Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ!

Συνέντευξη του Υποψηφίου Δημάρχου Πύργου Χάρη Μιχαλακόπουλου στον Αθηναϊκό Τύπο «Επίκαιρα» και την «Ελεύθερη Ώρα»
«Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου»
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τη συμμετοχή σας στην κάλπη για την τοπική αυτοδιοίκηση και ποιος είναι ο κύριος αντίπαλός σας;
Κατ΄ αρχάς, είναι η πρώτη μας φορά που εισερχόμαστε με τον Συνδυασμό «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου» σε τέτοια διαδικασία (Δημοτικών Εκλογών). Οι περισσότεροι από εμάς υπήρξαμε μεν πάντα ενεργοί πολίτες του Πύργου, αλλά δεν ήμαστε Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν μπορούμε να κινούμαστε στην τετριμμένη οδό πολλών που ως τώρα ήταν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Έχουμε δίπλα μας άτομα που πάνω από την κομματική ταυτότητα βάζουν τον τόπο τους , την πατρίδα μας. Που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, σε μία εποχή που η συμμετοχή στην Πολιτική έχει απαξιωθεί συστηματικά. Προσδοκούμε να είμαστε όσο γίνεται πιο δυνατοί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να ιεραρχήσουμε από εκεί πλέον τα προβλήματα της τοπικής Κοινωνίας και να επιλέξουμε την κατάλληλη για τον τόπο λύση.
Έχουμε ως απλοί πολίτες ήδη επαφή με τα μείζονα και τα ελάσσονα προβλήματα του τόπου μας, έχουμε ακούσει εκατοντάδες πολίτες από τις πόλεις και τα χωρία του Δήμου μας και ξέρουμε ποια είναι τα κυρίαρχα προβλήματα.
Ουσιαστικά κύριος αντίπαλος μας δεν είναι μόνο οι ανεπαρκείς ή ανίκανες ως τα σήμερα τοπικές ηγεσίες (που τυγχάνουν της σιωπηρής ανοχής της Κεντρικής εξουσίας, με σχέσεις που κάθε άλλο σε διαφάνεια και αξιοπρέπεια θυμίζουν), αλλά και η άγνοια και η ατολμία των πολιτών-δημοτών να διεκδικήσουν ένα καλύτερο παρόν για αυτούς και ένα μέλλον για τα παιδιά τους. Θέλουμε τον πολίτη δυνατό, να γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, να απαιτεί τον σεβασμό της εξουσίας και όχι να είναι απλώς το πρόθυμο και βουβό πρόβατο, όπως το θέλουν, που μόνο να πληρώνει Δημοτικά τέλη. 
Ποιες είναι εν συντομία οι βασικές θέσεις του συνδυασμού σας, με τον οποίο θα διεκδικήσετε τον Δήμο Πύργου; Τι παραπάνω μπορείτε να δώσετε στους δημότες ως παράταξη, από τους συνδυασμούς που θα έχουν κομματική στήριξη;
Προ εβδομάδων στη παρουσίαση του Συνδυασμού μας ενώπιον του Λαού του Δήμου Πύργου εξηγήσαμε ότι θέλουμε  έναν  Δήμο σαν την αρχαία Πόλη-Κράτος. Να στηρίζεται στα πόδια του, να επιλύει προβλήματα (όπως η εγκληματικότητα, η ανέχεια, η ανεργία, η ορθή διάθεση των απορριμμάτων, προβλήματα που έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια) και να είναι ο Δήμαρχος μπροστάρης στις διεκδικήσεις των πολιτών.
Όπως τονίσαμε εκεί, προτιμούμε έναν Δήμαρχο που θα πάει στα Δικαστήρια κατηγορούμενος διότι υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των Δημοτών του και όχι επειδή καταχράστηκε λεφτά του Δήμου (συχνό φαινόμενο της εποχής μας !). Το λέμε και εδώ, «Κόμμα μας είναι ο τόπος μας», ως απάντηση στους κομματικούς υποψηφίους που περιμένουν εντολές για όλα από την υδροκέφαλη Αθήνα και τα εκεί παρακμιακά κομματικά επιτελεία.

Σήμερα επικρατεί για πολλούς λόγους μια εννοιολογική σύγχυση γύρω από την έννοια «πατριωτισμός», λόγω των γεγονότων που απασχόλησαν την επικαιρότητα. Ποια είναι η δική σας ερμηνεία του όρου ως Εθνικής Δράσης Ηλείας και πώς μεριμνάτε για την διάδοση του εθνικού μηνύματος;
Η Εθνική Δράση Ηλείας αποτέλεσε την βάση εκκίνησης για την συμμετοχή μας στα Δημοτικά πράγματα. Δύο και πλέον χρόνια παρεμβαίνει η Εθνική Δράση Ηλείας σε θέματα κρίσιμα για τον τόπο μας, την τόσο πληγωμένη Ηλεία μας. Και παρά την λάσπη που δεχθήκαμε (διότι η λέξη «Εθνικός» είναι…κακή ή πολιτικώς μη ορθή για κάποιους, όλους αυτούς όμως που την χρησιμοποιούν μόνο για να κάνουν Αντιπολίτευση στην Τρόικα και τα εγχώρια πιόνια της), ο Κόσμος της Ηλείας μάς αναγνωρίζει την ανιδιοτέλεια και την τόλμη.
Εμείς βλέπουμε την Πατρίδα ως αυτό που μας χάρισαν οι πρόγονοι μας και αυτό που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αν την αγάπη για την Πατρίδα άλλοι την λένε Εθνικισμό, άλλοι Πατριωτισμό, άλλοι Προγονολατρεία και άλλοι Ρατσισμό, ουδόλως μας απασχολεί ! Και εδώ ισχύει η φράση του Λόρδου Βύρωνα ότι «οι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα ανθρωπινά και τα γουρούνια γουρουνίσια» ! 
Για μας ισχύει το περιεχόμενο του Εθνικισμού, όπως τον όρισε ο Αρκάς Πολιτικός Αλέξ. Παπαναστασίου, ένας ορισμός που κάποιους «προοδευτικούς» στην Ελλάδα δεν …συμφέρει να θυμούνται.
Πατριωτισμός σημαίνει να σέβεσαι το Έθνος σου και τις παραδόσεις σου αλλά και να δέχεσαι ότι και ο αλλοεθνής έχει το δικαίωμα να αγαπά το Έθνος του και την Σημαία του.
Αυτό απέχει πολύ από το να κάνουμε το χατίρι κάποιων γνωστών ξένων  κέντρων που θέλουν να αφήσουμε την Ελλάδα μας(που για την Ελευθερία της θυσιάστηκαν τόσοι και τόσοι Ήρωες σε Όλες τις εποχές) στα χέρια Ξένων εισβολέων στην χώρα μας (που δείχνουν τον… Πολιτισμό τους με την έξαρση της εγκληματικότητας). Δεν το θέλουμε και αρνούμαστε την υποταγή στον Πολυφυλετισμό και την Πολυπολιτισμικότητα.
Αυτές τις Αρχές τις διακηρύσσουμε ως Εθνική Δράση Ηλείας από την πρώτη στιγμή. Σιγά-σιγά οι πολίτες αναγνωρίζουν την ορθότητα των Αρχών μας και αυξάνουν την συμπαράσταση στις προσπάθειες μας.

Έχετε προγραμματίσει κάποιες κοινωνικές δράσεις για να ανακουφίσετε τους πολίτες του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα, οι οποίοι πλήττονται από την κρίση;
Ήδη βοηθάμε την προώθηση και την επίλυση τοπικών προβλημάτων όπως οι νομικές, ακτιβιστικές και πολιτικές μας παρεμβάσεις για τα Απορρίμματα της περιοχής και την περιστολή της εγκληματικότητας.  Η Ηλεία είναι στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης ως Νομός στην Ελλάδα (από 50η ως 52η θέση κινούμαστε). Το 2007 καταστραφήκαμε από τις πυρκαγιές, το 2008 από τον σεισμό. Οι συγκοινωνίες (Ιόνια Οδός, Τραίνο, Αεροπλάνο) απουσιάζουν παρά τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Η ανεργία πλήττει την νέα γενιά. Τα προβλήματα είναι πολύ έντονα και στην πρωτεύουσα του Νομού, τον Πύργο, όπου θα «δώσουμε εξετάσεις» και για αυτό συμμετέχουμε στις Εκλογές ως «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου».
Πιστεύουμε ότι έχουμε την θέληση και την δύναμη. Οι πολίτες του Πύργου, των κωμοπόλεων και των χωριών του Δήμου μας είναι οι πρώτοι και οι τελευταίοι κριτές μας .
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου