταν οι “συσκευές”  αυτές να μπουν τότε στο ελληνικό τηλεφωνικό δίκτυο δημιουργώντας έτσι έναν σούπερ κοριό , ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα .
Πριν την ενέργεια αυτή , η μεγαλύτερη δυνατότητα των ελληνικών υπηρεσιών να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα πολλούς αριθμούς τηλεφώνων, email και γενικά κάθε είδους ηλεκτρονικές επικοινωνίες υπόπτων , περιοριζόταν μόνο στα γνωστά «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που επιτρέπουν τις παρακολουθήσεις συνομιλιών από προκαθορισμένη απόσταση.
Σε απόρρητο έγγραφο της NSA με ημερομηνία 15 Αυγούστου 2003 , τονίζεται – ενόψει της  ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων  τότε – ότι ,  «η υπηρεσία ασφαλείας, την οποία θα υποστηρίξει η NSA είναι η ΕΥΠ», θέτοντας τότε τις  βάσεις  για μια στενή  συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών ,αποτέλεσμα της οποίας ήταν σε 1η φάση η δημιουργία του ανωτέρω « σούπερ κοριού »
Η NSA έχει την δυνατότητα πλέον να  αναγνωρίσει δεδομένα – «αποτυπώματα» , από δεκάδες  εταιρίες, οι οποίες κατασκευάζουν και πωλούν το υποσύστημα νόμιμων συνακροάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Ericsson . Τον Οκτώβριο του 2004 η «Ομάδα Επιχειρήσεων Ειδικά Προσαρμοσμένης Πρόσβασης» (ΤΑΟ)  της NSA ,εκτέλεσε στην Αθήνα «Επιχειρήσεις Εκμετάλλευσης Δικτύων (CNE) κατά ελληνικών παρόχων επικοινωνίας .
Οι βάσεις που έθεσε από τότε , έδωσαν τεράστιες δυνατότητες παρακολούθησης  «υπόπτων » και πρόσβασης στο επικοινωνιακό τοπίο της χώρας μας.
 Μία ακόμη ομάδα που υπάγεται στην NSA , είναι η Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Συλλογής (Special Collection Services -SCS), η οποία στελεχώνεται τόσο από μέλη της , όσο και από μέλη  της CIA. Η ομάδα αυτή, – γνωστή στην ΕΥΠ και ως  «F6» – έχει πρόσβαση στο προαναφερόμενο υποσύστημα , το Lawful Interception, και μόνιμη έδρα του κλιμακίου της σε κτίριο στην Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα ( τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα )
Όλος αυτός ο μηχανισμός παρακολουθήσεων ολοκληρώνεται τελικά , με την στρατολόγηση υπαλλήλων εταιριών τηλεπικοινωνιών ,που η  CIA , βρίσκει προκειμένου να  αποκτηθεί η πρόσβαση – κατανοητό.
Να σημειώσουμε εδώ ότι , η NSA διαχειρίζεται σήμερα και ένα άλλο σύστημα παρακολούθησης ,  το Echelon , ένα αυτοματοποιημένο σύστημα , αναπτυγμένο σε δίκτυο, παγκόσμιας ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των ειδών επικοινωνιών (σταθερών, κινητών, δορυφορικών, φωνητικών, τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών, e-mail, fax, data), καθώς επίσης συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών σε στρατηγικό επίπεδο , το οποίο χρησιμοποιεί και δορυφόρους υποκλοπής σημάτων SIGINT (Signal Intelligence).
Η ελληνική κυβέρνηση  λοιπόν  ,που είχε δώσει την άδειά της για να αρχίσουν οι υποκλοπές, δεν φρόντισε ποτέ να τελειώσουν « μόλις τελειώσουμε , θα τα κλείσουμε ,της είπαν » , τούτο όμως δεν καταγράφεται να έγινε ποτέ .Αντί αυτού , το αρχείο πρόσβασης στο τηλεφωνικό κέντρο της Vodafone, με το οποίο θα μπορούσαν να εντοπιστούν οι “visitors”, δλδ οι μη εργαζόμενοι στη Vodafone που είχαν πρόσβαση στο ψηφιακό κέντρο της Παιανίας , είχε καταστραφεί.
Τι έγινε λοιπόν , τότε , και βλέπουμε περίεργες υποκλοπές σήμερα ;
Σε  πολλές περιπτώσεις – όπως και στην συγκεκριμένη – τα κοινά κλιμάκια CIA-NSA κατασκοπεύουν τελικά τις επικοινωνίες των ίδιων των χωρών που τους φιλοξενούν, προκειμένου να χειριστούν πληροφορίες που δεν θέλουν να μοιραστούν.
Με απλά λόγια , ΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ , ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ  και όχι μόνο αυτό , πολλές από τις προσβάσεις αυτές δεν μαθαίνονται ποτέ. Αποκτούν έτσι την δυνατότητα  να βάζουν κοριούς – σκιές , όπου θέλουν ,
Για όσους απορούν , υπάρχουν δύο τρόποι να εξιχνιάσεις μια υπόθεση α) με αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία και δικαστική σκέψη β) με λογικούς κανόνες στην βάση σχετικών δεδομένων …

  Έχοντας δεί και την προηγούμενη μας αναφορά στο θέμα ( αναζητήστε την με τίτλο – Ξεσκεπάζουμε βήμα – βήμα τους δράστες της γνωστής υποκλοπής στο ξενοδοχείο Χίλτον ..) θα διαπιστώσετε ότι θεωρούμε την υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή , γιαυτό , δεν θα δώσουμε αφορμή για να εκτεθεί η πολιτεία σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων της με άλλα κράτη .

Ο τρόπος συνεπώς που παραθέτουμε , το τι έγινε τελικά και γιατί , το πως έγινε , και από ποιους έγινε η επίμαχη υποκλοπή , είναι συγκεκαλυμμένος λόγο ακριβώς της σοβαρότητα της υπόθεσης αυτής.
Έτσι , με τα παρακάτω δεδομένα δείχνουμε , αυτό που όλοι θέλουμε να μάθουμε .
Ο Πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση του κ Θεοδωράκη, απάντησε ότι η ηχογράφηση της συνομιλίας Τόμσεν- Βελκουλέσκου έγινε επί αμερικανικού εδάφους. Αμερικανικό έδαφος όμως είναι και η Αμερικανική Πρεσβεία ( Εύλογο το ερώτημα: Και πώς το ξέρει ο κ Τσίπρας;) – Στις 19 Μαρτίου που φέρεται να έγινε η συνομιλία, ο Τόμσεν ήταν στις Βρυξέλλες και η Βελκουλέσκου στην ΑΘΗΝΑ (βεβαιωμένα). Η Πέτροβα ; Πώς η ηχογράφηση έγινε στις ΗΠΑ;
Ό,τι βρίσκεσαι «υπό» ελληνικού εδάφους, πρέπει να βρίσκεται υπό την προστασία του ελληνικού κράτους Δικαίου.
H πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε άκαιρο το αίτημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κληθούν ΕΥΠ, ΑΔΑΕ και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην Επιτροπή, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας από τον ιστότοπο Wikileaks, σχετικά με υποκλοπές διαλόγων που είχαν ο κ. Τόμσεν και η κ. Βελκουλέσκου στο αθηναϊκό Χίλτον.
Η αποκάλυψη από τον ιστότοπο Wikileaks τηλεφωνικής συνομιλίας του Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου, Ιβα Πέτροβα, έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα των υποκλοπών συνομιλιών μέσω κινητών τηλεφώνων ή μέσω τηλεδιάσκεψης με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Τα τρία στελέχη του ΔΝΤ ευρίσκονταν σε τηλεδιάσκεψη. Άρα, η παρακολούθηση της συγκεκριμένης συνομιλίας ήταν εφικτή με την «παγίδευση-παρακολούθηση» και μόνο του ενός εκ των τριών συνομιλητών.
Στην διάσκεψη αυτή η Ίβα Πέτροβα (υπεύθυνη δημοσιονομικών κλιμακίου ΔΝΤ) είπε : Πολ νομίζω πως είναι πιο σημαντικό να ενισχυθεί το μήνυμα για συμφωνία σχετικά με το 2,5%, διότι αυτό δεν διαπερνά και δεν έχει εμπεδωθεί καλά με την Επιτροπή. Αν επιμείνουν σε αυτή τη συμφωνία, νομίζω ότι θα είναι εντάξει να επιστρέψουμε στις 2 Απριλίου. Αλλά, από την πλευρά μας, υπαναχωρώντας από αυτή την ημερομηνία θα ήταν πραγματικά μια καταστροφή.
Σημειώνεται ότι η συνομιλία αυτή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αφού δεν υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο. Τούτο όμως δεν προβλήθηκε ανάλογα .
Ο Γιάννης Βαρουφάκη, μιλώντας για τις περσινές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, λέει: «Μεταξύ τους οι τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγμα με το όνομά τους τώρα, συνιστούσαν ο ένας στον άλλο, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε, “μην τους δώσετε τίποτα γραπτό”. Γιατί; Φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού».
Ο υπεύθυνος ασφαλείας στελεχών του ΔΝΤ στην έδρα του Ταμείου και σε άλλες μετακινήσεις είναι πρώην Έλληνας αστυνομικός με προηγούμενη παρουσία και στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Όλες οι τηλεφωνικές εταιρείες σταθερών και κινητών που υπάρχουν στην Ελλάδα, έχουν υπογράψει συμβόλαιο με το Ελληνικό Κράτος, ότι για περιπτώσεις που συντρέχουν λόγοι Εθνικού Συμφέροντος είναι αναγκασμένες να έχουν τοποθετημένα λογισμικά παρακολουθησης και καταγραφής όλων τον συνομιλιών υπό τη επίβλεψη και διαχείριση της ΕΥΠ.
Πολύ κοντά στο Χίλτον , επι μονοψήφιου ζυγού αριθμού της οδού Ευφρονίου , βρίσκονται γραφεία που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κ Κυριάκος Μητσοτάκης .
Στις ταράτσες και τις αυλές τον κτιρίων τον Πρεσβειων στην ΑΘΗΝΑ, της ΗΠΑ-Μεγάλης Βρετανιας-Ισραήλ-Γερμανιας, έχουν τοποθετηθεί ( δείτε αεροφωτογραφίες ) κεραιες και συστήματα που υποκλέπτουν και συλλέγουν πληροφορίες;(τι είναι όλες αυτές η κεραίες; Κεραίες λήψεις τηλεοπτικού σήματος);
Η απόδοση του ονόματος Velculescu ως Velkouleskou, σημειώνει εφημερίδα, είναι ενδεικτικό ότι «μεσολάβησε ελληνικό χέρι». Ο ιστότοπος Wikileaks διευκρινίζει ότι αυτός διαμόρφωσε έτσι την λέξη ( να συνεργάζεται λέτε με Έλληνες; )
«Κατηγορείται ευθέως η ελληνική κυβέρνηση ότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα και υποκλέπτει συνομιλίες και ότι υπάρχει ζήτημα ασφάλειας των στελεχών (του ΔΝΤ), τα οποία στηρίζει η κυρία Λαγκάρντ. Αν αύριο η κυρία Λαγκάρντ δώσει εντολή προσφυγής στην ελληνική Δικαιοσύνη, τι θα γίνει; Δεν πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση αυτή; Γιατί δεν το έχει κάνει ακόμα;
Κατηγορείται ευθέως και το ΔΝΤ , ότι προκαλεί πιστωτικό γεγονός όταν θέλει να διαπραγματευτεί υπέρ του , προκειμένου να εκβιάσει στην αποδοχή των μέτρων που προτείνει Συγκεκριμένα οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι είναι απαραίτητη μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής ως μοχλός πίεσης για να δεχθούν τα άλλα μέρη αυτά που προτείνει το Ταμείο. Προβλέπει μια αδυναμία πληρωμής από την Ελλάδα σε συνδυασμό με ένα Brexit.
Υποκλοπή μπορεί να έγινε μέσω “κοριού” σε έναν χώρο που μπορεί να βρίσκονταν τα μέλη του ΔΝΤ ή σε υφαρπαγή δεδομένων που ανταλλάσσονται μέσω Internet. Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι τους τελευταίους μήνες η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που είναι η ελεγκτική αρχή για την αποφυγή υποκλοπών, δεν είχε διοίκηση. Πόσοι το γνώριζαν αυτό;
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks, ο διάλογος έγινε στις 19 Μαρτίου ημέρα της αναχώρησης της κ. Βελκουλέσκου από την Αθήνα. Το γεγονός αυτό υποψιάζει ότι η υποκλοπή μπορεί να έγινε στην ελληνική πρωτεύουσα ή σε σταθμό πριν επιστρέψει στην Ουάσιγκτον. Μιλάμε για τηλεδιάσκεψη όμως , αρκετών λεπτών .
Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, “δείχνει”, σε δημοσίευμά της ως την πηγή της διαρροής του τηλεφωνήματος μεταξύ Τόμσεν – Βελκουλέσκου, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Σύμφωνα με την Tagesspiegel, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και ακολούθως δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Wikileaks.( πώς να το ξέρουν άραγε ; ) Φήμες πάντως λένε ότι το Hilton … ναι καλό ξενοδοχείο αλλά , ¨βρωμάει¨ από κοριούς της BND (Bundesnachrichtendienst Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας)
Κοριό υποκλοπών υψηλής τεχνολογίας , δώρο της CIA , έχει στη διάθεσή της η ΕΥΠ από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων
Σύμφωνα με έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών..Το έγγραφο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.
Όταν λέει κάποιος ότι μπορεί να τον παρακολουθεί το βαλιτσάκι της ΕΥΠ προφανώς το συγχέει με το κεντρικό σταθερό σύστημα επισυνδέσεων με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που έχει έδρα στο κτίριο της Κατεχάκη και όχι με κάποιο φορητό σύστημα που υποτίθεται ότι τον ακολουθεί. Και το σταθερό αυτό σύστημα έχει αρκετές “ασφαλιστικές δικλίδες” και σύστημα δικαστικής επιστασίας. ( Αυτό υπονόησε ο Διοικητής της ΕΥΠ )
Έχουν υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν , αναφορές για τυχόν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων όπως του κ. Αντώνη Σαμαρά, του κ. Πάνου Σκουρλέτη αλλά και της κυρίας Βαλαβάνη, χωρίς ωστόσο επιβεβαίωση. Δημιουργείτα έτσι μια λανθασμένη εντύπωση για τα υπερεκτιμημένα βαλιτσάκια της ΕΥΠ που έχουν πολύ μικρής σημασίας ρόλο, και οι μαζικές συνακροάσεις γίνονται με άλλον τρόπο.Γιατί;
Η ΕΥΠ ( ενθυμίζουμε ) δεν χρειάζεται κανένα Σούπερ Κοριό για να παρακολουθουν τις τηλεφωνικές μας επικοινωνίες, είναι πολύ απλά τα πράγματα, όλες η τηλεφωνικές εταιρείες σταθερών και κινητών που υπάρχουν στην Ελλάδα, έχουν υπογραφεί συμβόλαιο με το Ελληνικο Κρατος, οτι για περιπτώσεις που συντρέχουν λόγοι Εθνικού Συμφέροντος είναι αναγκασμένες να εχουν τοποθετημένα λογισμικά παρακολουθησης και καταγραφής όλων τον συνομιλιών υπο τη επίβλεψη και διαχείριση της ΕΥΠ.
Μπορούμε να έχουμε τηλεδιάσκεψη μεταξύ δύο η περισσότερων σημείων. Μπορούμε να έχουμε ακουστική επαφή μόνο μεταξύ δύο η περισσότερων σημείων. Η συζήτηση με την χρήση του πληκτρολόγιου δεν είναι τηλεδιάσκεψη αν και χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Για την τηλεδιάσκεψη χρησιμοποιείται μεγάλη ποικιλία από τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορικής που διαφέρουν μεταξύ τους σε απαιτήσεις υποδομής και κόστους. Κυρίως απαιτείται:

• Σύνδεση με Internet
• Ευθεία τηλεπικοινωνιακή ζεύξη
• Τηλεόραση
• Δορυφορική Τηλεόραση

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε δύο υπουργούς Οικονομίας της Γαλλίας και ασκούσε οικονομική κατασκοπεία σε βάρος της χώρας τους επί σειρά ετών, σύμφωνα με πολλά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του ιστότοπου WikiLeaks και δημοσίευσαν η εφημερίδα Libération και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Médiapart.
Σημεία του απόρρητου εγγράφου που διέρρευσε η WikiLeaks δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις που θα υπογράψουν την TISA αναμένεται: Να επεκτείνουν την απελευθέρωση του χρηματοοικονομικού τομέα Να χάσουν το δικαίωμα να διατηρούν ευαίσθητα δεδομένα χρηματοοικονομικού περιεχομένου μόνο εντός των συνόρων τους και να επιτρέπεται η μετάδοσή τους με ηλεκτρονικά μέσα, γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλές έπειτα από τις αποκαλύψεις Σνόουντεν για τις μαζικές παρακολουθήσεις των αμερικανικών, βρετανικών αλλά και γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Να αντιμετωπίσουν πιέσεις ώστε να εγκρίνουν εν δυνάμει «τοξικά» ασφαλιστικά προϊόντα Να έχουν πρόβλημα αν λάβουν προληπτικά μέτρα αντίθετα σε όσα έχουν υπογράψει ώστε να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη κρίση
«Στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ είχε προταθεί προ διετίας ένα φορητό σύστημα υποκλοπών ιταλικής εταιρείας με κόστος περίπου 300.000 ευρώ το οποίο θα μπορούσε να υποκλέψει συνομιλίες ακόμη και μέσω του συστήματος Viber ή κρυπτογραφημένες, όπως αυτές που μπορεί να πραγματοποίησαν τα στελέχη του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου και οι οποίες αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks. Και αυτό διότι είχε την δυνατότητα να αποστέλλει ιό και να μετατρέπει τις συσκευές σε “πομπούς” των συνομιλιών ανεξάρτητα μέσω ποιου τρόπου γίνονται αυτές.
Ο ιστότοπος Wikileaks είχε αποδώσει τις υποκλοπές τον Ιούνιο του 2015 με θύμα των «υποκλοπών» τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στην αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA. Παρόμοιο υλικό από υποκλοπές της NSA σε βάρος πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης έχει δημοσιοποιήσει πολλές φορές το Wikileaks. Στην τωρινή περίπτωση των συνομιλιών των μελών του ΔΝΤ δεν προσδιορίζει ποια είναι η προέλευση της υποκλοπής, με περαιτέρω όμως διευκρίνιση ότι «δεν προέρχεται από την ΕΥΠ». Επιπλέον το 2011 το Wikileaks είχε δημοσιεύσει απόρρητα «τηλεγραφήματα» της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα σχετικά με τις θέσεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης για θέματα της ΕΥΠ και δράσης ενόπλων οργανώσεων. Και πάλι δεν έχει διευκρινισθεί πώς έγινε αυτή η «υφαρπαγή».Σύμπτωση λέτε ;
Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας συνοδεύουν τα μέλη των θεσμών στην Αθήνα, ενώ υπάρχει και διακριτική παρακολούθησή τους από στελέχη της ΕΥΠ.Συμπληρώνεται ακόμη ότι υπεύθυνος ασφαλείας στελεχών του ΔΝΤ στην έδρα του Ταμείου και σε άλλες μετακινήσεις είναι πρώην Έλληνας αστυνομικός με προηγούμενη παρουσία και στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Η ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες όμως αναλαμβάνουν τον έλεγχο των χώρων που διαμένουν πολιτικοί και διπλωμάτες, όπως βεβαίως και όλα τα γραφεία και αίθουσες συσκέψεων στα οποία είναι παρόντα πολιτικά πρόσωπα . Συγκεκριμένα , λαμβάνονται σημαντικά μέτρα για τη διασφάλιση του απορρήτου των συνομιλιών μέσω του «απλού» δικτύου κινητής τηλεφωνίας
Με την ανακοίνωσή του το απόγευμα της Δευτέρας ο προϊστάμενος της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης διέψευσε, με έμμεσο τρόπο, την εμπλοκή του στην υπόθεση των Wikileaks , αφήνει όμως φανερά ανοικτό , το ενδεχόμενο να υπήρξε η εμπλοκή της ΕΥΠ μετά από Εισαγγελική εντολή.
Αρχές Ιανουαρίου 2016 , συνεδρίασε το Υπηρεσιακό – Πειθαρχικό Συμβούλιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) με αντικείμενο την τύχη σημαντικού στελέχους της Υπηρεσίας το οποίο αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, συγκεντρώνοντας όμως τους τελευταίους μήνες αθωωτικές αποφάσεις στα δικαστήρια.
Αν η συνομιλία έγινε μέσω Viber ή άλλης διαδικτυακής επικοινωνίας μέσω κινητών, η υποκλοπή γίνεται εξαιρετικά δυσχερής. Θα μπορούσε να γίνει μέσω της ειδικής συσκευής υφαρπαγής συνομιλιών που στέλνει τον «ιό» και μετατρέπει το κινητό σε απλό… ασύρματο ή μέσω server του διαδικτύου .Έτσι καταγράφεται ο ήχος του χώρου και των αναφορών του συνομιλητή. Όμως αυτό το σύστημα δεν το διαθέτουν οι ελληνικές υπηρεσίες.
Σε τηλεφωνική «διάσκεψη» όμως , είτε μέσω κινητών είτε μέσω του διαδικτύου με πιθανόν ανοικτή ακρόαση των συνομιλιών, θα μπορούσε να διατυπωθεί ο ισχυρισμός ότι υπήρχε «κοριός» στο δωμάτιο της κυρίας Βελκουλέσκου που κατέγραψε τις συνομιλίες , και όχι μόνο την συγκεκριμένη ομιλία . Να αναμένουμε λέτε και άλλες αποκαλύψεις από την WikiLeaks;
Το κουαρτέτο των Θεσμών πρόσφατα έκαμε ταξίδι αστραπή στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διαβουλευθεί στο ασφαλές περιβάλλον της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας . Με την κίνηση αυτή ¨ρίχνει¨ τις υποψίες , στην Ελληνική πλευρά .
Επιχείρηση εντοπισμού κοριών καθώς και microκαμερών από ειδικούς (υπάλληλοι και τεχνικοί ξένης πρεσβείας στην Αθήνα) βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από την απαίτηση του ΔΝΤ να του παραδοθούν τα ντοκουμέντα της Υποκλοπής στην Αθήνα. Δεν κατέφυγαν όμως στην δικαιοσύνη.
Δυο μηντιάρχες έχουν στείλει τους δημοσιογράφους-λαγωνικά να εντοπίσουν στοιχεία για το πως και ποιοι έκαναν τις Υποκλοπές. Εάν αυτές έγιναν από την ΕΥΠ δια μέσω του Κέντρου Επισυνδέσεων, όπως γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες ή εάν λειτουργεί κάποιο Παράκεντρο Κοριών κάπου στην Αθήνα. ( Ξέρουν λέτε εξ αρχής που να ψάξουν  …συνεχίζεται !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου