Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

«Το λάθος της Μέρκελ είναι ότι υπέκυψε στον εκβιασμό των ελληνικών κυβερνήσεων – αν βουλιάξουμε θα σας παρασύρουμε όλους στον πάτο – και δέχθηκε, αντί για θεσμικές μεταρρυθμίσεις, την φοροκαταιγίδα του Στουρνάρα και της παρέας του»
Ο Πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά», αιρετικός αλλά με φαρέτρα γεμάτη επιχειρήματα, αποκαλύπτεται

·        «Στις χώρες της Ε.Ε. η διαφθορά είναι η εξαίρεση, ένα τραύμα που ένα υγιές σώμα δημόσιας διοίκησης μπορεί να επουλώσει. Στην Ελλάδα η διαφθορά είναι καθολικός καρκίνος»
·        «Καταγγέλλουμε τον Προβόπουλο. Κάναμε μηνυτήρια αναφορά καταδεικνύοντας τις ευθύνες και της Τράπεζας της Ελλάδας, που δεν ασκεί τον θεσμικό εποπτικό της ρόλο όπως οφείλει»
·       «Σε ένα σοβαρό κράτος, το ΚΚΕ θα ήταν εκτός νόμου»
·        «Ο κ. Προβόπουλος πρέπει να εξηγήσει πολλά περίεργα που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και έδωσαν την ευκαιρία σε κερδοσκοπικά κεφάλαια να οργιάσουν»
·        «Το κράτος χρεωκόπησε τις Τράπεζες, υποχρεώνοντας τις διοικήσεις τους να αγοράζουν τα σάπια ελληνικά ομόλογα, όταν όλες οι ευρωπαϊκές Τράπεζες τα ξεφορτώνονταν»
·        «Η συγκέντρωση των τριών εξουσιών σε μία, έχει κάνει τη Βουλή ένα τεράστιο πλυντήριο άνομων ενεργειών»


Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Οι απόψεις του Θάνου Τζήμερου μπορεί να ακούγονται αιρετικές, κάποιοι άλλοι ίσως να τις χαρακτηρίσουν έως και… «φιλογερμανικές», ωστόσο αν προσπαθήσετε να κουβεντιάσετε μαζί του, θα διαπιστώσετε πως ο διάλογος και αντίλογος απέναντί του δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Όταν, στον επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά»  έκανα την ερώτηση  «Η Γερμανία δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα; Με την Siemens δεν διέφθειρε το πολιτικό μας σύστημα;», περίμενα ότι θα στριμώξω άγρια τον Θάνο Τζήμερο. Όμως, η απάντησή  του ήταν αφοπλιστική: «Η Siemens έκανε δουλειές σε όλον τον κόσμο. Στις διεφθαρμένες χώρες απλώς έπαιζε με τους τοπικούς κανόνες του παιχνιδιού». Οι απαντήσεις του Θάνου Τζήμερου είναι πολύ ενδιαφέρουσες και σίγουρα αποτελεί πρωτοτυπία για την «Ελεύθερη Ώρα» και τους «Νέους Ανθρώπους» μία συνέντευξη μαζί του, μια και μας κάνει να βλέπουμε και την άλλη όψη του νομίσματος. 

Κύριε Τζήμερε, στις πρόσφατες ευρωεκλογές συνεργαστήκατε με τον κ. Σκυλακάκη και υπό την ονομασία «Γέφυρες» διεκδικήσατε την είσοδό σας στην Ευρωβουλή. Γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα για τον συνδυασμό σας; Γέφυρες με ποιους ρίχνετε; Μεταξύ σας ή με τους δανειστές μας; Μήπως τελικά ήταν αποτυχημένη η επιλογή σας και παρεξηγήσιμη;

Τζήμερος: Οι γέφυρες είναι σύμβολο επικοινωνίας, κατ’ αρχήν ανάμεσα στα κομμάτια της κατακερματισμένης μας κοινωνίας, που δεν έχουν μάθει να συνεργάζονται. Δείτε τις πρόσφατες ευρωεκλογές: 43 κόμματα πήραν μέρος. Όλα ήταν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που δεν μπορούσαν δύο ή πέντε από αυτά να κατέβουν μαζί; Εμείς δεν πιστεύουμε απλώς στη συνεργασία, το αποδεικνύουμε. Το πρόβλημα ήταν ότι ο κόσμος δεν πρόφτασε, με δεδομένο και τον μόνιμο σχεδόν αποκλεισμό μας από τα MEDIA, να μάθει για τις ΓΕΦΥΡΕΣ. Όμως, η επιλογή των συνεργασιών και της αλληλοκατανόησης όχι μόνο δεν είναι λάθος, αλλά είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα.

Τι λάθη πιστεύετε ότι έγιναν ώστε να καταγράψετε τόσο χαμηλά ποσοστά, κάτω του 1%;

Τζήμερος: Το μόνο λάθος είναι ότι η συνεργασία με τη Δράση έγινε αργά. Όμως, ήταν αδύνατον να γίνει νωρίτερα διότι έπρεπε και η Δράση να απαλλαγεί από τους «ανθενωτικούς» της. Επίσης, δεν τυπώσαμε αφίσες, δεν κολλήσαμε τις φάτσες μας παντού, δεν μολύναμε το περιβάλλον. Ε, το να είσαι συνεπής στις αρχές σου, στην Ελλάδα πληρώνεται...

Με ένα βιντεάκι που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, η παράταξή σας αναφερόταν  στα υπέρογκα δάνεια που έχουν λάβει εδώ και χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δάνεια τα οποία όχι μόνο δεν αποπληρώνουν, αλλά ουσιαστικά τα χρέη τους φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού, με τη συναίνεση και των Τραπεζών. Γι’ αυτό το έγκλημα κύριε Τζήμερε δεν ευθύνεται η Τράπεζα της Ελλάδος;  Τον κ. Προβόπουλο γιατί δεν τον καταγγέλλετε;
Τζήμερος: Φυσικά και τον καταγγέλλουμε. Κάναμε μηνυτήρια αναφορά καταδεικνύοντας τις ευθύνες και της Τράπεζας της Ελλάδας, που δεν ασκεί τον θεσμικό εποπτικό της ρόλο όπως οφείλει.

Από το 2008, οι Τράπεζες έλαβαν μέσα σε ελάχιστα χρόνια 233 δις ευρώ δάνεια, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Όλα τα πρωτοφανή αυτά ποσά φορτώθηκαν και πάλι στις πλάτες του λαού, με υπογραφή του κ. Προβόπουλου. Ποια είναι η άποψή σας για τον κ. Προβόπουλο; Δεν πρέπει να λογοδοτήσει;

Τζήμερος: Πρέπει να λογοδοτήσουν πολλοί και για πολλά. Όμως αυτό που έγινε με τις Τράπεζες είναι διαφορετικό. Δεν πρόκειται για δάνεια, αλλά για ποσά που κατευθύνθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Τις Τράπεζες το κράτος τις χρεωκόπησε, υποχρεώνοντας τις διοικήσεις τους να αγοράζουν τα σαπάκια ελληνικά ομόλογα, όταν όλες οι ευρωπαϊκές Tράπεζες τα ξεφορτώνονταν. Όταν μιλάμε για Τράπεζες, στην ουσία μιλάμε για 300.000 περίπου Έλληνες μικρομετόχους, τους οποίους το κράτος εξαπάτησε και λήστεψε. Επομένως, αν θέλουμε να έχουμε Τράπεζες, πρέπει να πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση δηλαδή τις νέες μετοχές τους να τις αγοράσουν επενδυτές. Αλλιώς θα αναγκαστεί να τις πληρώσει ο φορολογούμενος, τότε θα φορτωθούν στην πλάτη του. Άρα, κι εσείς κι εγώ έχουμε συμφέρον οι Τράπεζες να πάνε καλά. Ο κ. Προβόπουλος όμως πρέπει να μας εξηγήσει πολλά περίεργα που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, και έδωσαν την ευκαιρία σε κερδοσκοπικά κεφάλαια να οργιάσουν.

Ως βασικό λόγο για την εκλογική αποτυχία της συνεργασίας του με τον Θ.Σκυλακάκη και τις «Γέφυρες», ο Θάνος Τζήμερο θεωρεί τον πλήρη αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ αλλά και το ότι «δεν τυπώσαμε αφίσες, δεν κολλήσαμε τις φάτσες μας παντού, δεν μολύναμε το περιβάλλον. Το να είσαι συνεπής στις αρχές σου, στην Ελλάδα πληρώνεται...», επισημαίνει ο Θάνος Τζήμερος. 

Τον Οκτώβριο του 2011 σε μια επιστολή σας, απευθυνόμενος στην κα Μέρκελ, γράφατε: «Εξοχότατη, σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κάνετε να προσφέρετε αίμα στην Ελλάδα, για να βγει από την εντατική». Μετά από 3 χρόνια εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι η Μέρκελ «κάνει προσπάθειες για να βγάλει την Πατρίδα μας από την εντατική»;

Τζήμερος: Δεν είναι θέμα πίστης, αλλά όρασης: η Ε.Ε. κάνει περισσότερες προσπάθειες από την κυβέρνηση. Όλα τα σκάνδαλα με τις ΜΚΟ, με τις συντάξεις στους πεθαμένους, με τα πλαστά πιστοποιητικά των Δ.Υ. τα ανακαλύψαμε τώρα μετά από πίεση της Τρόικας. Αυτά τα χρόνια, το κράτος εξακολουθεί να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει, και ο μόνος λόγος που πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και τα ΑΤΜ βγάζουν ακόμα λεφτά είναι επειδή η Ε.Ε. της Μέρκελ μάς δανείζει με επιτόκιο μικρότερο του 2%, όταν αρκετοί από τους δανειστές μας δανείζονται με 4%, δηλαδή μπαίνουν και μέσα! Και τους βρίζουμε κι από πάνω ως τοκογλύφους! Αν δεν είχαμε τα δανεικά της Ε.Ε. θα είχαμε χρεωκοπήσει και θα ζούσαμε μέρες Αργεντινής. Το λάθος της Μέρκελ είναι ότι συνέχισε να δανείζει ένα φαύλο πολιτικό σύστημα χωρίς να εξασφαλίσει μηχανισμούς κάθαρσης. Έπρεπε να κάνει αυτό που πρότεινα στην επιστολή μου: ή ξηλώνετε τα λαμόγια (του Δημόσιου και του Ιδιωτικού) ή λεφτά γιοκ! Είναι αυτονόητο ότι καμία συμμορία δεν εξυγιαίνει τον εαυτό της. Υπέκυψε στον εκβιασμό των ελληνικών κυβερνήσεων – αν βουλιάξουμε θα σας παρασύρουμε όλους στον πάτο – και δέχθηκε, αντί για θεσμικές μεταρρυθμίσεις, την φοροκαταιγίδα του Στουρνάρα και της παρέας του, επιλογή που μας οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση. Άρα ναι, εξακολουθεί να προσπαθεί, αλλά με λάθος τρόπο.

Στην ίδια επιστολή αναπαράγατε αυτά που είχε πει νωρίτερα ο Παπανδρέου περί «Ελλάδας, διεφθαρμένης χώρας». Σε τι βοηθούσε αυτή σας η υπόμνηση προς την κα Μέρκελ;

Τζήμερος: Λάθος. Μάλλον δεν τη διαβάσατε ολόκληρη. Έλεγα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έλεγε ο Παπανδρέου: ότι δεν είναι οι Έλληνες διεφθαρμένοι, αλλά μια κλίκα πολιτικών που έχουν κάνει κατάληψη στην εξουσία εδώ και 40 χρόνια. Η επιστολή ήταν ταυτόχρονα ένας ύμνος στη δημιουργικότητα και την αξιοσύνη του Έλληνα και, παράλληλα, μια σειρά από καταγγελίες με ντοκουμέντα για την πολιτική διαφθορά στην Ελλάδα.

Η Γερμανία δεν είναι κατ’ εξοχήν διεφθαρμένη χώρα; Η Γερμανία, με την εμπροσθοφυλακή της, την Siemens, δεν διέφθειρε το πολιτικό μας σύστημα;

Τζήμερος: Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχει διαφθορά. Σημασία έχει η έκτασή της. Στη Γερμανία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο πρόεδρος της χώρας για μια εξυπηρέτηση 700 ευρώ! Στις χώρες της Ε.Ε. η διαφθορά είναι η εξαίρεση, ένα τραύμα που ένα υγιές σώμα δημόσιας διοίκησης μπορεί να επουλώσει. Στην Ελλάδα η διαφθορά είναι καθολικός καρκίνος. Είναι ο κανόνας. Η Siemens έκανε δουλειές σε όλον τον κόσμο. Στις διεφθαρμένες χώρες απλώς έπαιζε με τους τοπικούς κανόνες του παιχνιδιού. Την μίζα την δίνει η εταιρεία, αλλά είναι ο πολιτικός που τη ζητάει! Αυτός την τσεπώνει! Ας τολμούσε η Siemens να λαδώσει πολιτικούς της Σουηδίας και θα βλέπατε για πότε θα την έκλειναν, οι Σουηδοί οι ίδιοι. Η εισαγγελία του Μονάχου έχει διαθέσει στις ελληνικές αρχές όλα τα στοιχεία για τους Έλληνες πολιτικούς που λάδωνε η Siemens. Γιατί δεν έχουμε μάθει τίποτε μέχρι σήμερα; Ποιος τελικά συγκαλύπτει τη διαφθορά;

Σε πρόσφατη παρουσία σας στο “enikos.gr” κάνατε έναν συσχετισμό ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, λέγοντας ότι και το ΚΚΕ είναι φασιστικό κόμμα. Ξαναθυμίστε το και στους αναγνώστες μας παρακαλώ.

Τζήμερος: Τους παραπέμπω σε ένα αναλυτικό άρθρο μου με τίτλο «οι βιαστές που κρύβονται στα φουστάνια της δημοκρατίας» http://marketnews.gr/article/5191/oi_bistes_poy_krybontai_sta_foustania_ths_dhmokratias. Κόμμα που λέει ότι αν με ψηφίσετε θα καταργήσω τη δημοκρατία, θα επιβάλω δικτατορία, δεν θα ξαναψηφίσετε, θα δημεύσω όλα τα μέσα παραγωγής, θα καταργήσω το χρήμα και θα πληρώνεστε με κουπόνια ανάλογα με την ώρα εργασίας, μπορεί να χαρακτηριστεί δημοκρατικό; Σε ένα σοβαρό κράτος, το ΚΚΕ θα ήταν εκτός νόμου.

Η Χρυσή Αυγή στέλνεται στη Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση. Γιατί όμως δεν γίνεται το ίδιο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  που μετέβαλαν τη Βουλή σε πλυντήριο για το κουκούλωμα των τεράστιων σκανδάλων τους; Η Δικαιοσύνη, εδώ γιατί σιωπά;

Τζήμερος: Γιατί η Δικαιοσύνη διορίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Το πελατειακό σύστημα είναι ο ορισμός της εγκληματικής λειτουργίας: μια ομάδα ανθρώπων κλέβουν τα χρήματα των φορολογουμένων προς όφελός των: για τους Άκηδες, τους Σμπώκους, τους παρατρεχάμενούς τους και τους αφισοκολλητές που διόριζαν. Έγκλημα δεν είναι μόνο η δολοφονία. Και η οργανωμένη κλοπή έγκλημα είναι. Όμως η συγκέντρωση των τριών εξουσιών σε μία, έχει κάνει τη Βουλή αυτό που είπατε: ένα τεράστιο πλυντήριο άνομων ενεργειών.

Διαβάζετε κάποια θετικά μηνύματα στα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών;

Τζήμερος: Ο Έλληνας ψήφισε υπό το κράτος του φόβου και της οργής. Τσαλάκωσε την κυβέρνηση, όχι όσο θα έπρεπε, αλλά τσαλάκωσε και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν πήρε τη μεγάλη διαφορά που θα ήθελε. Στα θετικά θα μετρήσω την παρουσία του Ποταμιού αρκεί να πάψει να κάνει αγαπούλες με όλους και να προσδιορίσει το πολιτικό του στίγμα, όχι με ταμπέλες, αλλά με επεξεργασμένες θέσεις. Απογοητευτικά, δυστυχώς, είναι και τα κριτήρια με τα οποία σταυρώνουμε τα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή: όποιους δείχνει η τηλεόραση. Ο αποκλεισμός του πολίτη από την άσκηση της πολιτικής τόσα χρόνια τώρα, αποδίδει καρπούς...

Πώς βλέπετε τη δική σας πορεία από ‘δω και πέρα;

Τζήμερος: Εμείς διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν επιβεβαιώνουμε αυταπάτες, αλλά ταυτόχρονα έχουμε το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς: η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της με δικές της δυνάμεις, αρκεί το κράτος – απατεώνας να μην στραγγαλίζει, ό,τι πιο δημιουργικό γεννάει αυτός ο τόπος. Χρειαζόμαστε λογική φορολογία, σταθερότητα, απλή νομοθεσία, πληροφορική παντού στο Δημόσιο, ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλαγή στον Γολγοθά των αδειοδοτήσεων, επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. Αυτά, μετά από 5 χρόνια κρίσης ακόμα να ξεκινήσουν. Θα επιμένουμε μέχρι η Ελλάδα να γίνει αυτό που της αξίζει: ένα σύγχρονο, παραγωγικό, αξιοπρεπές κράτος που θα σέβεται τους πολίτες και θα τους βοηθάει να προκόβουν.

Η συνέντευξη δημοσιεύεται και στην "Ελεύθερη ΄Ωρα, Νέοι Άνθρωποι"

6 σχόλια:

  1. Τέτοιες υγιείς φωνές έχει ανάγκη ο τόπος μας.Που να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας και όχι να κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τον έλληνα πολίτη,προκειμένου να εξασφαλίζουν την πολιτική τους επιβίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tελικά. όσο υπάρχουν τέτοια κόμματα σαν τη Δημιουργία Ξανά, υπάρχει ελπίδα ότι μπορούμε ψηφίζοντάς τους να επηρεάσουμε τις ζωές μας. Αρκεί να μην τυφλωθούμε από την τηλεόραση πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδελφια να το προσεξετε αυτο με τον τζημερο.

    και οι ινδιανοι χορευαν γυρω απο ενα τοτεμ νομιζοντας οτι ειναι γεματο σοφία..

    αλλα τελικα ηταν κουφιο και μεσα κρυβοταν ενας μαγος και τους δουλευε...

    ελα ... παμε τωρα χορο της βροχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μάλλον κάπνισες απο την πίπα της ειρήνης.

      Διαγραφή
  4. Και τελικά η λογική και η ευθύνη πιάνει 1 τοις εκατό στις εκλογές. Αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία μαζί με τους λαικιστές που χαϊδεύουν αυτιά για να ξαναπιάσουν δουλειά στο μοίρασμα της πίτας, 50 τοις εκατό. Δε φταίνε λοιπόν μόνο οι ξένοι. Και σίγουρα όχι κυρίως αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή