Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

Το πράσινο φως για τις πρώτες ομαδικές απολύσεις πέραν του ανώτατου ορίου του 5% εδώ και δεκαετίες, μετά τη σχετική συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας, άναψε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας στη διοίκηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Η διοίκηση της επιχείρησης είχε καταθέσει αίτημα για απόλυση των μισών και πλέον από τους 95 εργαζομένους της, και το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας αποφάσισε σήμερα, με οριακή πλειοψηφία (4 υπέρ, 3 κατά) να κάνει δεκτό το αίτημα αυτό.

Πρόκειται για μία απόφαση-σταθμό, καθώς οι ομαδικές απολύσεις είχαν απαγορευθεί με νόμο το 1983, ο οποίος τροποποιήθηκε το 2010 και προσδιόριζε το όριο που οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές σε: 

α) Μέχρι 6 εργαζόμενους, προκειμένου για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που στην αρχή του μήνα απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους

β) Σε ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι  30 εργαζόμενους για τις επιχειρήσεις ή εκμεταλλέυσεις που απασχολούν περισσότερους από 150 εργαζόμενους.

news.gr

3 σχόλια:

  1. ΘΑ ΧΑΡΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΝ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΙΑ - ΠΑΣΟΚ , ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ !


    ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KATSE RE FILE FILE!!TOTE UA APOLYUOYN OLOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τους σώσει όλους ο Ντριβαλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή