Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΝΥΧΤΑ ΚΟΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΣΤΑ HOT SPOTS"! ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ". ΑΛΛΟΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΑΦΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ, ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ

Ο 76χρονος χτύπησε μια μητέρα με τα δύο παιδιά της - Νεκροί μάνα και...

γιος, εκτός κινδύνου το κοριτσάκι - Ο οδηγός γλίτωσε το λιντσάρισμα με την παρέμβαση τριών προσφύγων - Δύο αστυνομικοί τραυματίες στα επεισόδια που ακολούθησαν

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο, έπειτα από τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από το κέντρο.

Όπως έγινε γνωστό, ένας 76χρονος οδηγός παρέσυρε με ΙΧ μάρκας Mercedes τρεις πρόσφυγες, μία μητέρα με τα δύο της παιδιά, με αποτέλεσμα η γυναίκα και το αγοράκι να χάσουν τη ζωή τους. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε, με σοβαρά κατάγματα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ακολούθησε πανικός στο σημείο, καθώς εξαγριωμένοι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο και επιτέθηκαν κατά του οδηγού, ο οποίος γλίτωσε το λιντσάρισμα από τους πρόσφυγες την τελευταία στιγμή, όταν ένας ηλικιωμένος Σύρος μαζί με δύο ακόμη νεαρούς προσπάθησαν να κρατήσουν το μανιασμένο πλήθος μακριά από τον 76χρονο.

Στο διάστημα αυτό ο οδηγός κατάφερε να απομακρυνθεί από τους πρόσφυγες και να προστατευθεί από τις αστυνομικές αρχές που έφτασαν στο σημείο και περιόρισαν τους πρόσφυγες εντός της δομής, αφού προηγουμένως έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Από την πλευρά τους, οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων. Κάτα τη διάρκεια των επεισοδίων, μάλιστα, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και άνδρες των ΜΑΤ



Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Μαρτυρία οδηγού του ΕΚΑΒ για ό,τι συνέβη έξω από το κέντρο φιλοξενίας Φέσσα



Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον 76χρονο οδηγό, ο οποίος αφού συνελήφθη για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, οδηγήθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης όπου κρατείται φρουρούμενος καθώς διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Παρόμοιο τροχαίο είχε σημειωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, έξω από το Κτήμα Ηρακλή, όπου λειτουργεί δομή φιλοξενίας προσφύγων. Τότε, τον θάνατο είχε βρει ένα 7χρονο κοριτσάκι από τη Συρία που περπατούσε μαζί με την 28χρονη μητέρα του και την 8χρονη αδελφή του, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο ΙΧ.

Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων έσπευσε ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα.

Από την άλλη πλευρά, πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από σήμερα σε καθιστική διαμαρτυρία, καθώς, όπως λένε, τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο, αναπτύσσουν συχνά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Πρώτο Θέμα (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου