Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ!

Η πρότασή μας για το Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος

Προς τον Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού
Κ. Ηλία Αποστολόπουλο

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
 
Οπως γνωρίζετε βασική προγραμματική μας θέση είναι ότι ο τοπικός Πολιτισμός και  το Πνευματικό κέντρο αποτελούν βασικούς πυλώνες όχι μόνο της πνευματικής, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης για την τοπική μας κοινωνία.
 
Μέσα από τις δράσεις, την έκφραση και το παραγόμενο προϊόν των εργαστηρίων τέχνης ο δήμος μας μπορεί να ενεργοποιήσει και να εισάγει σε κάθε μορφή τέχνης όλο τον πληθυσμό και να τον οδηγήσει στη βελτίωση της θέσης του και της ποιότητας της ζωής του αναπτύσσοντας δεξιότητες.
 
Επίσης μέσω του παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος ο δήμος μπορεί να πετύχει διεθνή δικτύωση, απαραίτητη στη συμμετοχή του σε προγράμματα χρηματοδότησης, αναβάθμιση των δημόσιων χώρων μέσα από δράσεις, και προβολή της Εξυπνης Εξειδίκευσης του και της Χωρικής Ταυτότητας του.
 
Για να γίνουν όμως όλα αυτά χρειάζεται το Πνευματικό Κέντρο και κατ΄επέκταση ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος να διοικούνται από προσωπικότητες εγνωσμένου και διεθνούς κύρους, με εμπειρία στη διοίκηση δημόσιων οργανισμών, με αυτοδιοικητική και κοινωνική δράση και με βαθιές γνώσεις του αντικειμένου.
 
Ετσι εμείς αν και δικαιούμαστε από το νόμο μία θέση εκπροσώπου της παράταξης στο Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ, δεν θα ακολουθήσουμε τέτοιες παραδοσιακές, ξεπερασμένες, και αποτυχημένες λογικές που διαχωρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό μιας κοινωνίας σε παρατάξεις και κόμματα και αποδυναμώνουν τις τοπικές μας δυνατότητες, αλλά θα κάνουμε μια συνολική πρόταση ομάδας προσωπικοτήτων έξω από παρατάξεις.
 
Προτείνουμε λοιπόν τους:
Γεωργία Μπρέμπου, Ηθοποιός, τ. Δημοτική Σύμβουλος Χολαργού
Κώστας Σπυριούνης Διεθνούς φήμης Ζωγράφος τ. επιμορφωτής Πνευματικού Κέντρου Χολαργού
Ευτυχία Μοσχάκη, Ηθοποιός τ. Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου
Ελένη Δελή, Ζωγράφος τ. επιμορφώτρια Πνευματικού Κέντρου Χολαργού
Παναγιώτης Μακρίδης, παραγωγός-εκδότης σε θέματα πολιτισμού, τ. Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Χολαργού
Χατζηνάσιος Συνθέτης τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος
Κατερίνα Μάσκα, Μουσικός τ. Υπάλληλος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθήνας
Νίκος Καλλίτσης, Συνθέτης τ. πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Χολαργού
και καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να συμπληρώσουν την πρόταση με ανάλογες προσωπικότητες έτσι όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες και τις απαιτήσεις μιας τοπικής κοινωνίας που έχει μέλλον και προσδοκίες.
 
Οπως γνωρίζετε, βασική μας θέση για τον Αθλητισμό είναι η ανάπτυξη της Εταιρικής Σχέσης μεταξύ δήμου και τοπικής Κοινωνίας των Πολιτών (Αθλητικών Σωματείων) και η επίτευξη της συνολικής άθλησης για όλους, μέσα από την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει επί πολλά χρόνια οι εθελοντές των αθλητικών σωματείων.
Ετσι προτείνουμε το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ να συμπληρωθεί κατά το ήμισυ με εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την διαχείριση της ανάπτυξης του τοπικού αθλητισμού.
Παράλληλα θα προτείναμε και προσωπικότητες όπως:
Την κα Νίκη Ζιαμπάρα τ. υπάλληλο του ΔΑΟΧ με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο management του αθλητισμού, τον κ. Παταβούκα τ. Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και Αντιδήμαρχο Αθήνας, που έχουν να μεταφέρουν μια τεράστια εμπειρία και ένα ασύγκριτο κύρος στο Δ.Σ.
 
Τέλος προτείνουμε το Δ.Σ. να συμπληρωθεί με ένα τουλάχιστον εθελοντή δασοπυροσβέστη που θα εκπροσωπεί όλους τους εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ.

Ετσι εμείς θα συγκροτούσαμε το νέο Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ έτσι ώστε να ξεφύγουμε από την μιζέρια και τις αδυναμίες του παρελθόντος και να τον οδηγήσουμε σε μια αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που έχει το τοπικό μας ανθρώπινο δυναμικό.  

Με εκτίμηση
Η Δημοτική Παράταξη 8Προτάσεις

6 σχόλια:

  1. Κουγιουμτζόπουλος speaking... again...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΤΥΑΡΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντί για αυτούς Κουγιουμτζόπουλε θα βάλει τη μια και μοναδική προσωβπικότητα και λίκνο του πολιτισμού της περιοχης μασ Καιτη Φασούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουγιουμτζόπουλε μιας που είσαι φανατικός "αντιχρυσαυγίτης" καλύτερο επάγγελμα για σένα είναι να γίνεις κομμωτής γιατί ούτε για καθαριστής δεν κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε υπάρχει και άλλο επάγγελμα για σένα να κάνεις Κουγιουτζόπουλε: Γίνε διοργανωτής για ξέφρενα πάρτί! Γίνε παρτάκιας! Για εκεί είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιδήμαρχε και αντιπρόεδρε του ΔΟΠΑΠ και συ η άλλη (ξέρεις εσύ...) θα κάνετε και καμιά δουλεία επιτέλους ή ο κόσμος σας πληρώνει για να γράφετε όλη μέρα σχόλια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή