Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

Το πράσινο φως για τις πρώτες ομαδικές απολύσεις πέραν του ανώτατου ορίου του 5% εδώ και δεκαετίες, μετά τη σχετική συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας, άναψε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας στη διοίκηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Η διοίκηση της επιχείρησης είχε καταθέσει αίτημα για απόλυση των μισών και πλέον από τους 95 εργαζομένους της, και το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας αποφάσισε σήμερα, με οριακή πλειοψηφία (4 υπέρ, 3 κατά) να κάνει δεκτό το αίτημα αυτό.

Πρόκειται για μία απόφαση-σταθμό, καθώς οι ομαδικές απολύσεις είχαν απαγορευθεί με νόμο το 1983, ο οποίος τροποποιήθηκε το 2010 και προσδιόριζε το όριο που οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές σε: 

α) Μέχρι 6 εργαζόμενους, προκειμένου για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που στην αρχή του μήνα απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους

β) Σε ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι  30 εργαζόμενους για τις επιχειρήσεις ή εκμεταλλέυσεις που απασχολούν περισσότερους από 150 εργαζόμενους.

news.gr

3 σχόλια:

 1. ΘΑ ΧΑΡΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΝ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΙΑ - ΠΑΣΟΚ , ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ !


  ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.........!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. KATSE RE FILE FILE!!TOTE UA APOLYUOYN OLOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα τους σώσει όλους ο Ντριβαλάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή