Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ ΣΕΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ 1 ΤΟΝΟ ΗΡΩΪΝΗ. ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ;

Κατέσχεσαν πάνω από 1 τόνο ηρωίνης σε βίλα εμπόρου διαμαντιών στη Φιλοθέη - Συνελήφθη εφοπλιστής

Πάνω από έναν τόνο ηρωίνη, σε δύο αποθήκες στην Αττική, και συγκεκριμένα στο Κορωπί και στη Φιλοθέη, κατάφερε να εντοπίσει κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και το ΣΔΟΕ Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 11 άτομα, 6 Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος και πέντε αλλοδαποί, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420), καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην Εισαγγελία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, Τούρκοι μαφιόζοι χρησιμοποιούσαν τηβίλα γνωστού εμπόρου διαμαντιών στη Φιλοθέη όπου έμενε η οικογένεια εφοπλιστή για να κρύβουν την ηρωίνη που εισήγαγαν από το Αφγανιστάν με σκοπό να τη «σπρώξουν» στην Ευρώπη.
Οι «ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματός κατάσχεσαν μέχρι στιγμής 1,33 τόνους της λευκής σκόνης αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, που το κύκλωμα έκρυβε στο γκαράζ, ενώ συνέλαβαν την οικογένεια που έμενε στη βίλα της Φιλοθέης (6 άτομα, μεταξύ αυτών τη σύζυγο του εμπόρου διαμαντιών, την κόρη της και τον πρώην σύζυγό της εφοπλιστή) και πέντε Τούρκους βαρόνους ναρκωτικών.
«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνεχάρη τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.
Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DΕΑ ξεκίνησε από χθες το βράδυ και είναι σε πλήρη εξέλιξη.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου