Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η ΔΥΝΑΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

του
Λάμπρου Κομίνη

                                             Υποψηφίου 
                                   Δημοτικού Συμβούλου
Με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»


Οι μέρες της οικονομικής κρίσης που διανύουμε δημιουργούν απαιτήσεις ανασύνταξης των δυνάμεων σε όλους τους τομείς. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς θα μπορούσε να μείνει εκτός η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Είναι η στιγμή να φανεί η δύναμη της. Να δείξει το δρόμο της ανασύνταξης και της ανάκαμψης έστω και χωρίς να έχει την οικονομική άνεση άλλων εποχών.

 Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμος, που εκφράζεται από το Δήμαρχο, να παραθέσει σχέδιο που θα αποπνέει εμπιστοσύνη, που θα δείχνει μια διοικητική δομή ικανή να προσφέρει στους δημότες «χέρι» στήριξης και ανάπτυξης σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

Θα πρέπει ο Δήμος να δείξει διάθεση να στηρίξει την τοπική οικονομία, να παρουσιάσει δράσεις τόνωσης του ηθικού των επαγγελματιών του Δήμου, μέσα από επιλογές ανάπτυξης και στήριξης κοινωνικών δράσεων με κύριο στόχο τους άνεργους του Δήμου μας.

Θα πρέπει να παρουσιαστεί πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει σε τοπικές, κοινωνικές δράσεις ικανές να δώσουν ανάσα ζωής στην τοπική κοινωνία και στην τοπική οικονομία. Αναρωτιέμαι όμως, αν υπάρχει η σκέψη αυτή. Αν υπάρχει η διάθεση, αν υπάρχει η ικανότητα και το κυριότερο αν υπάρχει το κουράγιο ώστε να δείξει ο Δήμος πως παραμένει ζωντανός και πάνω απ’ όλα δίπλα στους δημότες.

Είναι η εποχή για νέες ιδέες, προοδευτικές, καινοτόμες. Ήρθε η ώρα για την αλλαγή της πορείας από πίσω προς τα εμπρός. Ήρθε η ώρα ο δημότης Παπάγου – Χολαργού να αισθανθεί και πάλι σίγουρος για το Δήμο του, να αισθανθεί πως μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει τη λύση σε μια εποχή χτυπημένη από την οικονομική κρίση αρκεί να υπάρχει διάθεση.

Όλοι εμείς στην «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» Παπάγου-Χολαργού θέλουμε το όνειρο του ενεργού και υγιούς σκεπτόμενου συνδημότη μας να μη μείνει για ακόμα μια φορά απραγματοποίητο. Θέλουμε να αναστρέψουμε το φυσικό επακόλουθο την πλήρη δηλαδή αδρανοποίηση, να βγούμε επιτέλους απ’ αυτό το φαύλο κύκλο της μιζέριας και της εσωστρέφειας και να του δώσουμε το πραγματικά αισιόδοξο μήνυμα, το μήνυμα αλήθειας και της ελπίδας.


5 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ,ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΜΙΣΘΟΣ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΣΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΓΜ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ.
    ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΣΘΕΙΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ,

    1) ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟΥ

    2) ΠΟΣΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ

    3) ΤΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΕΧΕΙ


    4) ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΩΡΑ.


    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ .
    ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ , ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ .

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ !

    ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ,ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ,

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ "ΔΥΝΑΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ" , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ;
    ΤΙ ΛΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ;
    ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ , ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΠΩΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ;
    ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΝΑΤΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ;
    ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ;
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ,ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ;
    Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !

    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ .

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΜΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ,ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

    ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ , ΤΟΤΕ ΜΕΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον Παπάγο - Χολαργό τα πράγματα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Μετά το φορομπήχτη τον κοντό, η λύση είναι η χοντρή με τα κωλομέρια που θα μειώσει το ύψος και το συντελεστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή