Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΣΟΥΔΑΝΗΣ!

Έκκληση για την απελευθέρωση μιας 27χρονης χριστιανής από το Σουδάν η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο για "αποστασία" έκαναν οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και οι εκπρόσωποι των κυριότερων θρησκευτικών κοινοτήτων της Ευρώπης .

Οι Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Χέρμαν φαν Ρομπάι και Μάρτιν Σουλτς εξέφρασαν "τον έντονο φόβο και τη βαθιά ανησυχία τους" για την τύχη της Μαριάμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ίσαγκ, η οποία καταδικάστηκε στο Σουδάν σε 100 χτυπήματα με το μαστίγιο για την κατηγορία της μοιχείας και σε θάνατο γιατί απαρνήθηκε το ισλάμ και έγινε χριστιανή. Οι τρεις πρόεδροι κάλεσαν τις αρχές του Σουδάν να σεβαστούν τη θρησκευτική ελευθερία, να ακυρώσουν την "απάνθρωπη καταδίκη" και να απελευθερώσουν άμεσα την Ίσαγκ.

Η έκκληση των τριών εγκρίθηκε από τους θρησκευτικούς ηγέτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των χριστιανικών, εβραϊκών, μουσουλμανικών, ινδουιστικών και βουδιστικών κοινοτήτων.


Η Ίσαγκ, ο πατέρας της οποίας είναι μουσουλμάνος, καταδικάστηκε σε θάνατο στις 15 Μαΐου με βάση τον ισλαμικό νόμο που απαγορεύει την αποστασία. Στα τέλη του μήνα η 27χρονη γέννησε μέσα στη φυλακή το δεύτερο παιδί της, ένα κοριτσάκι. Είναι παντρεμένη με χριστιανό και έχει ήδη αποκτήσει ένα αγόρι 20 μηνών, όμως η σαρία δεν αναγνωρίζει τους γάμους μεταξύ μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων και για το λόγο αυτό κρίθηκε ένοχη και για "μοιχεία".

Ο σύζυγός της, ο Ντάνιελ Ουάνι, είναι Αμερικανός υπήκοος, με καταγωγή από το Νότιο Σουδάν. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία η Ίσαγκ μεγάλωσε ως χριστιανή ορθόδοξη --η θρησκεία της μητέρας της-- γιατί ο πατέρας της ήταν απών κατά την παιδική της ηλικία.


athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου