Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΩ -ΚΑΤΩ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΙΔΡΥΕΙ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Β.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ"! ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Με παρέμβασή του ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Νικόπουλος επισημαίνει και την αντισυνταγματικότητα της ίδρυσης τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη αλλά και τους κινδύνους που δημιουργεί μια τέτοια ενέργεια. Δείτε το βίντεο πιο κάτω (από το ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ).  
Εν τω μεταξύ ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο με αφορμή την απόφαση για ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το romfea.gr ο Γιάννης Μιχελάκης υπογραμμίζει ότι η ίδρυση ενός Τμήματος της παραπάνω κατεύθυνσης σε ελληνικό ΑΕΙ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας, γιατί ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων μουσουλμάνων, διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους να φοιτήσουν στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό και περιορίζει τις μέχρι σήμερα συστηματικές παρεμβάσεις της Άγκυρας, η οποία εκμεταλλευόμενη την συγκεκριμένη έλλειψη, προωθούσε παράλληλες εκπαιδευτικές δομές με άλλους σκοπούς.

Όμως ο Γιάννης Μιχελάκης τονίζει στην ερώτησή του ότι η απόφαση για συστέγαση χριστιανικής θεολογίας και Ισλάμ μέσα στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ είναι όχι μόνο επιστημονικά και δεοντολογικά ατυχής, αλλά μπορεί να αποβεί ακόμη και επικίνδυνη με βάση τη σχετική διεθνή εμπειρία.

Επίσης ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι με τη λειτουργία του συγκεκριμένου Τμήματος θα αλλοιωθεί σε σημαντικό βαθμό ο χαρακτήρας της Θεολογικής Σχολής και θα δημιουργηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου μία μόνιμη και απειλητική εστία εντάσεων και θρησκευτικού φανατισμού.

2 σχόλια:

  1. Να πέσει η παράνομη ισλαμική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να γίνει ένας ξεσηκωμός και να διώξουμε την εγκληματική οργάνωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ από την Ελλάς. Και μετά να διώξουμε όλους τους λαθροέποικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή