Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΠΑΤΡΑ!

Ο Επίσκοπος Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός ήταν παρών σήμερα στην επιμνομόσυνη δέηση του πατρός Ευθυμίου η οποία τελέσθηκε στην Παναγία Φανερωμένη Χολαργού, με την ευκαιρία της ολοκήρωσης 40 ημερών από την εκδημία του. 
Ο δεσπότης που είχε διακονήσει στην ενορία της Παναγίας Φανερωμένης στα 1998, αφού υπογράμμισε ότι ήταν αδύνατον να παρευρεθεί στην εξώδιο ακολουθία του ιερέα διότι ευρισκόταν πολύ μακρυά, ήρθε στο μνημόσυνο και αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφωνήσει τον αποχαιρετιστήριο λόγο για τον ιερέα Ευθύμιο Μπάτρα. 
Ο επίσκοπος ήταν κυριολεκτικά συγκλονιστικός. Δάκρυσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα του ιερού ναού αλλά και ο ίδιος ο δεσπότης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του αναφερόμενος στην προσωπικότητα του πρωτοπρεσβύτερου Ευθυμίου. 
Ο μακαριώτατος, αναφερόμενος στον ευθύ, ειλικρινή και άδολο χαρακτήρα του πατρός Ευθυμίου, δεν μπόρεσε να μην συμπεριλάβει στον λόγο του και τον πατέρα Νεκτάριο που επίσης εκοιμήθη, προ δυόμισι ετών. 
"Ήταν οι δύο κολώνες του ιερού ναού της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού", είπε ο άγιος Βρεσθένης και επισήμανε ότι ήταν οι ιερείς που συνέδεσαν το όνομά τους με την ιστορία του Χολαργού και της ενορίας της Παναγίας Φανερωμένης. 
Ο μακαριώτατος δεν παρέλειψε να πει ότι παρά το ότι παρέμεινε μικρό διάστημα στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης, διδάχτηκε πολλά τόσο από τον πατέρα Ευθύμιο όσο και από τον πατέρα Νεκτάριο. "Και οι δύο ήταν διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο και αποτέλεσαν την ζωντανή ιστορία του ιερού αυτού ναού", υπογράμμισε ο δεσπότης, μην παραλείποντας να αναφερθεί και στην συμπαράσταση που έτυχε από τον πατέρα Ευθύμιο, στο προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπισε, όταν είχε κατηγορηθεί αδίκως. "Είχε προσέλθη και κατέθεσε υπέρ μου στον ανακριτή", τόνισε ο επίσκοπος.
Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, διένειμε το αντίδωρο, μην μπορώντας να κρύψει την έντονη συγκίνησή του. 

1 σχόλιο:

  1. το πιο εύστοχο που είπε ο επίσκοπος Θεόκλητος για τον παπαΘύμιο ήταν ότι "είχε πρόσωπο και όχι προσωπείο" και όσοι εννόησαν.... εννόησαν!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή