Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΠΥΓΜΗ: "ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ AΠΟΛΥΣΕΙΣ"

   

Αμεσα να αντιδράσουμε στις απολύσεις


Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος μας δεν εξαιρείται από μια κυρίαρχη Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή για την μείωση των δραστηριοτήτων του κράτους και την απαξίωση της έννοιας του δημόσιου αγαθού.

Ετσι ζήσαμε την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων 9 εκ των οποίων απολύθηκαν και τώρα μάθαμε την έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία 43 εργαζόμενοι στο δήμο μας αποτελούν πλεονάζον προσωπικό και μπαίνουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Είναι επίσης διαπιστωμένο ότι αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν ούτε λειτουργικό, ούτε οικονομικό εξορθολογισμό των υπηρεσιών του δήμου μας, αφού πρώτον όλο αυτό το προσωπικό το πληρώνουμε για οκτώ ολόκληρους μήνες χωρίς να δουλεύει και δεύτερον η έλλειψή του φάνηκε από την δυσλειτουργία που δημιουργήθηκε στους τομείς της δραστηριότητάς του.

Οι παράταξη Συνεργασία για τις 8Προτάσεις εγκαίρως είχε προβλέψει τους κινδύνους και εγκαίρως είχε προτείνει την αντίδραση σ’ αυτή την πολιτική που παραβλέπει τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες και καταργεί στην πράξη το άρθρο 102 του Συντάγματος, το αυτοδιοίκητο και το τεκμήριο της αρμοδιότητας των τοπικών υποθέσεων στο δήμο.

Η παράταξη Συνεργασία για τις 8Προτάσεις είχε προτείνει τη σύνταξη μελετών αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών του δήμου έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να γίνει τεκμηριωμένη δικαστική προσφυγή και αναίρεση της αόριστης και εξωπραγματικής μελέτης του Υπουργείου με οριζόντια κριτήρια.

Μόλις δέκα ημέρες πριν είχαμε προειδοποιήσει την νέα δημοτική αρχή ότι πρέπει άμεσα να αντιδράσει και είχαμε προβλέψει ότι θα έχουμε εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τονίσαμε ότι είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν το νέο οικονομικό και διοικητικό περιβάλλον στο οποίο θα λειτουργήσει ο δήμος έτσι ώστε να επιλέξει πολιτικές τοπικής προστασίας απέναντι σ’ αυτά.

Επειδή δεν πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα διαμαρτυριών, καταγγελιών και παραστάσεων παρά μόνο ως υποστηρικτικές ενέργειες κι επειδή πιστεύουμε ότι η σύγχρονη πολιτική γίνεται πια με άλλα μέσα, επαναφέρουμε τις προτάσεις μας για να μη ζήσουμε τα χειρότερα και οι κάτοικοι του δήμου μας αναγκαστούν για μια ακόμη φορά να βάλουνε το χέρι στην τσέπη:

-Να γίνει άμεσα μελέτη αξιολόγησης όλων των δομών και του προσωπικού του δήμου μας  έτσι ώστε να τεκμηριώνονται με επιστημονικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο οι τοπικές μας ιδιαιτερότητες και ανάγκες.

-Να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι άμεσα σε προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων έτσι ώστε και οι προσφερόμενες υπηρεσίες να βελτιωθούν και το προσωπικό του δήμου να αποκτήσει πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό εργασίας και να χαρακτηριστεί αναντικατάστατο μέσα από έναν νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που θα απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες.
-Να οργανωθούν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να μην παρουσιαστούν ελλείμματα στις δημοτικές υπηρεσίες και να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι δημότες μας. 



Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Επικεφαλής της παράταξης "Συνεργασία για τις 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"

5 σχόλια:

  1. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΝΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩΩΩΩΩ !
    ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

    ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ .

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ .
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ .
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

    ΟΛΟΙ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ.
    ΒΑΛΤΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.

    ΖΗΤΩ ΟΙ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    ΖΗΤΩ Ο ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με τον προλαλησαντα. Ολα αυτα φαινονται κινεζικα για τον Δημαρχομπουλη. Αν τα καταλαβει ο Αυγουροπουλος που εχει και τεσερα διδακτορικα ας του τα εξηγησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πρώτοι που θα αντιδράσουν στην αξιολόγηση θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.Παρατηρείστε στο facebook τις φωτό που οι εργαζόμενοι ανεβάζουν.Κάθονται και τρων και πίνουν και την Αρτα φοβερίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ επίσημα αναφέρεται οτι και οι αιρετοί στις καφετέριες συσκέπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή