Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17.2.2014
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, καταγγέλλει την παρέμβαση της Αστυνομίας κατ’ εντολή της Κυβέρνησης, να καλεστούν από το Αστυνομικό τμήμα για προσωπικές συναντήσεις οι διευθυντές των Δημοτικών σχολείων και του Δήμου μας, ακόμα και του Νηπιαγωγείου στο γειτονικό Χαλάνδρι.
Παραθέτουμε επίκαιρη για το θέμα επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή : «Όπως καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απέστειλε κείμενο στις 6 - 2 - 2014 που καλεί τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές - συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για να καταγράψουν προβλήματα και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα των σχολείων αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.
Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι το κείμενο αυτό που ήδη μπήκε σε εφαρμογή, από τη Δευτέρα 10 - 2 - 2014 θα εντείνει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τις διώξεις μαθητών - γονιών και εκπαιδευτικών που αμφισβητούν και αντιπαλεύουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο σχολείου.
Ήδη, έχουμε δεκάδες κρούσματα σε όλη τη χώρα όπου ανήλικοι μαθητές σέρνονται στα αστυνομικά τμήματα, γιατί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις (πχ Κερατσίνι) και άλλες φορές καταδικάζονται με αυτόφωρη διαδικασία χωρίς καν παρουσία συνηγόρου και χωρίς δικαίωμα έφεσης (πχ Λαμία).
Τα μαθητοδικεία και το δόγμα «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ», η λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία αλλά και παλιότεροι θεσμοί όπως ο αστυνομικός της γειτονιάς, και τα Συμβούλια παραβατικότητας στους Δήμους επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας, ότι πρόκειται για μεθοδευμένες κινήσεις επιβολής και υποταγής όσοι σήμερα αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ, να χτυπηθεί το οργανωμένο κίνημα της νεολαίας, γονιών, εργαζομένων. Τα προβλήματα που έχουν σήμερα τα σχολεία είναι πολλά και οφείλονται σε κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά σίγουρα δεν αφορούν την αστυνομία.
·         Τι είδους αρμοδιότητα έχουν στα σχολεία τα Αστυνομικά Τμήματα και τι θα κάνει η κυβέρνηση για την ανάκληση αυτού του απαράδεκτου έγγραφου ;
·         Αν εντοπίζονται ζητήματα φύλαξης των σχολικών χώρων, που βεβαίως οξύνονται με την κρίση και την εφαρμοζόμενη πολιτική, τότε τι θα γίνει με τους σχολικούς φύλακες που είναι ήδη εκτός σχολείων, σε διαθεσιμότητα και σε ένα μηνά θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης;
·         Αν για τους ίδιους λόγους εντοπίζονται προβλήματα παραβατικότητας στα σχολεία, τότε γιατί υπονομεύονται οι πλέον παιδαγωγικοί όροι λειτουργίας του σχολείου (όπως συγχωνεύσεις, πολυάριθμα τμήματα, απολύσεις εκπαιδευτικών, περιστασιακή στελέχωση με ειδικό προσωπικό κ.ά.) και τι θα κάνει η Κυβέρνηση για αυτό;»
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΓΑΔΑ.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο υποψ. δήμαρχος Γ. ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΡΛΟΥΜΠΟΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ .
    Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΝ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΑ ΚΑΤΙΝΑ ,ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ !!!!!

    ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ,ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΤΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΘΕΙΟΥΣ,ΘΕΙΕΣ,ΑΔΕΛΦΟΥΣ,ΑΔΕΛΦΕΣ,ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ .
    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΤΡΟ" ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ Ή ΔΕΞΙΑΣ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ ΥΠΟΘΑΛΨΗΣ ΨΥΧΩΝ .
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΚΕ Ή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ .
    ΜΑΚΡΥΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ .
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ,ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΙΛΑΤΕ ;
    Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ,ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ .
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ.

    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΚΛΙΜΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ,ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ .
    ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
    ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
    ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΠΑΓΑΛΟ , ΤΟ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ, ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ,ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ Κ.Λ.Π.
    ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ,ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΜΕΤΑ,ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΑΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.
    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ,ΜΑΚΡΥΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΥΣΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ,ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ.

    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΟΥΤΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ .
    ΕΠΕΣΕ ΠΡΙΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ "ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ" ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ,ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή