Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΟΛOI ENA…ΚΟΥΒΑΡΙ ΜΕ ΤΗ SIEMENS: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΒΡΑΜΠΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ-ΚΑΝΤΑΣ-ΑΚΗΣ…

Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Το λέμε και το επαναλαμβάνουμε συνεχώς: το πολιτικό σύστημα …βούτηξε στο άρμα της Siemens και η γερμανική εταιρεία αφού το διέφθειρε, διέλυσε κατόπιν και την οικονομία της χώρας. Οι σχέσεις διαπλοκής που είχαν αναπτύξει με τη Siemens, πολιτικοί και οι περί αυτών παρατρεχάμενοι, καθυπόταξε τελικά ολόκληρη τη χώρα στα συμφέροντα της γερμανικής εταιρείας.
Δείτε τα σημερινά ντοκουμέντα για να πάρετε μια γεύση για το νήμα που συνέδεε ορισμένους ανθρώπους με τη Siemens οι οποίοι και σήμερα εξακολουθούν να  βρίσκονται στον …αφρό και να επιπλέουν. Μόνο ο λαός έχει ριχτεί στον καιάδα!

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ (ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)Δείτε ποιον επιβράβευσε ο κ. Σαμαράς και τον έκανε νομικό του σύμβουλο: τον επί 20 και πλέον έτη νομικό σύμβουλο της Siemens. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο ίδιος στο προσωπικό του-επαγγελματικό ιστολόγιο. Από το 1990 έως το 2011 διετέλεσε νομικός σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας. Διαβάζουμε τι αναφέρει στο ιστορικό του ο κ. Ιωάννης Καράκωστας: «Νομικός Σύμβουλος των εταιρειών SIEMENS ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Thyssen AG (Χαλυβουργία) με έδρα το Ντύσελντορφ της Δυτικής Γερμανίας, ΓΑΛΗΝΗ ΑΕ (Ψυχιατρικής Κλινικής), Landis & Gyr AE (κρατήστε το όνομα) Ηλεκτροτεχνικά και Ηλεκτρονικά Μηχανήματα και Συστήματα».
Ο κ. Καράκωστας βέβαια, με το που …επιβραβεύθηκε για τις υπηρεσίες του, αναλαμβάνοντας χρέη νομικού συμβούλου του ίδιου του κ. Σαμαρά, αφαίρεσε από το ιστολόγιό του το συγκεκριμένο ιστορικό που αφορά τις σχέσεις του με τη Siemens! Κάποιοι όμως φρόντισαν να το κρατήσουν και να μας το δώσουν!
Για να δούμε λοιπόν από πιο κοντά ποιες οι σχέσεις του κ. Καράκωστα με τη Siemens
Ώπα! Τι λέει το έγγραφο; Ο κ. Καράκωστας είναι… παρών στον διαγωνισμό 7753/23.07.92 για ψηφιακές παροχές και κυκλώματα. Διαγωνισμός που αφορά στη Siemens και γι’ αυτό τον λόγο στέλνεται επιστολή προς τον κ. Καράκωστα από υπάλληλο της γερμανικής εταιρείας.

Για να δούμε τη συνέχεια…

«22.1.93… Προς τον κ. Ιωάννη Καράκωστα
Θέμα: Ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και διάθεση του management στους αλλοδαπούς».
Προσέξτε ημερομηνία! Λίγους μήνες πριν από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία θυμίζουμε ότι έπεσε λόγω Siemens και όχι για το περί …Μακεδονικού που σκαρφίστηκε ως δικαιολογία η πλευρά Σαμαρά!
«Σας παρακαλώ λοιπόν πάνω σ' αυτήν τη βάση να μελετήσετε το νομικο-συνταγματικό πλαίσιο όλης αυτής της ιστορίας και να μου υποβάλλετε ένα είδος "νομικής μελέτης".
Οι απόψεις σας θα είναι χρήσιμες προκειμένου, μαζί με άλλες σκέψεις που κάνουμε πάνω σ' αυτό το θέμα, να σταθμίσουμε την περαιτέρω πορεία.
Η ιδιωτικοποίηση αυτή καθ' εαυτή δεν δημιουργεί πρόβλημα, εάν δεν συνδυασθεί με τη διάθεση του management και κυρίως αν στην όλη διαδικασία δεν προεβλέπετο η ανάληψη του από αλλοδαπούς, κατά κύριο λόγο ανταγωνιστές μας, οι οποίοι μ' αυτό τον τρόπο έχουν τη δυνατότητα να "αγοράσουν" την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών».
Ο εκπρόσωπος της Siemens λοιπόν, ζητεί από τον κ. Καράκωστα τη «νομική μελέτη» προκειμένου να επιτευχθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και να δοθεί το management στους ξένους!
Από τότε ξεκίνησε το μεγάλο ξεπούλημα… Απλά σήμερα ξεπουλιέται ολόκληρη η χώρα!
Για πάμε στην επόμενη σελίδα. 

Τι ζητάει ο εκπρόσωπος της Siemens από τον κ. Καράκωστα;

 Μας κεντρίζει το ενδιαφέρον το σημείο «4»: «Μπορεί και δικαιούται ο οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης να προβεί σε ενέργειες δηλ. να μηνύσει την κυβέρνηση, ή να καταφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να αναγκάσει την κυβέρνηση να τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες ή και να παρεμποδίσει τελείως μια τέτοια ενέργεια. Μήπως μπορούν να το κάνουν αυτό μόνο οι εργαζόμενοι ή οι συνδικαλιστικοί φορείς, ή κόμματα; Τι άλλο ένδικο μέσο μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς;Τα παραπάνω κύριε Καράκωστα όπως προείπα είναι απλώς σκέψεις και ιδέες προκειμένου να σας δείξω πού θα ήθελα να κατευθυνθεί η όλη μελέτη του θέματος. Γενικά η όλη αυτή διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, αν μπορούμε να μιλάμε για ιδιωτικοποίηση όταν ένας άλλος κρατικός μηχανισμός θ΄αναλάβει το management ενός κρατικού μηχανισμού όπως είναι ο ΟΤΕ, γεννάει το ερώτημα εάν εντάσσεται και συνάδει με το νομικό καθεστώς που ισχύει σήμερα στον ΟΤΕ».
Η γερμανική εταιρεία … διαπιστώνει ότι η όλη διαδικασία δεν είναι νόμιμη και ζητεί από τον κ. Καράκωστα να βρεθεί τρόπος να περάσει ως νόμιμη!  Γι’ αυτό του ζητάει να «κατασκευάσει» μία μελέτη σύμφωνα με συγκεκριμένη κατεύθυνση που θα κάνει την ιδιωτικοποίηση να φαίνεται νομότυπη και να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζομένους, κόμματα, συνδικαλιστές!
Η συγκεκριμένη επιστολή, εκτός από τον κ. Καράκωστα κοινοποιείται μεταξύ των άλλων και στον Καραβέλα (σημερινό φυγόδικο-βρίσκεται εκτός Ελλάδος) και Σταυριανό (υπόδικο για την Siemens) και σε κάποιον Σπηλιόπουλο. Ο τελευταίος δεν είναι εν ζωή αλλά τότε ήταν σημαίνον στέλεχος της Siemens, ένα σκαλί κάτω από τον Ηλία Γεωργίου, γενικό διευθυντή τηλεπικοινωνιών της Siemens (υπόδικος επίσης και αυτός).
Για πάμε λοιπόν να δούμε το σημαντικό, επόμενο ντοκουμέντο:

Από το γραφείο του Ηλία Γεωργίου προς κ. Σπηλιόπουλο, γράφει ιδιοχείρως «μελέτησέ το και να τα πούμε (24-2-93) «Δελτίο παροχής υπηρεσιών Καράκωστα-Δωρή»!
Το πιάσατε; Ο κ. Καράκωστας  έκοψε δελτίο παροχής υπηρεσιών για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στη Siemens για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.


Ιδού και η γνωμοδότηση των κ.κ. Καράκωστα-Δωρή προς τη Siemens με …φαρδιά-πλατιά την υπογραφή και τη σφραγίδα τους.
ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!
Το θέμα δημοσιεύθηκε στην “Αυγή”  και το Olympia.gr! Αποκάλυπτε ότι ο Νομικός σύμβουλος του Σαμαρά βρίσκεται και στα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Ανέφερε λοιπόν μεταξύ άλλων για τον κ. Καράκωστα: «Ο άνθρωπος που θήτευσε στην πλέον σκοτεινή περίοδο της διαπλοκής, φέρεται να έλαβε από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας ένα μεγάλο ποσό το 1998.
Το έγγραφο αυτό είναι επίσημο και μέρος της δικογραφίας. Το έγγραφο αυτό δεν αποδεικνύει απλώς ψεύδη στους ισχυρισμούς του κυρίου Καράκωστα για την παύση συνεργασίας του με την Siemens. Άλλωστε η συνεργασία του με τον Καραβέλα, τον άνθρωπο του γερμανικού παρακράτους στην Ελλάδα, είναι εξ’ ίσου ελεγχόμενη ηθικά.
Το έγγραφο αυτό δεν συνιστά καν απλή φοροδιαφυγή ενός δικηγόρου.
Το έγγραφο αυτό, εφ’ όσον δεν αποτελεί προϊόν πλαστογραφίας, συνιστά κακουργήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κλπ. Όπως ισχύει για όλους που εμπλέκονται σε πληρωμές από τα μαύρα ταμεία.
Ο κύριος Καράκωστας έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί από τις πρώτες αποκαλύψεις. Τώρα δεν αρκεί ούτε η αποπομπή του. Και η εμπλοκή του με την εταιρεία την σκοτεινή περίοδο του 1993, δεν μπορεί να αναχαιτίζει τις αποφάσεις ενός πρωθυπουργού το 2012».

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ INTRACOM-SIEMENS
Δείτε ξανά το πρώτο έγγραφο που στέλνεται από τη Siemens στον κ. Καράκωστα. Ανάμεσα στα άλλα που του επισυνάπτει είναι και η γνωμοδότηση του γραφείου του Τρύφωνα Κουταλίδη. Θυμίζουμε ότι ο Κουταλίδης (δεν είναι πλέον στη ζωή) ήταν πληρεξούσιος δικηγόρος της Intracom του Κόκκαλη.

Για προσέξτε τι αναφέρει η γνωμοδότηση του γραφείου του Κουταλίδη!
«Με την ιδιότητα του πληρεξούσιου δικηγόρου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ α.ε., επιτρέψτε μου να θέσω υπόψη σας ορισμένες επιστημονικές απόψεις πάνω στο θέμα του διαγωνισμού που αναφέρεται στην επικεφαλίδα και κυρίως πάνω στο θέμα των υποχρεώσεων του Ο.Τ.Ε. από την Διακήρυξη απέναντι στους διαγωνισθέντες.
Πιστεύεται, ότι η μή τήρηση των όρων που χαρακτηρίζονται από τον Ο.Τ.Ε. σαν απαράβατοι από κάποιον από τους διαγωνιζόμενους έχει σαν συνέπεια την κατά το άρθρο 5.28 της Διακηρύξεως απόρριψη της προσφοράς και την μη περαιτέρω αξιολόγηση της.
Αν ο Ο.Τ.Ε. παραβεί αυτήν την υποχρέωση του, εκτίθεται σε κινδύνους αποζημιώσεως των διαγωνισθέντων που τήρησαν τους όρους της Διακηρύξεως, οι οποίοι άλλωστε έχουν δικαίωμα και διά της Δικαστικής οδού (ασφαλιστικά μέτρα) να αποτρέψουν την κατά παράβαση της Διακηρύξεως, τών νόμων αλλά και των Κοινοτικών επιταγών οικονομική αξιολόγηση προσφορών, οι οποίες αγνοούν ή/και παραβιάζουν κατάφωρα τους όρους που έθεσε ο Ο.Τ.Ε. και χαρακτήρισε απαράβατους.
Η πιο πάνω επιστημονική θέση επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από την συνημμένη γνωμοδότηση των Καθηγητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Επ. Σπηλιωτόπουλου και Προκοπή Παυλόπουλου της 8 Φεβρουαρίου 1993».
Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δηλαδή ήταν νομικός Σύμβουλος της Intracom του Κόκκαλη!


Ιδού και η υπογραφή του φαρδιά-πλατιά!
Για προσέξτε ποιος εργαζόταν στο γραφείο του Κουταλίδη; Ο Κώστας Καραμανλής! Ο μετέπειτα αρχηγός της ΝΔ και Πρωθυπουργός της χώρας, θήτευσε ως νομικός σύμβουλος της Intracom του Κόκκαλη! Και ως γνωστόν Intracom-Siemens πορεύονταν επί χρόνια μαζί!
Δώστε βάση και στο ιδιόχειρο σημείωμα που απευθύνει ο Ηλίας Γεωργίου στους Καραβέλα-Σπηλιόπουλο: «Νομίζω ότι είναι καλή ενέργεια. Εμείς τι υποβοηθητικές μπορούμε να πράξουμε. Σκέφτομαι να ρωτήσω τον κ. Καράκωστα. Τι λέτε;»!

Όλα τα της Siemens περνούσαν από τον κ. Καράκωστα. Τον σημερινό νομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού! Καράκωστας-Siemens-Σαμαράς-Κραμανλής-Παυλόπουλος-Intracom-Siemens. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Siemens. Και το κουβάρι συνεχίζεται…
Η συνέχεια στο επόμενο.

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"





K

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή η δουλειά πάει σκοινί - γαϊτάνι. Βιρτουόζος στο κλαρίνο, σπεσιαλίστας και στην άρπα (!) ο Καρακωστας. Υπέροχος στα ψιλά, άφθαστος και στα χοντρά !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=YQAllavPm5I

    ΑπάντησηΔιαγραφή