Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΤΑ SUPER MARKETS

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφθανε η ώρα που θα έγραφα ένα άρθρο για τα αυγά που πουλάνε τα Super Markets στα ψεκασμένα προβατάκια - πελάτες τους αλλά σήμερα πραγματικά αγανάκτησα , έσκασα από το κακό μου και θα σας εξηγήσω γιατί. Για μια ακόμα φορά όπως όλοι μας , πήγα σε μια γνωστή αλυσίδα super market στη γειτονιά μου στον Χολαργό.Να σημειώσω ότι από οποιοδήποτε super market και να ψωνίζω , πάντα το ίδιο παρατηρώ ειδικά στα αυγά ετικέτας. 
Ως γνωστόν, τα αυγά τα έχουν κατηγοριοποιήσει σε μικρά, μεσαία,μεγάλα και πολύ μεγάλα ή EXTRA LARGE που χαρακτηρίζονται ως τέτοια όσα είναι  πάνω από 73 γραμμάρια.
Οι συσκευασίες γνωστές και αυτές.Συσκευασίες των έξι (6) τεμαχίων ή των δέκα (10) κατά κύριο λόγο. 
Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο και που δεν γνωρίζει ο κόσμος ,είναι ότι όταν πάρει κανείς  μια μικρή συσκευασία ,μετά μια μεσαία και μετά μια μεγάλη ή extra large σε ότι αφορά το μέγεθος των αυγών , θα παρατηρήσει ότι σε κάθε μία συσκευασία ανεξάρτητα αν είναι μικρή,μεσαία,μεγάλη η πολύ μεγάλη , το περιεχόμενο τους δηλαδή τα αυγά , είναι ανισομερή και περίπου το  40-50% της συσκευασίας περιλαμβάνει αυγά που δεν ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία. 
Αν δηλαδή δείτε στο φως υψώνοντας τη συσκευασία που έχετε αγοράσει , για παράδειγμα μια κατηγορία αυγών "μεγάλα" ,θα διαπιστώσετε ότι τα μισά από τα αυγά είναι μικρά ή μεσαία και ούτω καθεξής ανάλογα τη συσκευασία που αγοράζετε ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι αν αγοράσετε συσκευασία με "μικρά" αυγά, δεν θα δείτε ποτέ μέσα τα μισά ,να είναι μεσαία ή μεγάλα. 
Εν τω μεταξύ πληρώνετε για την κατηγορία αυγών διαφορετική τιμή. 
Στέλνω λοιπόν σημερινές φωτογραφίες από τον "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ" του Χολαργού για να δείτε το μέγεθος της κοροϊδίας που ενώ νομίζετε ότι αγοράζετε μεγάλα αυγά, στην ουσία παίρνετε 50% ελαττωματικό προϊόν . 
Δεν στοχοποιώ την συγκεκριμένη αλυσίδα αλλά όλες ανεξαιρέτως διότι όπως σας ανέφερα , το ίδιο συμβαίνει κατά κύριο λόγο στις συσκευασίες αυγών "ετικέτας" όλων των super markets. 
Έτσι, εσείς νομίζετε ότι αγοράζετε φθηνότερα ενώ στην ουσία αγοράζετε ακριβότερα ,μικρότερη ποσότητα προϊόντος. 
Πρέπει να ληφθεί υπόψη από τις αρμόδιες αρχές το θέμα αυτό . 
Είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει και εσείς ως καταναλωτές να βλέπετε στο φως πάντα τι αγοράζετε και όχι σαν τα "πρόβατα" να παίρνετε από το ράφι το όποιο προϊόν και να το εναποθέτεται μέσα στο καλάθι σας, στο καροτσάκι σας ή αλλού ! 
Μέσα σε όλα αυτά, σχεδόν μία στις δύο φορές κάποιο ή κάποια αυγά  θα είναι και σπασμένα.
Αναγνώστης

1 σχόλιο:

  1. Επειδή οι συσκευασίες των αυγών λένε τί βάρος έχουν τα αυγά, μπήκατε ποτέ στον κόπο ή, αλλιώς, σας έκοψε να βάλετε μια συσκευασία στη ζυγαριά που υπάρχει στο κατάστημα, συνήθως στο χώρο των ειδών μαναβικής ; Αν το κάνατε, όπως το κάνω εγώ συστηματικά, θα διαπιστώνατε οτι στο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ δεν είναι ποτέ ελλειποβαρή. Εκτός αν περιμένετε όταν λέει "μεγάλα αυγά" να εννοεί "μεγάλα αυγά στουρθοκαμήλου".Αντιθέτως στους αρχικλεφταράδες του γνωστού γερμανικού σουπερμάρκετ, σχεδόν όλα τα συσκευασμένα προϊόντα που αναγράφουν βάρος απ' έξω είναι ελλειποβαρή. Μάλιστα οι ταμίες μέχρι πρότινος αρνούντο να ζυγίσουν τα συσκευασμένα. Πρόσφατα τοποθέτησαν ζυγαριά μέσα στο κατάστημα. Ακόμα και οι σοκολάτες "ετικέτας" που παρασκευάζονται στη γερμανία για λογαριασμό του συγκεκριμένου σουπερμάρκετ είναι ελλειποβαρείς.
    Τρέξτε λοιπόν, αγαπητέ, να αγοράζετε πράματα από τους παπατζήδες-λωποδύτες που σας κλέβουν κάτω από τη μύτη σας, επειδή τα αυγά του καρφούρ δεν σας "γεμίζουν το μάτι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή