Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΚΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ...ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ: ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής και στο πλαίσιο σύμβασης προμήθειας με την ανάδοχο εταιρεία , πραγματοποιήθηκε η παράδοση τριών νέων απορριμματοφόρων οχημάτων, τύπου συμπίεσης πρέσας, μοντέλου CRV-2000, χωρητικότητας 16m3, και παγκοσμίου φήμης πλαισίων φορτηγών τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO6, Mercedes-Benz Arocs 1830K, τα πρώτα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Τα οχήματα πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές οδηγίες και συνδυάζουν την κορυφαία ποιότητα υλικών, την πολύ χαμηλή εκπομπή ρύπων καθώς και την σχεδόν αθόρυβη λειτουργία τους. Σε συνδυασμό δε και με τη γρήγορη αποκομιδή και την επαρκέστατη χωρητικότητα σε απορρίμματα, πρόκειται για τις πλέον ενδεδειγμένες και κατάλληλες μονάδες εξοπλισμού.
Σημειώνεται ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η παράδοση μίας σκούπας η οποία έχει ήδη εξοφληθεί από το Δήμο.
Έπεται η προμήθεια ενός καδοπλυντηρίου, μιας υδροφόρας ,τριών ημιφορτηγών pick-up,δύο ακόμα απορριμματοφόρων και δύο σαρώθρων.
Το συνολικό κόστος του ανωτέρω εξοπλισμού ανέρχεται στα 1.900.000 ευρώ, ποσό το οποίο εξολοκλήρου αντλείται μέσω ιδίων πόρων του Δήμου, προερχόμενων από τα ανταποδοτικά τέλη.
παραλαβη απορριμ.ιουν2014 027
Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς , εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας πως με την παραλαβή των οχημάτων υπερσύγχρονης τεχνολογίας ,η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες και η εικόνα της πόλης μας θα αναβαθμιστούν αισθητά σημειώνοντας με έμφαση : «Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 19% τα τρία χρόνια της διοίκησής μας. Τα νοικοκυρεμένα πλέον οικονομικά του Δήμου επιτρέπουν περαιτέρω μείωση τους κατά 10% τον επόμενο χρόνο για την οποία εμείς είχαμε δεσμευτεί στο πρόγραμμα μας , ελπίζω ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος να την υλοποιήσει.
Παρά την μείωση των δημοτικών τελών, η αγορά του εξοπλισμού μέσω ιδίων πόρων κατέστη εφικτή λόγω της συνετής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου από την διοίκησή μας.
Σημειώνεται ότι προηγούμενα χρόνια γίνονταν αυξήσεις δημοτικών τελών ανάλογα με τον πληθωρισμό και παρά το γεγονός της συνολικής αύξησης δημοτικών τελών κατά 30% την δεκαετία 2001-2010 οι αγορές εξοπλισμού καθαριότητας γίνονταν μέσω leasing, δανεισμού δηλαδή για το Δήμο μας».
Την ακολουθία του Αγιασμού των οχημάτων τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Σαρρής από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.
Παρόντες, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Κωβαίος, Κωνσταντακόπουλος, Τσιαμπάς και Παπαδοπούλου και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Καζάκος.
Παρόντες επίσης εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας με επικεφαλής την Προϊσταμένη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων.
παραλαβη απορριμ.ιουν2014 033


παραλαβη απορριμ.ιουν2014 007
παραλαβη απορριμ.ιουν2014 006
παραλαβη απορριμ.ιουν2014 037
παραλαβη απορριμ.ιουν2014 005
παραλαβη απορριμ.ιουν2014 019
Δήμος Αγίας Παρασκευής - Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου