Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ", ΛΙΛΙΑΝ ΚΑΛΛΙΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥΣ!

Τέτοια θεατρική παράσταση δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από τις μεγάλες του είδους. Η πρωτοβουλία του "Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου", μια ακόμη από τις πολλές, να ανεβάσει την παράσταση "Τολμάμε ...Γιατί χανόμαστε", υπό την σκηνοθεσία της Λίλια Καλλίτση, ήταν μαγική. Οι περισσότεροι συντελεστές-ηθοποιοί της παράστασης ήταν μέλη-υποψήφιοι του "Δικτύου Πολιτών" αλλά αυτό δεν έχει τόσο σημασία όσο το φανταστικό θέαμα που παρουσίασαν και τον ενθουσιασμό που σκόρπισαν στο κοινό που κατέκλυσε το αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στον Χολαργό. 
Επαναλαμβάνουμε ότι η παράσταση "Τολμάμε γιατί χανόμαστε" όχι μόνο δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από παρόμοιες του είδους όπου πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί, αντιθέτως. Πιστεύουμε, χωρίς υπερβολή ψυχρά εκτιμώντας ότι η ευρηματικότητα, η εναλλαγή των συναισθημάτων ανάμεσα στο σπαρταριστό γέλιο και τη συγκινησιακή φόρτιση, ακόμη και το κλάμα, ήταν τέτοια έντασης που σπάνια συναντάς σε αντίστοιχα έργα. 
Απίθανο  το υποκριτικό ταλέντο της Έφης Σωφρονά. Είναι νηπιαγωγός αλλά το επάγγελμα της ηθοποιού της πάει...γάντι. Ποτέ δεν είναι αργά να μεταπηδήσει στο χώρο της υποκριτικής τέχνης. Στον ρόλο της βοσκοπούλας και της τροτέζας, η Έφη έδωσε ρεσιτάλ ηθοποιίας. Όπως και όλος ο θίασος βέβαια.
Η σκηνοθετική μαεστρία της Λίλιαν Καλλίτση ξετυλίχτηκε διάπλατα στα 15 θεατρικά μονόπρακτα που τα πλαισίωναν ερασιτέχνες ηθοποιοί γεμάτοι ταλέντο. Είναι οι γείτονές μας, τους ξέρουμε οι περισσότεροι αλλά δεν γνωρίζαμε ότι είχαν τέτοιο αστείρευτο ταλέντο. 
Πρόκειται για την Έφη Σωφρονά, την Σεμέλη Ανδρουλιδάκη, την Ουρανία Νικολετοπούλου, την Μαίρη Λιάρου, την Λίνα Σπυράκη, την Λένα Παπακώτση, την Μαίρη Κουμανταροπούλου, την Ειρήνη Βεάκη, την Νάντια Σωφρονά και δίπλα σε όλες αυτές ήταν ο μοναδικός άνδρας, ο Νίκος Αγγέλης. Τα κείμενα έγραψαν η Λίλιαν Καλλίτση (τα περισσότερα) αλλά και Ουρανία Νικολετοπούλου, ο Νίκος Αγγέλης, η Λίνα Σπυράκη, η Νάντια Σωφρονά και η Μαρίνα Πετρονώτη. 
Προτείνουμε η παράσταση όχι μόνο να επαναληφθεί ξανά και ξανά αλλά να παιχτεί υπό μορφή περιοδείας και σε άλλους δήμους. 
Ο εκδότης της εφημερίδας μας Μάκης Βραχιολίδης μετά το τέλος της παράστασης έσπευσε να συγχαρεί τον Περικλή Ζήκα και την Λίλιαν Καλλίτση για την άριστη πρωτοβουλία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου