Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΜΣΕΝ: "ΞΗΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ"! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ...

Την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων που δεν αποδίδουν, ζήτησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ.
Ο κ. Τόμσεν ανέφερε επίσης, πως η τρόικα στηρίζει πλήρως την Κυβέρνηση όταν λέει ότι θέλει να αποφύγει "οριζόντιες" περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ωστόσο ξεκαθάρισε, πως θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, «ώστε όλοι να πληρώνουν το μερίδιο των φόρων που τους αναλογεί» όπως τόνισε. 
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει περιθώριο για μείωση των φορολογικών συντελεστών, είπε ότι για να επιτευχθεί αυτό, μακροπρόθεσμα, χρειάζεται πρωτίστως η βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, με διευρυμένη φορολογική βάση.  
«Αν δεν δούμε βελτίωση στις εξαγωγές, η ανάκαμψη θα είναι περιορισμένη» προειδοποίησε, μιλώντας για την πορεία ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. 
Όσον αφορά το "χρηματοδοτικό κενό" του Ελληνικού προγράμματος, είπε πως ανέρχεται σε 12 δις ευρώ και θα μπορούσε να καλυφθεί, είτε μέσω της εξόδου της Ελλάδας στις Αγορές, είτε μέσω της χρησιμοποίησης μέρους του αποθεματικού του ΤΧΣ, είτε, με νέα στήριξη από την Ε.Ε. 
Ερωτηθείς για το εάν το τραπεζικό σύστημα θα έρθει αντιμέτωπο με έκτακτες ανάγκες, ο κ. Τόμσεν δήλωσε πως το ΔΝΤ ανησυχεί για το πολύ υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Η ρυθμιστή Αρχή πρέπει να είναι πολύ πιεστική απέναντι στις τράπεζες, προκειμένου να λάβουν υπόψη τους τις απώλειες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια» δήλωσε, προειδοποιώντας, πως εάν η απομόχλευση συνεχιστεί, οι τράπεζες δεν θα παρέχουν τα δάνεια που είναι απαραίτητα για να στηριχθεί το δυναμικό κομμάτι της οικονομίας. 
Σε ό,τι αφορά το χρέος, επανέλαβε πως υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους για τη μείωσή του στο 124% το 2020 και κάτω από το 110% το 2022. «Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλήξουν σε κάποια μέτρα για να μειωθεί το χρέος. Αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, καθώς θα ξανακάνουμε την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι απαραίτητο ένα "κούρεμα". Μπορεί να γίνει μέσω άλλων τρόπων» επισήμανε. 
epoli

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟΜΣΕΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΑΣ !

    ΑΠΟΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΣΟ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ .

    ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ ΕΛΙΟΝΔ , ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ , ΑΠΟΛΥΣΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή