Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΑ ΔΗΜΟΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ π. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΑΚΗ: "ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ! ΘΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΩ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ..."!!! ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΙΛΑΣ ΣΟΥΡΑΝΗ ΕΠΙΛΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Η πρώην Αντιδήμαρχος, υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, κα Νικάκη, μπροστά από τα δέματα του κοινωνικού παντοπωλείου. Ο δημότης Γιάννης Κοκκινάτος την καταγγέλει για αναλγησία, τονίζοντας ότι είναι ακατάλληλη για τον τομέα που είχε αναλάβει!
Ένας καταταλαιπωρημένος δημότης Χολαργού-Παπάγου, ο Γιάννης Κοκκινάτος, επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, γεμάτος οργή κατά της κας Νικάκη (πρώην Αντιδημάρχου, αρμόδιας κοινωνικής πολιτικής του Δήμου), για τον τρόπο με τον οποίο του είχε φερθεί στο θέμα του κοινωνικού παντοπωλείου. 
Ο  Γιάννης Κοκκινάτος, είναι κυριολεκτικά σακατεμένος: αν και έχει ύψος ...

1.95 ζυγίζει μόνον 55 κιλά! Έχει μυική ανικανότητα, έχει κάνει εγχείριση στομάχου, έχει φλεγμονή οισοφάγου, έχει οστεοπόρωση, έχει υποστεί κάταγμα λεκάνης με αποτέλεσμα να περπατά με πατερίτσες! Εξαιτίας του χαμηλού του βάρους έχει χαμηλό αιματοκρίτη, φεριτίνη-σίδηρο, κινδυνεύει με αναιμία με συνέπεια να χρειάζεται να τρώει σχεδόν καθημερινά κρέας. 
Ο κ. Κοκκινάτος, αν και "είμαι πτυχιούχος  δύο πτυχίων, αν και μιλάω τρεις γλώσσες, η υπηρεσία μου ο ΟΑΕΕ τα τελευταία χρόνια με χρησιμοποιούσε ως κλητήρα, υποχρεώνοντάς με να είμαι σε συνεχή ορθοστασία επί ώρες και καθημερινά στα γραφεία του, στη Λ. Μεσογείων 364. Αυτό μου στοίχισε στην υγεία μου και με τσάκισε κυριολεκτικά"
Ο καταταλαιπωρημένος δημότης, λόγω των συνεχών αναρρωτικών αδειών που έπαιρνε και επειδή, όπως μας λέει, ο ΟΑΕΕ ήθελε να τον απολύσει, τού έχει διακόψει τη μισθοδοσία του για τους τελευταίους 15 μήνες! Έτσι, ο παθών προσπαθεί να ζήσει με τα 500 ευρώ σύνταξης που παίρνει η μητέρα του και ζούν μαζί σε ένα διαμέρισμα στον Χολαργό. Πώς όμως να ζήσουν 2 άτομα με 500 ευρώ τον μήνα, τα οποία μάλιστα με τις σφαγές του Κατρούγκαλου ολοένα λιγοστεύουν; 
Τα βάσανα του κ. Κοκκινάτου, αντί να μαλακώσουν με την κοινωνική πολιτική του Δήμου, έγιναν χειρότερα από τότε που ανέλαβε υπεύθυνη της κοινωνικής πολιτικής η κα Νικάκη. Ο δημότης μάς λέει: "Όσο ήταν η κα Μπουφούνου στο κοινωνικό παντοπωλείο, όλα ήταν καλά. Μού έδινε κάθε μήνα 25 ευρώ δωροεπιταγή με την οποία μπορούσα να αγοράζω κρέας. ΄Ήταν η ψυχή του κοινωνικού παντοπωλείου η κα Μπουφούνου. Από τότε που ανέλαβε υπεύθυνη της κοινωνικής πολιτικής η κα Νικάκη, μού είπε ορθά-κοφτά: Σου παρέχουμε επιταγή 10 ευρώ τον μήνα. Αν σου αρέσει, αν δε σου αρέσει, μην την παίρνεις. Τις δωροεπιταγές των 25 € τις έχουμε για πιο σοβαρές-ειδικές περιπτώσεις. Της είπα ότι είχα 3 ημέρες να φάω αλλά δεν έδινε σημασία"!!!
Αυτή η στάση της κας Νικάκη, όπως μας λέει ο κ. Κοκκινάτος τον τσάκισε κυριολεκτικά. Του χειροτέρεψε την υγεία, η αξιοπρέπειά του μάλιστα τον έκανε να μην δεχτεί ούτε τα 10 ευρώ. Μας ανέφερε μάλιστα ένα περιστατικό κατά το οποίο η κα Νικάκη, αν και είχαν δώσει ραντεβού για να παραλάβει το "σεντούκι" με το δώρο του Πάσχα, τον...έστησε και δεν πήγε!!! Αναγκάστηκε να πληρώσει 3 φορές ΤΑΧΙ (15 ευρώ), για να πάει στο τέλος να παραλάβει ένα τσουρέκι και 10 αυγά!!! 
Τέλος, ο κ. Κοκκινάτος, με οργή και αγανάκτηση, κατέληξε: "Πεινάμε, εγώ και η μάνα μου. Εγώ χάνω βάρος, πεθαίνω. Θα κάνω μήνυση για κακούργημα στην κα Νικάκη.."

ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΙΛΑΣ ΣΟΥΡΑΝΗ (ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ) ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Κάναμε γνωστό το ζήτημα στη σημερινή αρμόδια Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής, την κα Σουρανή η οποία, με το που πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε αμέσως και προσωπικά με τον κο Κοκκινάτο (της δώσαμε το τηλέφωνό του) και από αύριο αρχίζει σοβαρή μέριμνα του Δήμου για τον αναξιοπαθούντα δημότη. Θα του δώσουν και δωροεπιταγή και θα τον προμηθεύσουνε με τα του κοινωνικού παντοπωλείου.
Μπράβο στην κα Σουρανή για την άμεση ανταπόκρισή της. 

Σχόλιο δικό μας: Εμείς δεν παίρνουμε θέση κατά του Δήμου ή της κας Νικάκη. Θεωρήσαμε όμως υποχρέωσή μας να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός, διότι είδαμε ότι κινδυνεύει η υγεία ενός συμπολίτη μας. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Κοκκινάκης μας διευκρίνησε ότι δεν έχει τίποτε με τον Δήμαρχο, η οργή του όλη ήταν κατά της κας Νικάκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου