Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

"ΘΑΥΜΑΣΤΕ" ΤΑ ΗΘΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ATHENS GAY PRIDE" ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΦΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

(Ανανέωση-Αρχικό κείμενο 18.30/14-06-2014): Ανακοίνωση εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για το φετινό Athens Pride, το οποίο κλείνει φέτος δέκα χρόνια ζωής. Στην ανακοίνωση της νεολαίας μεταξύ άλλων τονίζεται ότι πρέπει να υπάρξει "αντιμετώπιση των φαινομένων ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην εργασία, στο πανεπιστήμιο και στο σχολείο όπου αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες.
 
Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, κατά τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προστατευθεί όχι απλά η ομοφοβία στα σχολεία, αλλά και η φοβία για τις/τους/τα τρανσέξουαλ, δηλαδή τους τραβεστί.
 
Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει πλέον να γίνει πιο συγκεκριμένος αφού διεκδικεί την εξουσία, πρέπει να καταθέσει προτάσεις "για την καταπολέμηση της φοβίας για τους τραβεστί στα σχολεία".
 
Π.χ. μια καλή πρόταση είναι να ντύνονται τραβεστί τα αγόρια από το δημοτικό και να επανέλθουν οι ποδιές σε αγόρια και κορίτσια (στις αρχές της δεκαετία ττο '70 στην επαρχία φορούσαν μακριές ποδιές και τα αγόρια στα σχολεία).
 
Επίσης να μακιγιάρονται τα αγόρια πάνω από 16 ετών και να φοράνε στριγκάκια για να δουν "τι τραβάνε" οι τραβεστί που πρέπει να είναι σέξι από πίσω αλλά και να μαζεύουν την ... "περιουσία" από μπροστά.
 
Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις και προτάσεις, όρεξη να υπάρχει..
 
Ας δούμε όλη την ανακίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που βέβαια δεν παραλείπει να κατακεραυνώσει τον "εκφασισμό της κοινωνίας" και "την ακροδεξιά ατζέντα": 
 
«Η διοργάνωση του Athens Pride συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια ζωής, δέκα χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στη δημόσια ζωή της Αθήνας και διεκδίκησης της ισότητας, δέκα χρόνια αγώνα ενάντια στις κυρίαρχες προκαταλήψεις και στα ομοφοβικά στερεότυπα.
 
Η φετινή γιορτή Υπερηφάνειας λαμβάνει χώρα σε μια συγκυρία περαιτέρω όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και ενίσχυσης των ακραία συντηρητικών δυνάμεων.
 
Η ένταξη των συνεχιζόμενων βίαιων επιθέσεων σε βάρος ΛΟΑΔΚΙ ατόμων στον πυρήνα της ακροδεξιάς ατζέντας, η σκλήρυνση της αστυνομικής καταστολής αλλά και η διαχρονική παραβίαση της θεσμικής ισότητας των ΛΟΑΔΚΙ, αποτελούν βασικές όψεις της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα κοινωνικά δικαιώματα.
 
Είναι σαφές ότι οι «μάτσο» αντιλήψεις και πρακτικές χρησιμεύουν στην εμπέδωση κι άλλων όψεων της κυρίαρχης ιδεολογίας. 
 
Γι’ αυτό είναι απαραίτητο η ΛΟΑΔΚΙ κοινότητα, μαζί με τη ριζοσπαστική Αριστερά, τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, τα κοινωνικά κινήματα και όλους τους προοδευτικούς πολιτικούς χώρους, να δώσουμε απάντηση απέναντι στον νεοσυντηρητισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας, υπέρ της έμφυλης και σεξουαλικής χειραφέτησης.
 
Η «Οικογενειακή υπόθεση» είναι μια υπόθεση για τη δημοκρατία.
 
Η διεκδίκηση της αναγνώρισης του Συμφώνου Συμβίωσης, η δημιουργία δομών κοινωνικής φροντίδας για ΛΟΑΔΚΙ άτομα που βιώνουν οδυνηρά τις υλικές συνέπειες της κρίσης, η αντιμετώπιση των φαινομένων ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην εργασία, στο πανεπιστήμιο και στο σχολείο αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες.
 
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους σκοπούς του Athens Pride και της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, ενθαρρύνοντας τη λήψη ανάλογων πρωτοβουλιών και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας».
 
defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου